Zvyšují se soutěžní poplatky

16.09.2023 15:51

Jak klub FbC Jazzmani Žatec čelí novým výzvám

Florbalový svět v České republice zažívá změny, které ovlivnili klub FbC Jazzmani Žatec a další florbalové kluby v zemi. Český florbal rozhodl o navýšení soutěžních poplatků přibližně o 35 %, což znamená nemalou výzvu pro všechny kluby a týmy, které se účastní florbalových soutěží.

Soutěžní poplatky jsou nezbytným aspektem pro provoz florbalových soutěží v České republice. Kluby, včetně FbC Jazzmani Žatec, musí platit florbalové poplatky, včetně soutěžní kauce, startovné jednotlivých družstev, poplatky za soupisky týmů a individuální soupisky pro kategorie juniorů a mužů, a také poplatky za licence vedoucího a trenéra týmu. K tomu je třeba počítat náklady na pořádání mistrovských utkání, které zahrnují pronájem haly a náklady spojené s rozhodčími (cestovné, odměna). K tomu má každý klub povinnost "vychovat" si své vlastní rozhodčí, protože v opačném případě je klub sankciován.

Změny v poplatcích zahrnují zvýšení startovného pro všechny týmy průměrně o 25 %. Největší změna nastala v poplatcích za soupisky, kde došlo k nárůstu o 100 %. Pro příklad tým přípravek platil 1.500,- a nyní je to 3.000,-.

Zajímavým aspektem je, že odměny pro rozhodčí zůstaly beze změny. Florbalová komunita dlouhodobě čelí nedostatku kvalifikovaných rozhodčích, a přestože jsou jejich služby nezbytné pro průběh soutěží, jejich odměny zůstaly nezměněny.

Celkově dochází k navýšení všech poplatků Českého florbalu o zmíněných 35 %. Toto navýšení představuje výzvu pro kluby, které se snaží udržet kvalitu a konkurenceschopnost ve florbalových soutěžích.

Klub FbC Jazzmani Žatec se zaměřuje na hledání způsobů, jak tuto výzvu zvládnout a nadále poskytovat svým hráčům kvalitní florbalové zážitky. Pomocí dotačních programů se snažíme najít rovnováhu mezi finančními náklady a podporou našich sportovců.

S florbalovým pozdravem

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si web zdarma!Webnode