Ústecká liga mužů

25.01.2023 18:15

V sobotu 21. ledna byla odehrána další dvě utkání Ústecké ligy mužů a tentokrát se opravdu bylo na co koukat.

V prvním zápase Jazzmani změřili síly s domácím celkem FBC Vipers Most, který se prozatím krčí na posledním místě tabulky. Rozdíl umístění ale v první třetině zápasu nebyl vůbec znát, protože stav po první třetině byl nerozhodný jedna ku jedné. Žatec se těžce adaptoval na užší hřiště a jen těžko se dostával k zakončení. Situace se změnila druhou třetinou, když nejdříve udeřil Vít a následně v poslední minutě třetiny zvyšoval na rozdíl dvou branek Dvorský.

Třetí třetina opět vyzněla lépe pro Žatec, který si v poklidném tempu dokráčel pro zasloužené vítězství 7:3. Brankář jazzmanů během zápasu musel čelit dvěma nájezdům, které byly odpískány za držení a blokování hole. Sarič na první pokus neuspěl, ale ve druhém si již byl jistý.

Jestliže v prvním zápase Jazzmani narazili na poslední tým soutěže, tak hned ve druhém zápase narazili na celek z opačného pólu. FD Teplice B s věkovým průměrem lehce přes 22 let a oproti tomu LEGENDY s věkovým průměrem okolo 33 let byl dobrým důvodem pro nějaké to vzrušení. Mladá nezkušenost se soupeři mohla stát osudnou. Teplice se brzo dostali do vedení a po pár krásných akcích světelná tabule nad hřištěm ukazovala stav 4:1 pro lídry tabulky. Jazzmani hnaný rčením, že staré železo nepatří do sběru, postupem času umazávali rozdíl ve skóre až na konečných 4:4 ve 36. minutě.

Těžko říci, co se následně stalo, můžeme se jen domnívat, ale přišla série červených karet, které ve florbale nejsou tak obvyklé jako ve fotbale. Nejdříve se poroučel ze hřiště Adam Brunclík a aby v tom nebyl sám, protože kamarádi se mají podporovat, pomyslně šel předčasně do šaten i Vladimír Hričoviny. Nastolené přesilovky se stali pro Jazzmany nad jejich síly a dotlačené Teplice nakonec zvítězili 6:4.

Se širšího hlediska to byl kvalitní zápas. Nevyzrálost Teplic, které převyšovali Jazzmany snad ve všech směrech, málem prohráli druhé utkání v sezóně. Naopak Jazzmani ukázali, že i v této lize nepatří k těm nejhorším. Přestože tato liga je tvořena buď z hráčů, kteří patří věkem do veteránů, nebo hráčů, kteří se již nevešli do svých áček anebo poslední skupina hráčů, kteří si stále zvyšují ego a jezdí si honit kanadu do Pralesa.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode