Výdaje klubu

28.12.2022 21:13

Blíží se nám konec roku, tak můžeme začít trochu bilancovat.

V roce 2022 výdaje mírně převýšili příjmy, a proto jsme museli čerpat ze záloh. Nejvyšší část je vydána na pronájmy (necelých 21 %), kde musíme zabezpečit tréninkové prostory v Žatci a zároveň mistrovské soutěže v nedaleké Kadani. Druhá významná část je vydávána na trenéry, kteří jsou nedílnou součástí klubu a dlouhodobě nedoceněným zdrojem.

Na pomyslné třetí pozici je pro letošní rok cestovné. Koncepcí klubu je zabezpečit cestu kategoriím od mladších žáků, což v současné době je na téměř stejné úrovni jako odměny trenérům. Pro představu, vynaložíte 100 na cesty a 110 na trenéry. Dlouhodobě neudržitelná situace, která si žádá změnu. Dále pak pro představu samotné pořádání turnajů. Jako člen Českého florbalu jsme povinni platit nejenom „členské příspěvky“, ale také pořádat minimálně 2 turnaje v každé kategorii na vlastní náklady. Výdaje na pořádání spotřebují 14.4 % budgetu na výdaje.

V širším pohledu se snažíme udržet vyvážené příjmy a výdaje, což se nám daří. V případě neobvyklých výdajů, jsme schopni reagovat a využít naše zálohy, vytvářené právě pro tyto účely.

Správa klubu obsahuje odměny předsedy, sekretáře, účetní, členské poplatky organizacím. Unie pohlcuje startovné, školení seminářů a trenérů, vedoucích družstev.

Přestože se náklady na veškeré služby neustále zvyšují, snažíme se držet členské příspěvky stále na stejné úrovni. Nepředpokládáme změnu ani v nadcházejícím roce a plánujeme udržet stabilitu klubu.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode