Mladší žáci zajížděli do Teplic

22.01.2017 17:53

Dnes jsme opět jeli s mladšími žáky na turnaj, tentokrát do Teplic. I když výsledkově to pořád není úplně ono, na týmu je vidět, že se každým turnajem zlepšujeme a dnes to především byly druhé půle, v kterých jsme předváděli skvělou hru. Ale popořadě:

V prvním zápase nás čekal domácí tým – s tím jsme zatím vždy dostali 13 branek, proto jsem naordinoval defenzivní taktiku. Začátek již tradičně špatný – uběhlo 24 vteřin a už jsme prohrávali. Neuběhly ještě ani 2 minuty a už to bylo o dvě branky. Pořádně jsme se nemohli dostat do tempa a hrozně chybovali směrem do zadu. Za stavu 0:3 vykřesala naději Natálka Škvarová, ale vzápětí jsme dostali čtvrtou branku. Pořád jsme dávali hráčům pokyn, že musíme především dobře bránit a vykrývat střelecké pozice. Nasadili jsme do hry Dana Wágnera, který nahradil svého bratra. Dan to opravdu vzal zodpovědně a své defenzivní úkoly plnil na jedničku. Celý tým začal hrát chytře a soupeře k ničemu nepouštěl. Ještě si prohodil Zdenda Hoblík místo s Vojtou Benešem a najednou začal hrát o 100% lépe. Celkově se tato obranná dvojice vcelku sehrála a já jen doufám, že kluci se budou společně nadále zlepšovat. Nakonec jsme dostali ještě jeden gól, ale ta druhá půle byla prostě dobrá.

V druhém zápase jsme narazili na dobře známé Katy z Kadaně. No a vlétli jsme do zápasu úctyhodně – v první minutě se poprvé prosadila Daniela Hamalová. Výborný vstup do utkání. Ovšem neradovali jsme se moc dlouho – neuběhla ani minuta a už bylo srovnáno. Když pak přišla ještě jedna rychlá střela a bylo to 1:2, tak na nás padla deka. Ovšem pořád jsem připomínal hráčům, že důležitá je obrana, že nemůžeme s nimi hrát otevřenou hru. Zdenda Hoblík opět předvedl skvělý výkon a zaskakující kapitán Václav Hnízdil také nechyboval. Do konce první půle jsme si ještě jednou nepohlídali jejich nejvyššího hráče, přezdívaného „jelen“ (netuším proč) ale skvěle napadající Jarda Dyrynk vstřelil kontaktní gól. 3:2 po první půli byl pro nás skvělý výsledek. V druhé půli jsme nepolevovali v obranné hře, zablokovali spoustu šancí soupeře, a když Ondra Halíř vstřelil vyrovnávací gól, tak to bylo něco neskutečného. Makali jsme na 100% a nechali na hřišti všechno. Bohužel jsme si nepohlídali jednu střelu, kterou soupeř rozhodl ve svůj prospěch. I když jsme prohráli, musel jsem své hráče hodně pochválit. Dostalo se nám i velké pochvaly od trenéra Teplic, což jsem velmi rád řekl ostatním v šatně.

Bohužel i přes můj zákaz, zřejmě přes velké uspokojení z druhého zápasu, si mezi druhým a třetím zápasem šli hráči koupit pizzu, párky, colu a brambůrky. To neměli dělat. Mé nejhorší obavy se vzápětí naplnily. Tým z Děčína na nás vletěl jak uragán a za 48 vteřin vedl 1:0. Hráli jsme hrozně. Žádný pohyb. Prakticky jsme stáli na místě a hráči tvořili pomyslné kužely, kolem kterých Děčín bez větších problému běhal a střílel góly. Nevěděli jsme, jak to zastavit. Za stavu 5:0 jsme poslali do hry Petra Hotového, který prakticky z první šance přihrál do brejku Filipovi Týřovi a ten se také mohl radovat ze svého prvního gólu v této sezóně. Nicméně opět se projevila naše nemohoucnost a hned z další akce Děčín vstřelil gól, a potom přidal ještě jeden. Jindy spolehlivý Adam nebyl ve své kůži a už nebylo co ztratit, tak jsme pustili do hry náhradního gólmana Tondu Kubínka. Ten se své role zhostil opravdu skvěle a v druhé půli předvedl několik velmi dobrých zákroků. Tým začal více bránit a plnit pokyny, které jsme jim dávali. A nebýt jednoho smolného gólu, mohli jsme tu druhou půli uhrát bez ztráty kytičky. Nakonec tedy prohra 1:8 a velké ponaučení, že opravdu párky s colou před zápasem do jídelníčku NEPATŘÍ!

Závěrem bych chtěl poděkovat rodičům, kteří se přijeli podívat a podpořit náš tým. Je to vždy super, když přijedou. Snad jich bude příště o něco víc. Tak za 2 měsíce ahoj :-)

Trenéři: Ondřej Lovacký, Miroslav Hamala a Filip Naxera

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode