Mladší žáci získávají zkušenosti.

22.11.2016 06:25

Včera (20. 11.) sehráli mladší žáci svůj třetí domácí turnaj. Výsledkově se jim vůbec nepovedl, protože prohráli všechna tři utkání.
 
Začínali jsme proti Teplicím, kterým jsme měli co vracet. Nechci se vymlouvat na marodku, ale že nám chyběli 4 hráči základní sestavy, bylo ve finále hodně znát. První zápas byl prakticky tréninkový, ale bohužel pro tým Teplice. Dělali si s námi, co se jim zamanulo. První pětka ještě trochu stíhala, ale slepenec hráčů v druhé pětce bohužel nestačil. Přišel nám na výpomoc trenér přípravky David Šůs. Ani jeho kouzlo nezafungovalo a na tabuli svítila hrozivá prohra 0:13, která byla o to víc bolestivější, že na minulém turnaji jsme prohráli stejným výsledkem. Z dlouhodobého hlediska jsme na tom samozřejmě mnohem lépe než soupeř, který přijel na zápas sotva s 8. hráči, ale my měli komplet dvě lajny a ještě na střídání. Dobrý stavební kámen na vybudování kvalitního týmu.
 
V druhém zápase nás čekal silný první tým Liberce. Během pauzi jsme se snažili všemožně vysvětlit hráčům obrannou hru, kterou po nich chceme. No a hra už měla rázem jiné parametry. Sice to nebyl úplně krásný florbal, ale když Venca Hnízdil snížil v druhé půli na 1:2, mohli jsme se těšit na drama. To nakonec nepřišlo, ale přesto výsledek 1:3 nám dával naději do posledního zápasu. Všichni hráči se snažili a to se odrazilo na výsledku. Florbalové umění se tentokrát dohnalo pílí a makáním.
 
Přiznám se, že jsem si tak trochu přál výhru v posledním zápase. Posílený vírou z předchozího klání a navíc sami hráči měli motivaci se před rodičemi předvést. Bohužel. Nemá to cenu více rozepisovat, ale i tento zápas byl z říše hororu, než z pohádky. Hráli jsme špatně. Ondra Halíř sice vstřelil čestný zápis, ale to bylo z naší strany vše. Prohra 1:13 ostatně mluví za vše.
 
Co říct závěrem? Asi nic. Vše je to o tréninku. Dokud hráči nebudou dávat pozor a nezačnou dělat to, co se po nich chce, tak budou při těch zápasech za klauny, kteří nikdy florbal nehráli. Doufám, že si z tohoto turnaje všichni vezmeme ponaučení a já už nikdy nebudu muset takhle ošklivý report psát.
 
Za trenérský tým
 
Ondřej Lovacký

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode