Dorostenci Jazzies zahráli v Roudnici melodický jazz …

17.09.2019 23:11

K odehrání prvních dvou kol v nové sezóně se vypravil v sobotu 14/9, mírně obměněný kádr žluto-zelených dorostenců do Roudnice nad Labem.

Na soupisce pro novou sezónu již bohužel nemůže být Mates, Áda a Sam, kteří jsou již v kategorii junior-muži, nicméně kostru týmu, která je více méně stabilní z loňské sezóny, doplnili ze starších žáků talentovaní Honza Bešík, Ondra Halíř, Toník Škvaro, Honza Modróczki, Peťa Hrnčiřík a další.

Ještě před prvním soutěžním dnem jsme odehráli v úterý přátelské utkání v Litvínově, proti místnímu prvoligovému týmu. Porážka 3:8 nebyla důležitá, důležité bylo se rozkoukat na velkém (florbalovém) hřišti, jelikož v našem královském městě tato možnost stále není (i přes předvolební sliby politických stran) a stabilizovat formace pro nastávající sezónu.

Tým dorostu pro tuto sezónu stanovil dva cíle – primární je být týmem, který se baví florbalem a navzájem se podporuje a tím druhým je umístění do 3.místa a postup do play-off soutěže.

Sobota – 14.9.19, sraz v 8:05 na obvyklém místě, přistavený autobus, 15 borců ze 16 na místě. Ok, Volyho, který se chystal do Kadaně (tam jedeme až 28.9.), vyzvedneme při cestě . Pohled do tváří většiny borců naznačoval, že se všichni svědomitě připravovali na start nové sezóny a to až do brzkých ranních hodin. Ale uvidíme …

Florbal Chomutov B – FbC Jazzmani Žatec   1 : 3   (0:0; 1:2; 0:1)

Pro úvodní zápas byl našim borcům nalosován nepříjemný soupeř ze sousedního Chomutova. Ačkoliv z loňské sezóny jsme měli se soupeřem pozitivní bilanci, B týmy jsou doplňovány hráči z vyšších soutěží a tím jejich kvalita samozřejmě stoupá.

Zápas začal opatrněji z obou stran, v úvodních minutách to byl spíše boj o balónek, než líbivý florbal, ale postupem času se oba týmy dostávali do tempa a hra začala nabírat na obrátkách.

Šance se objevovali na obou stranách, i když ve větší míře na straně našich borců, avšak smůla při proměňování, bránění obou týmů a výkon gólmanů znamenal, že první část zápasu skončila bez gólových zásahů.

Ve 2.třetině se začala více projevovat převaha Jazzies, kteří byli nebezpečnější, důraznější v před brankovém prostoru a hlavně střelecky aktivnější. A to se také konečně projevilo prvním zásahem do černého, a byl to právě Voly, kdo se stal prvním střelcem sezóny s asistem od Miče. Necelé 3 minuty na to se prosadil také Kápo, kterému asistoval Kuvajs a bylo to 0:2 v náš prospěch.

Zeleno-žlutí byli při chuti, šance na navýšení skóre byli, ale ještě to stále „nelepilo“ a to zejména Kuvajsovi, který střílel všude možně, jen ne do sítě (že by těžký večer ?:-)) …ale jeho čas měl v tento den teprve přijít…

Zhruba v polovině zápasu jsme dostali první trest, to když šel Viky pykat za „sekyrku“. Kluci hráli v oslabení poctivě, dodržovali pokyny, nicméně jedna z kombinací Chomutovským vyšla a bylo to 1:2.

V tomto momentě trenér citoval Velkého pana Ivana ..“hlavně se z toho nepo**at“, jste lepší, hlavu nahoru, nic se neděje …

Do závěrečné části jdeme s cílem být stále aktivní a hrát zodpovědně dozadu a to se daří. Soupeře nepouštíme do větších šancí a když si Volyho střelu Chomutovští sami dorazí fotbalově do branky, dohráváme zbývající část trpělivě a poctivě až do vítězství 1:3.

Důležitá výhra v úvodním zápase a co více – poprvé v historii dorostenci obdrželi v zápase pouze jednu branku a ještě k tomu v oslabení – super práce celého týmu !

FbC Jazzmani Žatec – BK Real Roudnice n/L   10 : 3   (4:1; 3:1; 3:1)

Druhým soupeřem byl našim borcům tým domácích, kteří ve svém prvním zápase zvítězili nad Teplicemi.

Roudnický tým je složený především z loňského týmu starších žáků, v prvním zápase se prezentoval běhavým a celkem i kombinačním florbalem.

Předzápasovou výhodou na naší straně byla určitě větší zkušenost a také to, že se probudil Kuvajs ..:-))

Běží 3.minuta, skóre 3:0 v náš prospěch, hattrick vstřelil Kuvajs …asistence nejprve Voly, pak bez a nakonec Mič …to, co Ondra nedal v prvním zápase, proměnil hned na začátku toho druhého. Samozřejmě to celé nebylo jen o Kuvajsovi, nýbrž o spolupráci celé pětky, ale konečně to padalo. Prostě super úvod zápasu,a když za dalších 5 minut zvýšil na 4:0 Viky po Mičově příhře, bylo skoro jasné, který tým bude režisérem tohoto mače. Soupeř do konce úvodní části korigoval skóre jedním zásahem.

Do 2.třetiny byli borci nabádáni trenérem, aby se nenechali strhnout a hráli stále zodpovědně i do obrany, nicméně hned v 1.minutě, v naší přesilovce se soupeři povedl brejk dvou hráčů na samotného Denyho v bráně a ten byl bez šancí – 4:2 . To byl jediný moment dne, kdy jsem se neudržel a razatněji „promluvil“ k týmu

Naštěstí zeleno žlutí Jazzies již nepustili soupeře k vážnějším šancím a naopak sami navyšovali skóre, nejprve Mič po Volyho asistenci, následně Kuvajs sám a ještě v prostřední části Viky bez asistence – stav 7:2.

3.třetina probíhala prakticky stejně, borci hráli týmově, zodpovědně do obrany a dávali góly. Voly sám, pak soupeř využil svou ojedinělou šanci – 8:3, ale poslední slovo měli naši borci – Voly s příhrou od Vápna 9:3 a třešnička na dortu v podobě nahození od Vikyho přes celé hřiště a Hanzovou šikovné doklepnutí na konečných 10:3. Paradoxně, poslední branka znamenala omylem zapsanou asistenci Řízkovi, který v momentě Vikyho náhozu náhodně podběhl vzduchem letící balónek a rozhodčí to zmátlo natolik, že asistenci připsali právě Řízkovi, nikoli Vikoušovi

Co určitě stojí za zmínku, že i díky výraznému vedení a spolehlivosti ve hře mohli do zápasu nakonec zasáhnout všichni, tedy i naše gólmanská dvojka Hrnec a Mára do obrany.

Sestava : Denis „Denny“ Ali; Petr „Hrnec“ Hrnčiřík – Michal „Mič“ Hotěk; Jan „Vápno“ Vápeník; Jakub „Řízek“ Řimnáč; Jan „Moy“ Modróczki; František „Fanda“ Tykal; Marek „Mára“ Hrabačka – Ondřej „Kuvajs“ Kuvík; Jan „Kápo“ Říha; Jan „Voly“ Volráb; Ondřej „Halda“ Halíř; Viktor „Viky“ Milyan; Jiří „mravenec Hanz“ Hanzlík; Jan „Béša“ Bešík; Antonín „Toncek“ Škvaro.

Hl.trenér – Jan „Ninja“ Vápeník st.; Asistent – David „Dave“ Milyan

Hodnocení hl.trenéra: „ Kluci mi udělali radost tím, jak se k oběma zápasům postavili, jak hráli jeden za druhýho a jak fungovali na lavičce – prostě tým, což je mimo jiné i náš hlavní cíl pro tuto sezónu. Tahle banda kluků je prostě talentovaná, někdo více, někdo méně, ale důležité je, že si kluci začínají uvědomovat, že pouze jako tým můžou odehrát dobré výsledky a hlavně se hrou bavit.

Budu-li hodnotit samotné výsledky, ty jsou samozřejmě skvělé. Zejména první zápas, kdy se vůbec poprvé povedlo obdržel pouze jeden gól a navíc ve vlastním oslabení značí to, že kluci hráli opravdu zodpovědně a šlapali jako jeden.

Určitě nám hodně pomohl přátelák v Litvínově, kdy mohli borci po dvou měsících opět vlézt na předpisové hřiště (sním o tom, že jednou bude i v našem královském městě – prakticky jsme jediný tým v soutěži, který nemá regulerní podmínky pro trénink-smutek).

Samozřejmě mám fajn pocity z předvedeného výkonu, ale musíme zůstat při zemi. Zápasy, které teprve vše řádně prověří, ty jsou zatím před námi. Ale první krok jsme zvládli.

Velké díky patří také Davidovi, který v roli asistenta zaskočil za Vopiho a nejednou pomohl dobrou radou zkušeného hráče a zároveň pomáhá i při trénincích.“

Další dvojkolo odehrají Jazzies v sobotu 28/9 na „domácím“ hřišti v Kadani (v Žatci to bohužel není možné), kde jim soupeřem bude silný tým Lovosic (máme negativní bilanci z loňska) a Dynamo Teplice.

Určitě budeme rádi za každou podporu v hledišti – kluci si to rozhodně zaslouží !!

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode