Úspěšný turnaj Elévů v Lounech

16.12.2018 16:22

3 Výhry a 1 porážka tak vypadal turnaj elévů, který 15.12. odehráli naši elévci v Lounech. V sestavě Br. Dominik a Emma, útok Šimon a Tomáš, Vilda a Luky, Martina s Jindrou a obránci Štěpánkou a Kubou H. Po minulém turnaji jsme vybrali pouze 10 hráčů, kteří prošli přípravkou a mají tedy herní zkušenosti přes 2,5 roku a ostatním týmům jsou rovnocenným soupeřem. Na obrazu hry se to projevilo a 3 soupeře jsme jasně porazili a utrpěli pouze jednu porážku.

Žatec - Chomutov Red  6:2 ..  zápas výrazně ovlivnilo malé hřiště, které bylo pouze 18x10m, takže všude bylo blízko a nešlo dávat dlouhé přihrávky a během přečíslit soupeře. To méně vyhovovalo soupeři. Naši obránci dali v úvodu utkání ě rychlé góly a soupeř oproti dalším utkáním působil odevzdaně. My jsme stříleli ze všech pozic a měli velkou chuť utkání vyhrát. Po velmi srdnatém výkonu jsme dosáhli cenného vítězství 6:2.

Žatec – Lovosice 4 :12 … ve srovnání s prvním utkáním to bylo jako den a noc. Soupeř si s námi po celý zápas dělal co chtěl. Velmi dobře kombinoval. Vyhrával všechny osobní souboje, rychle si přihrával a střílel nám jeden gól za druhým. Ještě v prvním poločase byl stav 7:2 a dle pravidel jsme nastoupili ve 4 hráčích. Přesto náskok soupeře stále narůstal. V obou utkáních se ukázalo, že v této kategorii, když jakýkoliv tým prohrává o 3 branky má utkání za ztracené a přestane bojovat a podlehne frustraci, že nic nejde.

Žatec – Louny …  10:3  jednoznačné utkání. Jediné co mě mrzí je, že jsme prakticky všechny branky dali po individuálních akcích. I když řada z nich byla velmi povedených. Hráči Loun se očividně s florbalem seznamují a hráli hodně u sebe – toho jsme vůbec nevyužili a nedali jsme žádnou branku z kombinace a chtrých přihrávek na volné hráče.

Žatec – Domeček Chomutov 8:4  Prakticky totožné utkání jako Louny. Naprostá převaha našeho týmu, která ale všechny sváděla k individuálním akcím.

Závěrem bych pochválil oba brankaře i oba obránce za nasazení i předvedenou hru. Bohužel opakovaně musím napsat, že hráči nehrají kolektivně a chytře. Nehrají florbal založený na rychlosti a přihrávkách a chytrosti ale stále bojují jen sami za sebe. Pokud toto nezměníme tak při přechodu do mladších žáků, kde se hraje na výrazně větším hřišti a 5 na 5. už toto nebude stačit. Mám radost z dosaženého výsledku, ale je mi líto, že to co se na trénincích učíme zatím nedokážeme přenést do hry.

Dušan Volráb – trenér

Jan Vápeník ml. – asistent. 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si web zdarma!Webnode