V celku úspěšná neděle dorostenců Žatce

06.03.2016 20:59

V neděli 6. března si žatečtí dorostenci zahráli další dvě ligová utkání v nově zrekonstruované hale v Litvínově. Tam na florbalisty čekali domácí Litvínov a Teplice.

SK Bivoj Litvínov 6:2 FbC Jazzmani Žatec (3:1, 3:0, 0:1)

Jazzmani tentokrát měřili síly s druhým týmem v tabulce a na kvalitě hry to bylo znát. Úvod zápasu se lépe povedl superligovému družstvu a již ve třetí minutě vedli rozdílem jedné branky. Kvalita domácího celku byla citelná, ale Žatec se snažil hrát, i když kvalitativně jsou na nižší úrovni, sympaticky vyrovnanou partii. Menší odměnou za snahu pro hostující tým, byla závěrečná třetina. V poslední třetině hráli na palubovce dvě vyrovnaná družstva s tím, že hráči FbC tuto třetinu vyhráli a tím stanovili výsledek na 6:1 z pohledu domácích.

FBC Teplice 4:5 FbC Jazzmani Žatec (0:2, 3:0, 1:3)

V dalším zápase na sebe narazili sousedi v tabulce. Lépe postavený tým ze Žatce se hned od úvodu utkání zakousl do svého soupeře. Zásluhou Pigla a Hanuše vyhráli Jazzmani první třetinu v poklidu 2:0. To se žateckému týmu mohlo stát osudným, jelikož jejich upadajícího tempa využili ve druhé třetině Teplice dokonale. Závěr utkání opět patřil Žatci. FbC nejdříve srovnali skóre tak, aby přesně sekundu před závěrečným hvizdem utkání mohl Pigl dokončit, co v zápase začal. Žatec bere další tři body za vítězství a patří jim 6. místo v tabulce.

sestava: Sarič – Kohout, Pigl 3+1, Duda – Zelinka 0+1, Hanuš 3+2, Žiga 0+1 – Fajt 1+1, Kolář, Naxera

trenér: Tomáš Votava

„Každé vítězství je nádherné. Dnes jsme mohli bodovat i v prvním zápase, soupeř byl rozhodně hratelný, ale kvalita našeho týmu není zatím dostatečná. Jak již jsem dříve psal, náš tým je složen především z hráčů 2000 a mladší a to znamená, že letošní rok jsme nováčkem v soutěži a hrajeme vždy se staršími a zkušenějšími týmy, které mají výhodu jednoho roku. Příští rok tomu bude naopak, a proto budoucnost nevidím tak černě jako mnozí fanoušci, ale bez snahy a píle nic nejde. Ještě bude potřeba udělat t družstvu pár změn, abychom dosáhli většího počtu vítězství. Vítězství je naše hudba!“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode