Shrnutí sezóny 18/19

12.05.2019 21:27

Družstvo přípravek již několikátou sezónu předvádí standardní výkony. V letošním roce opět patřili, mezi nejúspěšnější družstva klubu za což se zasloužili trenéři Šůs, Gregor a Šůs mladší. Přípravky celkem sehráli 24 utkání, ze kterých většinou odcházeli vítězně.

Tým elévů v letošním roce převzal trenér Volráb, který hned od převzetí družstva ukazoval, že má chuť s týmem získávat vítězství. Elévové jsou stále doplňováni novými hráči, což bude mít za následek, že v příští sezóně se s největší pravděpodobností přihlásí dvě družstva v kategorii elévů.

Mladší žáci nenavázali na výsledky, které měli v kategorii elévů. Větší hřiště několika hráčům dělalo obrovské problémy, což se se získanými zkušenostmi pomalu odbouralo. Družstvo má chuť hrát a proto je jim odměnou, že letos poprvé můžou okusit největší mládežnický turnaj v Evropě – Prague Games 2019.

Starší žáci vizuálně vůbec nevypadají v kondici. Výsledky ale mluví za vše. Družstvo starších žáků nemělo před sezónou moc herních zkušeností, za což byli pasováni, že moc zápasů nevyhrají. Výsledky byly ale opačné. Tým hrál mnohdy vyrovnanou hru s nejlepšími celky v soutěži a poprávu skončili ve 21 členné tabulce v lepší polovině a příští rok budou zahajovat ve 3 nejlepším koši.

Tým dorostenců měl svou prémiovou sezónu. Družstvo tvořené převážně z loňských starších žáků se dobře zná a čekalo se na výborné výsledky. Dorostenci předvedli stabilní výkony a ve velké konkurenci získali bramboru. Faktem, který stojí za zmínku je to, že trenérem družstva je velezkušený Jan Vápeník, který má impozantní zkušenosti z pískání nejvyšších florbalových lig.

Celkově se všem družstvům vedlo podobně jako v předcházející sezóně. Důležitými fakty je, že jsme získali dva nové trenéry (družstvo elévů a dorostenců) a družstvo přípravek šlape podle přání trenéra Šůse. Pomalu začínáme navazovat kontinuitu mezi družstvy, hráč přípravky se učí základy, hráč elévů se učí pohyb po hřišti a dále se pokračuje dle florbalových osnov. Co se nám bohužel ještě příští rok nepovede, vytvořit kompletní mužskou složku. Nemáme dostatečné množství juniorů, a proto tuto kategorii příští rok nebudeme přihlašovat.

Po finanční stránce máme velice zdravý klub. Každý rok jsme schopni materiálně zabezpečit nejmladší florbalisty a k tomu zorganizovat pro hráče důležité florbalové soustředění. V příštím roce nás čeká jedna změna a to v podobě změny výše členských příspěvků.

Od kategorie mladších žáků zabezpečujeme dopravu k mistrovským utkáním, která podstatně zasahuje do financování těch nejmladších. Proto uděláme jednu změnu v tom, že budou dvě výše příspěvků. Přípravky a elévové zůstanou na současné částce členských příspěvků a to 3.000,-. Jak bylo zmíněno, mladší a výše, budou platit od nové sezóny 4.000,- a to hlavně z důvodu pokrytí částky, která se blíží stem tisícům.

Vzhledem několikaleté praxe bude florbalová sezóna vždy probíhat od začátku září do konce května. Proto i výše členského příspěvku je za období září – květen. Samozřejmě navýšení tréninkových jednotek je možné a určuje ho trenér dané kategorie.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode