Starší žáci přivezli z Mostu 3 body

09.04.2016 19:17

Předposledním kolem pokračoval ústecký přebor starších žáků ve florbale. Tentokrát na žatecké hráče čekali soupeři z Mostu, Teplic a Krupky. Jazzmani vyrazili do boje ve velice okleštěné sestavě, když v sestavě chyběla komplet celá lajna (Kolář, Pšenička, Lukáš, Hrádek, Milyan) a i proto byl kádr doplněn dvěma úplnými nováčky Hanzlík, Milyan V., kteří si nevedli vůbec špatně.

FbC Jazzmani Žatec 0:7 FBC Vipers Most (0:4)

DDM Dynamo Teplice 9:1 FbC Jazzmani Žatec (6:1)

Domácí týmy, podpořeny prostředím byly v zápase jasně lepšími. Jazzmani vzdorovali do čtvrtky zápasu, ale pak začali kupit chyby a to hrálo do karet Mostu i Teplicím. Obě utkání Jazzmani odehráli ve stejné režii a proti silnějším celkům. Žatec v těchto zápasech nemohl brát body.

SK Dubí 7:8 FbC Jazzmani Žatec (3:1, 2:3, 2:3) p. n.

V posledním zápase dne, byla znatelná změna ve stylu hry Žatce. Žatec sice po první třetině prohrával, ale měl více ze hry. Postupem času Jazzmani nabírali na tempu a v závěrečné třetině dokázali dokonce srovnat krok. Ve všech třech utkání se skvěle předvedl nadějný obránce Jan Karas, který byl také strůjcem vyrovnávacího gólu v závěrečné třetině, když po jeho přihrávce nekompromisně zavěsil Dvorský. Tím, že utkání skončilo v základní hrací době remízou, následovaly nájezdy. V těch jasně dominovali Jazzmani, kteří proměnili oba nájezdy a po dvou nevydařených nájezdech domácího celku bral tým FbC Jazzmani Žatec tři body za vítězství. V utkání se dobře ukázal i Jiří Hanzlík, který debutoval v týmu starších žáků a v zápase si připsal jeden gól a jednu asistenci.

Sestava: Kloboučník 23 – Duda, Karas 0+1 – Živčák, Milyan, Zelinka 3+3, Hanzlík 1+1, Dvorský 5+3

Trenér: Tomáš Votava

„Dnes jsem měl opravdu nelehkou úlohu. Chápu, že tato situace může nastat v seniorském týmu, kdy hráči mají jiné povinnosti, ale nechápu to v týmu starších žáků, kde soutěž je naplánovaná jen s malými nuancemi na celou sezónu dopředu. Starší žáci disponují 10. hráči a můžou být doplněni 27. hráči z mladších žáků, takže z celkového počtu 37 hráčů si na sobotní odpoledne udělalo čas jen 8. To je frustrující a možná ještě více frustrující jsou výmluvy jednotlivých hráčů, ale to je prostě holá skutečnost. Dnešní tým nasbíral velice důležité zkušenosti, které se jim budou hodit v budoucnu a já všem 8. dnešním statečným děkuji za jejich přístup a věřím, že jejich přístup se jim ve výkonnosti vrátí. Důkazem toho může být i reprezentační start ve své kategorii. S týmem co jsem dnes měl, jsme udělali maximum a to nás může těšit. Všichni hráli super.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode