Trenérské shrnutí sezóny

27.04.2023 11:36

Sezóna 22/23

přípravka

Poprvé za svou trenérskou karieru jsem v sezóně 22/23 přihlásil dva týmy přípravky. Vše bylo účelné, abychom poprvé v historii klubu mohli postavit holčičí tým. A to se stane příští sezónu, kdy přihlásíme naše růžové elévky.

Začátek sezóny nebyl jednoduchý. Stále se potýkáme s následky covidových opatření a chybí nám hráči ročníku 2014. Vlastně ty nejstarší přípravkáři. Ale nevadí. Sezónu jsme odehráli hrdě i tak.

V průběhu sezóny se nám podařilo získat nové kluky i holky mladších ročníků.

Máme tak skvělou základnu ročníků 2015, 2016 a 2017 na příští sezónu a dál.

Aktuální situace v přípravce je cca 35 hráčů/ček, která se ovšem příští sezónu rozptýlí do třech týmů. Přihlásím přípravku green, yellow a pink elévky, kde budu samozřejmě i nadále hlavní trenér :).

Moc děkuji všem rodičům, kteří mi děti svěřují a doufám, že si Vaši stávající důvěru udržím.

Moc děkuji zejména p. Irovi, který mi pravidelně pomáhal na turnajích, a především při naší volnočasové aktivitě - bazénu.

Ještě nás čekají nějaké společné akce, než se rozloučíme před prázdninami. O prázdninách se samozřejmě koná 3. ročník našeho Leprikon kempu.

Moc děkujeme a těšíme se na další společnou sezónu.

trenéři David Šůs, Petr Lužný

elévové

Za elévy bych to shrnul takto. Ačkoli nás bylo méně než v předešlých sezónách, musím vyzdvihnout naši docházku, která byla velmi dobrá.

 Tréninky byly zaměřené především na individuální rozvoj hráčů, zaměřili jsme se na herní situace a cvičení, které byly důležité pro odehrání zápasů.

Kluci celý rok odváděli skvělou práci, jak v zápasech tak při trénincích. U každého hráče jsme v průběhu sezóny viděli posun. Kluci svojí skvělou práci předváděli rodičům v každém zápase. Každý z nich chtěl vždy vyhrát a i když se prohrálo, úsměv z tváře jim nezmizel. Při posledním turnaji perfektně rodičům předvedli co se za celý rok naučili.

Velký dík patří rodičům, bez kterých by to nešlo. V každém zápase kluky povzbuzovali a byli naši podporou v jakékoli situaci. 

Jsme se Štěpánkou opravdu rádi, že máme kolem sebe rodiče, kteří nám pomohli kdykoliv mohli.

Tuto sezónu hodnotíme velmi pozitivně a těšíme se na tu další.

Trenéři:

Kamil a Štěpka

mladší žáci

V nejpočetnější kategorii bych vyzdvihnul zlepšení individuálních dovednostní. Na kterou jsme kladli důraz po celou sezónu. Někteří hráči měli možnost si prvně vyzkoušet hru 5na5 na velké hřiště. Museli jsme zároveň připravit hráče do kategorie starších žáků, aby co nejlépe zapadli do týmu.

Na začátku každého tréninku jsme hráče zapojili do několika různých her, které rozvíjeli dynamiku hráčů.

Co se týče výsledků hráli jsme převážně ve čtvrtém koši s občasnou návštěvou koše třetího. Každopádně s našimi nejčastějšími soupeři jsme až na jeden z týmů měli kladnou výsledkovou převahu.

Trenéři Jan Myška a Ondřej Wágner

starší žáci

Ve světě florbalu skončila právě sezóna starších žáků a FbC Jazzmani Žatec mohou být spokojeni s tím, co se jim podařilo dokázat. Sice se neudrželi v 3. koši, ale přesto se hráči nevzdali a dokázali se poprat se všemi výzvami, které na ně čekaly.

Jedním z nejvýraznějších hráčů byl bezesporu Jakub Hrnčiřík, který se umístil na pátém místě v bodování. Jeho výkony byly skvělé a rozhodně pomohly celému týmu k dosažení dobrých výsledků.

Složení týmu bylo bohužel ovlivněno mnoha faktory, jako jsou málo hráčů, kteří by se chtěli věnovat florbalu, a někteří hráči raději jezdili na víkendy k babičce než hrát zápasy. Nicméně i přes tyto obtíže se podařilo odehrát dostatek turnajů a dokonce se přidali i někteří mladší kluci, kteří začali jezdit až v lednu po půl roce oťukávání.

Není pochyb o tom, že sezóna byla náročná, ale tým dokázal obstát a přibylo pár lidí, aniž by někdo skončil. Tento fakt svědčí o tom, že se hráči nevzdali a stále chtějí hrát florbal.

Trenér David Milyan

dorostenci

V letošní sezóně měli dorostenci FbC Jazzmani Žatec těžký úkol – udržet se v soutěži a zlepšit své výkony oproti loňské sezóně. I přesto, že se jim podařilo zlepšit svou hru, tak měli problém s nedostatkem hráčů.

Bohužel, několik zápasů skončilo prohrou o jeden gól, což byla velmi škoda. Většina hráčů si ale stále udržela dobrou náladu a touhu hrát florbal, což bylo výborné. Kromě toho, že se zlepšili, tak i několik nových hráčů se připojilo k týmu a pomohli svými výkony.

Hvězdou týmu se stal Antonín Škvaro, který byl nejlepším střelcem týmu. Ale bez podpory ostatních hráčů by to nešlo. Týmová práce byla vždy důležitá a měla vliv na výsledky zápasů.

Přestože sezóna byla plná výzev, tak se dorostenci dokázali udržet v soutěži a učili se spoustu nových věcí. Doufejme, že další sezóna bude plná úspěchů a že se týmu podaří získat více hráčů.

Trenér Martin Ligda

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode