Sladké vítězství pro dorostence

11.03.2017 20:29

V sobotu 11. března 2017 čekali na dorostence ze Žatce další dvě kola 2. dorostenecké ligy. V Kadani na Jazzmany čekala Česká Lípa a Ústí nad Labem.

FbC Jazzmani Žatec 6:9 FBC Šluknovsko Česká Lípa (0:2, 2:3, 4:4)

Jazzmani nezačali vůbec dobře a celou první třetinu hledali své standardní tempo. Domácím hráčům chyběl důležitý přechod přes střední třetinu a to se jim stalo osudným. Hostům se dařilo v úvodní třetině střelecky a také proto zaslouženě vedla 2:0. Ve druhé třetině díky Davidu Milyanovi vstřelili Jazzmani kontaktní gól a od té chvíle byla hra daleko vyrovnanější než v první dějství. V poslední třetině, kdy se takzvaně lámal chleba, vytvořili Jazzmani dvě hrubice a tím Česká Lípa získala 3 body. Jazzmani určitě měli na to, aby brali alespoň za remízu, škoda zápasu.

Florbal Ústí C 3:14 FbC Jazzmani Žatec (1:5, 1:6, 1:3)

Po první porážce následovala důležitá porada, kde byly hráčům důkladně vysvětleny jejich chyby v úvodním utkání. Ve druhém zápase hráči splnili vše, na čem se v kabině domluvili a na výsledku to bylo znát. Kombinační hra s účinným přechodem přes kritické střední pásmo tentokrát Žateckým vycházela do puntíku. Jazzmani si vytvářeli náskok geometrickou řadou a již v průběhu druhé třetiny svítila na ukazateli skóre důležitá desítka. Nesmazatelně se pod výborný výkon Žateckých hráčů podepsali Tomáš Zelinka 5+4, Jiří Kolář 4+2 (tentokrát s kapitánským céčkem na prsou) a brankář Pavel Sarič. Jazzmani touto výhrou zavzpomínali na staré dobré časy, protože tuto sezónu jsou zatím jejich výkony vágní, ale se vzrůstající tendencí, protože za poslední 4 zápasy dvakrát vyhráli a dvakrát prohráli. Za tento výkon patří pochvala komplet celému týmu, byla radost se na to dívat.

Sestava: Sarič 12 – Michal, Duda 0+2, Sarič 1+1 – Milyan 4+1, Zelinka 6+6, Fajt 2+4 – Žiga 3+0, Kolář 4+2

Trenér: Tomáš Votava

„Zase nám uteklo první utkání. Hrozně dlouho jsme se v něm hledali a naši obránci se nemohli dostat do herní pohody, což se ukázalo jako rozhodující. My jsme vlastně v první třetině prvního utkání nepřešli přes střední třetinu s balónkem. Bylo to jen klasické nahození, alias darování soupeři. Soupeř nebyl rozhodně lepší, ale my jsme jim výhru darovali. Druhé utkání po zmíněné týmové poradě bylo o dost lepší. Konečně jsme předváděli pěkný florbal a vyšlo nám vše, na co jsme šáhli. Fakt super hra celého týmu, všichni zaslouží pochvalu před nastartovanou tatrou J. Do konce ligy je ještě šest zápasů, potřebujeme další body.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode