Muži opět zabrali na plno a z Kadaně vezou plný počet bodů!

25.01.2016 18:55

FbC Jazzmani Žatec 12:3 Slavia TU Liberec 
Prvním soupeřem Jazzmanů byl tým z Liberce, se kterým se žatečtí utkali v této sezóně poprvé. Oba celky měly před zápasem na kontě stejný počet bodů, a proto se očekávalo těžké a vyrovnané utkání. Jazzmani na soupeře vlétnuli a už po půldruhé minutě vedli 1:0. Soupeř na obdrženou branku velmi rychle odpověděl, když dobře cloněná střela z poloviny hřiště zapadla přesně do horního růžku domácí branky. Žatecké ale vyrovnání na kolena nesrazilo a nadále kontrolovali hru, což se nakonec projevilo i na skóre – 4:1 po první třetině. V druhé části hry se bohužel projevil tradiční neduh Jazzmanů a tím je nedisciplinovanost. Liberec odehrál prakticky celou třetinu v početní výhodě a snížil skóre na rozdíl jediné branky. FbC se naštěstí dokázali ve třetí třetině rychle vzchopit a třemi brankami během dvou minut rozhodli zápas. Odevzdaný soupeř už se na nic nezmohl a nakonec odjížděl domů s výpraskem 12:3. 

FbC Jazzmani Žatec 7:2 FBK Gladiators Česká Lípa 
Druhým zápas sehráli Jazzmani se soupeřem z České Lípy. Už od první minuty bylo jasné, že se bude jednat o mnohem těžší zápas. Gladiators kontrolovali hru s míčkem na svých hokejkách a díky přesným přihrávkám drželi Jazzmany v šachu a ti se jen marně dostávali z obraného bloku. Situaci nepomohlo ani další zbytečné vyloučení. Žatec odolával až do deváté minuty, kdy nakonec přeci jen inkasoval. Obraz hry se po obdržené brance nezměnil a Jazzmani opět tahali za kratší konec. Z ojedinělé šance se ale Žatci podařilo vyrovnat, když se kapitán Bejček sám před gólmanem nemýlil. Vstřelený gól zapůsobil na Jazzmany jako živá voda a konečně dokázali být Lípě vyrovnaným soupeřem. Hra se ve druhé třetině přelévala nahoru a dolů a na jejím konci svítilo na tabuli 3:2 pro Jazzmany. Je zde potřeba vyzdvihnou výkon žateckého gólmana Jakuba Zbořila, který svůj tým podržel hned několika výtečnými zákroky, včetně vychytaného trestného střílení. Třetí třetina byla asi nejlépe zahraná třetina Jazzmanů v této sezóně. Žatec dobře bránil, nepouštěl soupeře do žádných šancí a naopak vyrážel do nebezpečných protiútoků. Soupeři na konci už očividně docházeli síly a tak si FbC připsalo další důležitou výhru, tentokrát v poměru 7:2. 

Jazzmani se díky zisku šesti bodů vyhoupli až na páté místo tabulky. Je dobré vidět, že se kvalita naší hry neustále zlepšuje, nicméně je potřeba se více soustředit na disciplínu, neboť zbytečným vyloučením jsme soupeře pustili zpátky do zápasu a v budoucnu nás to může stát cenné body. 

Sestava: 
Jakub Zbořil, Marek Smištík(5+2), Ondřej Vít(2+6), Aleš Linka(4+1), Ivo Dumišinec(1+5), Vojtěch Cajtler (0+2), Bedřich Mojžíš(1+0), Jan Bartoš (2+0), Jiří Bejček (2+0), Josef Burda(1+0), Ladislav Falbr (1+0),

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode