Jazzmani neudrželi vedení

28.09.2020 16:49

V neděli 27. září se hrálo třetí kolo celostátní soutěže Divize. Žatec vyrážel do Teplic, kde se měl utkat s týmem DDM Dynamo Teplice.

DDM Dynamo Teplice 8:6 FbC Jazzmani Žatec (2:3, 2:2, 4:1)

Žatečtí hráči poučeni z předchozích utkání zvládli vstup do zápasu a nenechali se zastrašit. Skóre sice otevřeli domácí, ale Žatec pohotově střelou ze standardní situace srovnal. To se poprvé za muže trefil stále mladý Filip Naxera. V 15. minutě opět udeřili tepličtí. Vedení domácím dlouho nevydrželo, protože již za minutu se po střele Ondřeje Hanuše, opět měnilo skóre a začínalo se od nuly. Velká radost pro Jazzmany přišla sekundu před závěrečným hvizdem první třetiny, když individuální akcí Marek Smištík rozvlnil síť za domácím brankářem. Žatec zaslouženě odcházel do kabin za stavu 3:2.

Ve druhé třetina přišla nepozornost a nabídnutí domácím početní výhody. Naxera možná zaslepen svým úspěchem v podobě úvodního gólu, dvakrát fauloval. Žatec obě oslabení ustál a když fauloval domácí hráč, tak Žatec naopak trestal. V přesilové hře dával gól Matěj Živčák a tím udržel nadějné vedení i do třetí třetiny.

Jak se Žatci povedl začátek, tak konec měl katastrofický scénář. Zkušení žatečtí hráči přestali hrát a začali se obávat o výsledek. V tak dynamickém sportu, si vyčkávání můžou dovolit opravdu zkušení hráči, a i tak je to velký risk. Teplice mazácky čekali na své šance, které přicházely a pak jen trestali. Nesmyslné vyloučení Jirky Pavliše na 2 + 2 odšpuntovalo Dynamo, které proti bezradným jazzmanům sehrálo jejich nejlepší florbal. Teplice víc toužili po vítězství a proto vyhráli.

Opět nesmyslná vyloučení zlomila Žatci vaz. Jazzmani jsou nejvylučovanějším týmem ligy a i proto jim patří dno tabulky.

Trenéři: Votava, Živčák

Slovo trenéra: „Hra se od 13. září neuvěřitelně zlepšila, ale zatím si na body musíme počkat. Někteří hráči stále nevěří systému a snaží se to uhrát individuálně, což se na úrovni divize již nevyplácí. Pokud zapracujeme na týmové hře a rozehrávce, tak potom věřím, že budeme hrát o klidný střet. Liga je rozdělena na dva tábory. Kadaň, Vinohrady, Ústí, Sokolov, Děčín a Rudná. U těchto celků se budou sbírat body jen těžko. Druhý tábor jsou Teplice, Dynamo Teplice, Louny, Praha a Chomutov. Zde musíme být lepší a pak budeme mít potřebné body.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode