Sportovní hala patří do Žatce!!

16.01.2020 20:48

Jelikož se množí názory, proč sportovní halu a zároveň proč sportovní halu ne, rozhodl jsem se z pozice statutárního orgánu spolku FbC Jazzmani Žatec vydat tuto informační zprávu.

Přiložená tabulka Vám ukazuje kompletní soupis obcí s rozšířenou působnosti Ústeckého kraje. Jak je zřejmé, právě Žatec v oblasti kulturní vybavenosti značně pokulhává, jelikož Podbořany již mají sportovní halu rozestavenu. Z mnoha informací je možné také vyčíst, že pomyslná meta na sportovně kulturní vybavenost je 22.183 obyvatele, což město Žatec se svými 27.304 obyvateli splňuje. Bílina a Litoměřice nemají sportovní halu s tím, že jejich zimní stadion se v letním období může využívat právě pro pozemní sporty či kulturní akce.

Florbal je dynamicky se rozvíjející sport s druhou nejpočetnější členskou základnou v České republice. Hraje se na hřišti o rozměrech 40 x 20 metrů ohraničeném mantinely. Tato velikost je klíčová, protože ta právě florbalu umožňuje hraní všech kategorií. Florbal se dále vyznačuje tím, že jako jeden ze sportů respektuje věk hráčů. Mám tím na mysli, že nejmladší hráči hrají na hřišti o velikosti 18 x 10 metrů, dále pak 22 x 10 metrů s konečným výše uvedeným rozměrem.

Dalším důležitým faktem je to, že spolek FbC Jazzmani Žatec je již na pokraji svých tréninkových kapacit ve stávajících tělocvičnách a postavení sportovní haly v budoucích letech bude klíčové. Příští rok bude mít spolek zabezpečenou kompletní mužskou strukturu – přípravky, elévové, mladší žáci, starší žáci, dorostenci, junioři a muži s členskou základnou převyšující 180 členů. Z tohoto vyplývá, že spolek je připraven na obsazení potřebné sportovní haly v rámci využitelnosti.

Proto se ptám a dál? Co bude dál? Opravdu Žatec nemá na financování sportovní haly?

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode