Poslední turnaj Elévků se vydařil

14.04.2019 14:28

Naši Elévci zahráli nejlepší turnaj v jarní části sezóny, když předvedli velmi pěkný výkon a 2x zvítězili.

Zlepšila se obranná činnost, a to zejména u 3, 4 a 5 lajny, pro které tato sezóna byla první a teprve se seznamovali se čtením hry, postavením a pohybem na hřišti, to že se od září, kdy před 6 měsíci začali výrazně posunuli je očividné u všech hráčů.  Už nedostávají zdaleka tolik branek a s trochou štěstí a obrovskou snahou se jim daří se jim daří i branky střílet. Systematická útočná hra dopředu ta přijde příští sezónu se zlepšením techniky. První a druhá lajna tam je to opačné. Nasazení je taky od všech maximální a dopředu už hra vypadá mnohem lépe a obě lajny jsou pro soupeře nebezpečné. Hráči umí podržet míček i počet přihrávek a kombinací roste a to je moc dobře. Avšak z přemíry snahy útočit občas úplně zapomínáme bránit a chybí nám důraz před vlastní brankou. Ale to jsou věci, se kterými se dá pracovat a které zlepšíme.  

Jsem rád, že na naší hře je vidět  pokrok a všichni hráči do jednoho si zaslouží pochvalu. Tento turnaj potvrdil změnu hry a podruhé v řadě jsme dali téměř stejně branek jako jsme obdrželi, a to po vyloženě nepovedené zimní části je obrovský posun vřed.

ŽATEC – MOST BLUE 4:6

Smolné utkání ve kterém jsme se soupeřem hráli naprosto rovnocennou hru. Velmi přesný rozhodčí nařídil 2x trestné střílení. Jedno Vilda krásně proměnil, druhé Kuba provedl hezky, ale v poslední chvíli mu balonek utekl a branka z toho nebyla. Oba poločasy skončili stavem 2:3. Přičemž šancí jsme měli možná i více než soupeř, ale neměli dost štěstí. Hezký vyrovnaný zápas, který byl dramatický, bojovný a všechny bavil.  

ŽATEC – JIRKOV  6:2

Jirkov jsme přehráli před měsícem 7:2 tentokrát byl průběh absolutně podobný. Tak jako ve všech utkáních jsme pravidelně na hřišti střídali všechny kluky, tak aby získávali herní dovednosti, jinak mohl být výsledek ještě výraznější.  Hezká výhra, která vždy udělá radost.

ŽATEC – CHOMUTOV RED 3:8

Naši kluci a holky překvapili soupeře velmi aktivní hrou, napadali, dobře bránili a se soupeřem, se kterým jsme před necelým měsícem prohráli 10:0 v poločase vedli 2:1. Nechtěli jsme toto utkání pustit tak do začátku druhé půle byla nasazována pouze sestava první a druhé lajny Kuba s Tomášem a vzadu Štěpánka a druhá lajna Vilda, Luky s obráncem Jindrou. Kluci moc a možná až moc chtěli vyhrát hnali se dopředu a několikrát propadli v obraně a nebyli důrazní před vlastní brankou a soupeř. 5 brankami během 4 minut z úniků a dorážek Utekl na rozdíl čtyř branek. Rázem to bylo 3:6. Když se ukázalo, že toto“ bláznění“ není cesta, nastoupili i zbylé lajny. Hra se uklidnila, ale o výsledku již bylo bohužel rozhodnuto.

ŽATEC – TEPLICE ŽLUTÁ 8:6

Závěrečné utkání se skutečně povedlo. V prvních dvou střídáních jsme se dostali do vedení 4:0 a vypadalo to, že utkání bude jednoznačnou záležitostí. Pak jsme trochu polevili v napadání rozehry soupeře i ve vlastní aktivitě s míčkem a soupeř se v poločase přiblížil pouze na 2 branky. 5:3. Oba týmy však v druhém poločase dali shodně po 3 brankách a utkání jsme dotáhly do vítězného konce.

    Pozval jsem na zápas fotografa, který udělal spoustu pěkných snímků. Tak se podívejte zde:

https://flic.kr/s/aHskQrV1LR

Dušan Volráb

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode