Jazzmani krůček od úspěchu

18.01.2022 22:02

V sobotu 15. ledna čekalo na Jazzmany 16. kolo DIVIZE mužů. Tentokrát do domácí Kadaně dorazil hodně oslabený Děčín.

FbC Jazzmani Žatec 6:7 1. FBC DDM Děčín IV (0:3, 1:4, 5:0)

Žatečtí hráči zahájili utkání až moc ustrašeně a k tomu ještě se nechal zcela zbytečně již ve druhé minutě utkání vyloučit mladičký Tomáš Kučera za sekání. Bránění přesilových her je ve florbale složité. A to platilo obzvlášť u týmu Děčína, který předvedl při přesilové rychlou kombinační hru kde na konci byl hostující kapitán střílející téměř do prázdné branky. Druhá branka Děčína přišla o pár minut později, kde opět vlivem žatecké nedůslednosti se do vyložené šance dostal hostující hráč, který se nemýlil. Žatec v tu chvíli vypadal, jako by se nemohl nadechnout. Jazzmani nemohli chytit rytmus utkání a k tomu ještě Děčín opět trestal žateckou chybu.

Ve druhé třetině byl průběh zápasu podobný. Těžko popsat čím to bylo, ale Žatec jednoduše nebyl v zápase. Děčín po druhé třetině vedl 7:1 a Žatec se téměř k ničemu nezmohl.

Závěrečná třetina patřila Jazzmanům. K útoku zavelel obránce Ondřej Hanuš, který doslova strhl lavinu. Nejdříve sám skóroval a potom po jeho nahrávce si srazil hostující tým balónek do vlastní sítě. V tu chvíli bylo Žatce plné hřiště. Děčínu již nevycházela jejich taktika a Jazzmani přidali další dvě branky. Za stavu 7:5 pro Děčín byl vyloučen hostující hráč a Jazzmani šli do přesilovky. Jazzmani díky Brunclíka nabídnutou šanci využili a snížili tak dvě minuty před koncem na rozdíl jedné branky. Time out domácích trenérů, stanovení závěrečné taktiky a mohlo se jít na finální steč. Jazzmani měli obrovskou vůli, ale Děčín se ubránil. Jazzmani po urputném boji prohráli 7:6. Nutno podotknout, že velkou zásluhu na korigování výsledku měl domácí brankář Sarič, který bránil svatyni v závěrečné třetině dokonale.

Sestava: Švátora, Sarič – Bartoš, Milyan D., Čermák – Kučera, Milyan V., Živčák – Burda, Kopecký, Havlík, Hanuš, Brunclík

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si web zdarma!Webnode