Muži proti nejlepším neuspěli

08.10.2017 09:01

V sobotu 6. října se odehráli první dvě utkání regionální ligy mužů. Žatečtí florbalisté zajížděli do Kadaně, kde se utkali s FBC Most a s FBC Vipers Most. FBC Most minulý rok vyhrálo regionální soutěž a jen z finančních důvodů nepostoupili do vyšší ligy a zároveň FBC Vipers Most, který je nováčkem ligy a proto byl očekáván tuhý souboj.

Sportovní klub FBC Most 12:2 FBC Jazzmani Žatec (4:0, 4:1, 4:1)

Od začátku bylo jasné, že toto utkání nebude vůbec jednoduché. Žatec poznamenaný výraznými změnami, mohl očekávat to nejhorší. Do zápasu se nešlo s nadějí na výhru, ale s tím, uhrát co nejlepší výsledek a snažit se ubránit mohutnou ofenzivu soupeře. Florbalistům ze Žatce se povedlo vstřelit pouze dva góly a to první po kombinaci Hanuš-Votava-Neliba, kde posledně psaný dával gól do prázdné branky a druhý gól po přesném výhozu brankáře Zbořila na Burdu, který výstavným vinglem snižoval stav na 10:2. Velká zkušenost pro naše juniory, kteří v souboji generací obstáli.

FBC Jazzmani Žatec 8:14 FBC Vipers Most (2:2, 1:3, 5:9)

Soupeř velká neznámá a proto žatečtí hráči nevěděli, co od tohoto utkání očekávat. Vstup do zápasu se domácím vyvedl, když Votava střelou pod nohu otevřel brankový účet utkání. První třetinu spočítal hvizd rozhodčího za stavu 2:2. Ve druhé třetině Žatec opět vedl, ale mohlo by se říci, že za stavu 3:2 pro Žatec, žateckým hráčům došla fyzička. Protože z důvodu rozlosování, hráli žatečtí hráči dva zápasy po sobě a to bylo na hře znát. Ambiciózní soupeř, plný mladých hráčů chytil svoji šanci a od 10. minuty druhé třetiny bylo jen jednoho celku. Most žatecké hráče přehrál po fyzické stránce. Svůj první gól za kategorii mužů dali, nejprve po luxusní kombinaci, Hanuš a následně i Žiga, který střílel do odkryté branky. V závěru utkání zaznamenal také svůj první bod Naxera, který nahrával dobře uvolněnému Burdovi a pak skóroval.

Sestava: Zbořil – Naxera (0+1), Polončík, Neliba (2+0), Kopecký, Žiga (1+1) – Burda (2+2), Mojžíš, Bartoš – Votava (2+2), Ligda (2+2), Hanuš (1+1)

Řídící: Martin Ligda

pár slov předsedy: „Máme určitě na čem stavět. Sezóna je dlouhá, a pokud se nepletu, tak s každým týmem hrajeme 3 utkání. V prvním utkání jsme propadli, ale druhé bylo spíše o vyzrálosti, kterou jsme nedokázali využít ve svůj prospěch. Měli jsme to hrát chytřeji a ne se pokoušet o běhavou hru s o 15 let mladšími kluky. Mám radost z toho, jak se implementovali junioři. Každý bodoval a určitě všichni tři byli přínosem, což je důležité pro další utkání. Cíl sezóny nadále platí a to je udržet se v soutěži. Po dvou utkáních je těžké říct, jak to vše dopadne.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode