Florbalisté krůček od velkého překvapení

18.03.2018 17:55

V sobotu 17. března se hrála další dvě utkání regionální ligy mužů v Kadani. Žatecký tým se letošní rok drží ve spodních patrech tabulky a proto každý získaný bod je důležitý. Tentokrát na žatecké florbalisty čekali týmy na druhém a třetím místě se stejným počtem bodů. Česká Lípa a Jablonec.

FBC Bestie Česká Lípa B 14:8 FbC Jazzmani Žatec (6:3, 1:4, 7:1)

Vlivem nekoncentrovaného vstupu do utkání hostujícího celku, začali mnohem lépe domácí. Ti se snadno dostali do vedení 5:1 a už to s Jazzmany nevypadalo dobře. Žatec se semknul a začal hrát svědomitě a disciplinovaně. To mělo za následek, že po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 7:7. Česká Lípa naprosto omráčena žateckým strhujícím výkonem musela na závěrečnou třetinu překopat systém hry, aby potvrdili roli favorita. Bohužel pro hostující tým ze Žatce, Česká Lípa převzala otěže nad utkáním a v poslední třetině deklasovala Jazzmany v poměru 7:1. To bylo rozhodující pro finální výsledek a Lípa zaslouženě vyhrála. Jazzmani si ale dokázali, že se dá hrát i se silnějšími soupeři, stačí k tomu jen lepší přípravu před samotným utkáním.

FbC Jazzmani Žatec 6:6 Florbal Jablonec (1:3, 1:3, 4:0)

Jazzmani sice poučeni z prvního utkání, přesto byl soupeř, který první udeřil. Jablonec předváděl pěknou kombinační hru, ale postupem času jim docházela energie. Žatec prohrával po dvou třetinách 2:6, ale hra na hřišti výsledku neodpovídala. Jazzmani měli více ze hry, ale prostě nemohli dát branku a proto byl rozdíl ve skóre tak markantní. Závěrečná část utkání se ale Jazzmanům povedla na jedničku. Brankou Bejčka v přesilové hře to bylo již o jednu branku, aby následně zodpovědný obránce Martina Ligda, střelou mezi kruhy, rozhodl o dělení bodů mezi oba soupeře. Jablonec vůbec nečekal, že Žatec předvede v závěru takovou hru a žatečtí hráči naopak ještě v posledních sekundách sahali dokonce po vítězství. Jablonec byl zdrcen a může být rád za jeden bod.

Do konce soutěže zbývají ještě 4 utkání, kde Žatec narazí dvakrát na Kadaň, jednou na FbC Most a jednou na Vipers Most. První dvouutkání se hraje 7. 4. a závěrečné 29. 4.

Sestava: Zbořil – Kopecký, Polončík, Ligda, Falbr – Burda, Smištík, Bartoš – Votava, Bejček

Hvězda dne: Jan Bartoš

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode