Oslabení Elévci překvapili v Lounech

15.02.2020 21:17

3 Výhry a 1 remíza a 2 těsné porážky tak vypadal turnaj elévů, který 15.2. odehráli naši kluci v Lounech. V týmu máme 23 hráčů ale z důvodu nemoci jich na turnaji chybělo 10 tedy téměř polovina. Měli jsme obavy, zda turnaj vůbec odehrajeme. Nakonec jsme spojili oba týmy dohromady a s jednou sestavou odehráli všech 6 utkání turnaje v řadě. Tady patří díky za vstřícnost, jak pořadatelům, tak soupeřům za to že nám v této situaci vyšli vstříc a mohli jsme vše odehrát.  Spojili jsme tedy Green a Yeallow a tak jak jsme deklarovali po posledním turnaji, namíchali zkušenější hráče s těmi co jsou stále na začátku.

Žatec - Louny  15:0 ..  tým Loun se potýkal se stejným problémem jako my, část hráčů elévků odjelo na turnaj s mladšími žáky, kterých bylo málo a tak tým elévů doplnili z přípravky, což se na hřišti muselo projevit. Všichni naši kluci najednou měli více času a prostoru na to hrát a kompletně všichni hráli týmově, bojovně a spoustu hráčů si vstřelila první branku v sezoně. Je vidět, že když nejsou pod tlakem soupeře, předvádí VŠICHNI, že se na tréninku něco naučili.  Skutečně nešlo o to, jak utkání dopadne, ale o to, že poprvé hráči z Yellow zažili hezčí stránku florbalu, dařilo se jim, ze hry měli radost, přihrávali si a dávali branky.    

Žatec – Lovosice White  3:4  …Výrazně silnější soupeř než v prvním utkání s výborným pohybem a střelbou. S Lovosicemi jsme hráli v Listopadu a Green tenkrát prohráli 6:10. Dnešní prohra o jednu branku je tak skutečně výborným výsledkem. Soupeř nás velmi dobře napadal, skvěle jim chytal brankař a prosadit se tak bylo hodně těžké.  Pochvalu však zaslouží obrana. Kluci se doplňovali, vraceli se, a i když byl soupeř běhavější výrazně nás nepřečísloval a všechny branky dal z dálky, nebo když jsme jim 2x vyloženě namazali. Ale to se prostě stane. Pochvalu zaslouží i Kuba Meloun, který chytal skvěle.   

Žatec – Lovosice Black  3:4  … Vlastně úplně stejné utkání jako s Lovosicemi White. Naši kluci chtěli stále kombinovat a nahrávat si. Ale při jakémkoliv zpomalení hry, nebo špatném zpracování nám soupeř svým pohybem bral míčky, takže jsme měli poměrně málo střel na branku. Motivovali jsme obránce, aby více stříleli a aby se všichni nebáli hrát jeden na jednoho, ale respekt ze soupeře to klukům nedovolil. Obrana opět výborná.  

Žatec – Štětí  4:3   Po rychlém vedení jedna nula do kterého jsme se dostali hned v prvním útoku, jsme dlouho nemohli najít recept, jak soupeře překonat. A když už jsme se dostali ke střele vychytal nás jejich výborný brankař.  Ve hře nás opět soupeř nepřehrával, ale velmi dobře střílel ze všech pozic. Jak jim naši hráči nechali kousek místa a nepřistoupili k nim, tak z toho byla střela zpoza hráče prakticky odkudkoliv. Takže jsme 40 vteřin před koncem prohrávali 2:3. Na poslední střídání jsme poslali to nejsilnější co jsme měli. (vlastně to bylo jedinkrát v tomto turnaji kdy jsme sáhly do sestavy, jinak se kluci střídali stále stejně a všichni měli na hřišti stejný čas) s tím, že hra hlavní odpovědnost na sebe měl vzít Luky, který se už v předchozích střídáních dokázal z rohu uvolnit, ale vždy střílel na bližší tyč a nic z toho nebylo. Dostal instrukce střílet na delší tyč jinak dělat vše stejně. A povedlo se. Dal 2 branky jak přes kopírák, během 30 vteřin a nadšení všech hráčů po závěrečném klaksonu bylo fantastické. To jsou momenty, pro které se trénuje, pro které se ráno vstává. Všichni hráči byly šťastní a nadšení, tak jak jsme je ještě nikdy neviděl. Zažili obrat ztraceného zápasu a dokázali si že se vyplatí bojovat až do konce.   

Žatec – Roudnice  9:0   Jednoznačné utkání podobné prvnímu utkání Louny. Byla radost sledovat, jak kluky těší, že se jim daří.

Žatec – Podbořany  6:6   Kuba Meloun, který chytal a mě nechal hrát Filipa poprosil, že by chtěl hrát. Tak jsme na poslední 2 utkání brankaře vyměnili. Bohužel Filip měl asi hlavu plnou toho jak hrál a zápas s Podbořany se mu nepovedl a min 3-4 branky šly na jeho hlavu. Ale co. Ve všech dosavadních turnajích nás vždy podržel a týmu výrazně pomohl. Dnes to tedy bylo na útočnících a obráncích, aby pomohli jemu. A všichni se fakt snažili, ale musím zde uvést, že v tu chvíli bylo 11:40  a kluci byli nepřetržitě na hřišti už od 9:00 a hráli 6tý zápas za sebou. Sice střídali 4 lajny a měli čas odpočinout, ale únava byla znát a někteří už sotva chodili. Ale snažili se co to šlo a za to jim patří dík i ten vydřený bod za remízu.  

Mám z turnaje radost. Měl jsem strach, jak to s tou marodkou odehrajeme.  Ale kluci do jednoho předvedli, že už něco z florbalu umí, že jsou do jednoho bojovníci, co hrají týmově a odvážně  a že mají ten sport rádi. A já jsem moc rád, že namíchání Green a Yellow dopadlo dobře. Protože,  namotivovalo hráče vydat ze sebe to nejlepší co v nich je. Děkuji jim za to.  Děkuji také rodičům za podporu v hledišti a věřím, že se jim předvedená hra dnes líbila.

Dušan Volráb – trenér

Jan Vápeník ml. – asistent. 

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode