Muži předvedli svůj nejlepší výkon sezóny.

12.12.2021 19:15

DIVIZE#ŽATEC

V neděli 12. 12. 2021 čekal na žatecké hráče Florbal Chomutov U21, který hostil další kolo DIVIZE mužů.

FbC Jazzmani Žatec 3:5 Florbal Chomutov B U21 (1:0, 1:2, 1:3)

Jazzmani nabírají každým zápasem formu, což dokazují i poslední dva výsledky, které nebyly rozdílem třídy. V celkovém součtu, Žatec propadl pouze v jedné z posledních šesti třetin, což do této chvíle bylo neobvyklé z jejich pohledu.

I dnešní zápas se Jazzmanům povedl a chybělo opravdu jen kousek k zisku prvních bodů. Žatec první třetinu dokonale zvládl takticky a díky dalekonosné střele Josefa Burdy od 15. minuty vedl. V první části ještě bylo pár šancí na obou stranách, ale bez úspěchu. Jazzmani číhající na svou šanci získali hodně balónku, ale bohužel žádný z nich nedoputoval za záda Kopeckého.

Ve druhé třetině přišel očekávaný tlak domácího celku. Samozřejmě Chomutov byl favoritem a chtěl své role dostát, a to se také povedlo. Dvěma slepenými brankami otočil Chomutov zápas, ale Žatec se nevzdal. Jazzmani stále více získávali ze hry a tuto převahu potvrdili nevídanou střelou Viktora Milyana, který minutu před koncem třetiny srovnal na 2:2.

V závěrečně třetině si Jazzmani vypili kalich hořkosti. Nejdříve Ondra Hanuš nasměroval nahozený balónek do vlastní sítě. Což nejdříve ani tak nevadilo, protože střídající Ondřej Kuvík nekompromisně zavěsil po chybně Chomutovského obránce. Ale potom přišla další smůla, když ne po příliš hrozivém zákroku vyloučil rozhodčí Honzu Čermáka. Těchto zákroků bylo v zápase spousta, ale bohužel pro nás přišlo dvouminutové vyloučení 3 minuty před koncem za stavu 3:3. Přesilová hra byla rozhodující. Chomutov s hráči se zkušenostmi z vyšších lig, moc dobře věděl, jak v takové situaci zahrát početní výhodu. Smůla byla v tom okamžiku, když se napřáhl nikým nehlídaný hráč a jeho střela se odrazila od výborně chytajícího Aliho přímo do brány.

Za stavu 4:3 Jazzmani vyzkoušeli hru bez brankáře, s úsilím získat alespoň jeden bod. Chomutov jedním výhozem umlčel Žatec a bere do tabulky tři body.

Sestava: Ali – Burda, Kopecký, Brunclík, Milyan D., Milyan V. – Hanuš, Havlík, Čermák, Muselík, Salter – Vápeník, Živčák, Kuvík

Snažíme se zakomponovat do týmu i mladší hráče, a proto dnes vyjelo duo Vápeník, Kuvík. Vzhledem k nastalé situaci nastoupil do utkání Ondřej Kuvík. Mladé Vápno si na svoji příležitost musí ještě počkat. Matěj Živčák byl dobrou zálohou v případě, že vypadl hráč z pole.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode