Oba týmy Elévků podaly skvělé výkony. Tým GREEN byl ve Strupčicích 100%

20.10.2019 23:16

Pro tuto sezónu jsme přihlásili 2 týmy Elévů. Na tréninky chodí cca 20 hráčů, takže teoreticky máme na 3 lajny v každém týmu. Bohužel před turnajem omarodilo 6 hráčů ( Kuba Lebduška, Kuba Velan, Petr Žáček, Matouš Kelner, Kevin Brdička i zraněná Martina Pečindová). Takže nás jelo pouze 13. I tak jsme 2 týmy poskládali v každém byly jen 2 lajny ale o to víc si všichni zahráli (a to jsme dvěma týmy sledovali). Myslím, že takhle vyčerpaní dopsud z žádného turnaje neodjížděli. A všem hráčům opravdu děkuji za nasazení a bojovnost, kterou předvedli.

Tak jak jsme avizovali všem rodičům, turnaj ve Strupčicích měl ukázat, že Elévci na sobě na trénincích poctivě pracují a zlepšují se. Tým Green byl výjimečně postaven jako jednoznačné „Ačko“ a v týmu Yeallow hráli ti, kteří se do Green pro zatím nenominovali. Na obou hřištích to bylo znát.

Všechny zápasy byly poznamenány a řekl bych že i poškozeny rozměry hřiště. Hřiště byla skutečně malinká chybělo jim 6 metrů na délku a 2 metry na šířku. Takže všude bylo plno hráčů a jak správně řekl trenér Kadaně, tím ty děti neučíme běhat a kombinovat, ale je to trénink ve střelbě.

TÝM GREEN:

ŽATEC GREEN – KATI KADAŇ 13:8

 Lajny :  Vilda- Luky- Jindra  / Kary – Ondra – Vojta / v bráně Filip. 

Pro všechny hráče to byl nesporně fyzicky nejnáročnější zápas v jejich životě. Kluci neskutečně makali a hráli to co trénujme. Hře dávali klid oba obránci, kteří skvěle zakládali naše útočné akce. Kluci vepředu pokrývali míčky, nahrávali si a snažili se držet se v pohybu. Rázem jsme se soupeřem, který nás vloni porážel i o 10 branek, hráli naprostou rovinu a po většinu utkání jsme díky nasazení a bojovnosti byli i lepší. Naprosto vyčerpaní kluci udělali radost nejen mně a sobě, ale i všem přítomným rodičům a nad výborným soupeřem zcela zaslouženě vyhráli.

 

ŽATEC GREEN – ĎÁBLÍCI CHOMUTOV  18:2

Chomutovský tým se florbalem teprve seznamuje a většina hráčů začala před pár týdny. Obě naše lajny prošly přípravkou, takže hrají min 2-3 roky. Utkání jsme měli jednoznačně pod kontrolou a pohlednými akcemi jsme neustále navyšovali náskok i přesto, že soupeř hrál dle pravidel s jedním hráčem navíc. Kluci v Green týmu na tom jsou individuálně dobře, umí vystřelit, umí si nahrát, hrají i pozičně správně. Co nám vloni chybělo byl pohyb a důraz. Ten na tomto turnaji předvedli. A mě těší nejvíc, že se v zápase snažili si navzájem pomoci a hráli týmově.

ŽATEC GREEN – JIRKOV  19:4

Jirkovský tým na tom byl herně lépe než Ďáblíci z Chomutova. Přesto na naše rozjeté kluky nestačili, kluci hráli se stejnou chutí jako předchozích zápasech, běhali přenášeli hru ze strany na stranu a nekompromisně trestali, každé zaváhání soupeře.

3 výhry na jednom turnaji jsme nezískali celou loňskou sezonu. Mám z toho velkou radost. Ne kvůli výsledku, ale protože jsme potvrdili, že to co trénujeme (přihrávky, pohyb, střelbu i obranu) je správně, že kluci se učí hrát dobrý florbal. Vyzdvihl bych všechny hráče předvedli maximum na co co umí a není toho málo. Překvapením byl výkon brankaře Filipa Habloviče, který přišel z fotbalu a chytal svůj první turnaj a předvedl naprosto parádní výkon.

 

TÝM YELLOW:

Lajny:    Pája – Honza - Kája / Martin – Kuba …  / v bráně …

Tým Yelow byl (výjimečně) na tento postaven jako slabší. A ještě byl výrazně oslaben 6ti omluvenými hráči. Takže jsme jako trenéři čekali vysoké porážky. Kluci, ale překvapili. Co jim zatím chybí v technice doháněli bojovností a nasazením. Ve výsledku předvedli minimálně v prvních dvou zápasech velmi pěkný výkon.

YELLOW – DOMEČEK CHOMUTOV  3:5

Ani Pájův hatrick nestačil na výhru – kluci bojovali a kdyby měli o kousíček lepší zakončení, mohli utkání i vyhrát. Šance na to rozhodně měli. U týmu Yellow zatím nejde mluvit o kombinacích, kluci získávají každým utkáním jistotu na míčku a těší mě, že za 18 minut obdrželi pouze 5 branek. Obrana byla OK. Ale musíme pracovat na přihrávkách a střelbě – pak budeme přidávat i pohyb. Hezký výkon a smolný výsledek – remíza by tomuto utkání rozhodně slušela.

 

YELLOW – ČERTÍCI CHOMUTOV  6:10

Kluci se trochu osmělili dopředu a dali hezkých 6 branek. Spoustu branek, které jsme obdrželi byly velmi laciné a prakticky z ničeho. Brankař chytal podruhé v životě – poprvé ve čtvrtek na tréninku a hned na turnaji. Velmi se snažil, za což mu patří poděkování. Zapracujeme na technice a přesunech v bráně a budeme mít dobrého brankaře. Honza Vápeník by nechal na hřišti duši, až získá klid techniku střely a trochu rozvahy bude pro soupeře nebezpečím, kdykoliv bude na hřišti. Pája opět krásný výkon, Martin taky, oba jen ještě potřebují zlepšit běh a dravost, jinak moc hezký výkon. Kája v obraně bez debat parádní výkon.   

YELLOW – PODBOŘANY  4:18

No jo .. tak jak jsme se radovali z vysokých výher u týmu Green, tak Yellow narazili na Podbořany a dostali každou minutu branku. Nevadí – pro mě a pro Honzu jste bojovníci a příští turnaj už to bude úplně jinak.  

Příští turnaj hrajeme 9.11. v Lovosicích a skombinujeme lajny z obou týmů dohromady. Nechceme, aby jeden tým vítězil a druhý to přestalo bavit, protože bude zažívat samé porážky. Uvidíme, kolik hráčů bude zdravých. Hrajeme s Lovosicemi AB, Ústím AB a Teplicemi AB.

Ještě jednou děkujeme všem za předvedený výkon a rodičům za podporu.

Dušan Volráb a Jan Vápeník ml. (trenéři)

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode