Mladší žáci vyhráli mistrovský turnaj v Lounech

10.11.2018 14:52

V sobotu 10. listopadu měli mladší žáci na programu další tři ligová utkání. Tentokrát byli v koši společně s Kadani, domácími Louny a Jirkovem.

FbC Jazzmani Žatec 7:4 Florbal Jirkov

Do prvního utkání jsme si nemohli vybrat lepšího soupeře. Florbal Jirkov je teprve v začátcích a ukazuje nám, jaké jsme udělali pokroky v tréninku. Domácí tým si vcelku snadno vytvořil potřebný náskok k tomu, aby do utkání mohla zasáhnout i třetí útočná lajna. Dnešní turnaj byl vůbec první, kde si domácí trenér zapsal 16 hráčů na soupisku. Jazzmani za pomoci všech hráčů došel zaslouženě k vítězství.

FbC Jazzmani Žatec 8:7 TJ Lokomotiva Louny

Při posledním měření sil, těchto dvou celků, byly šťastnější Louny, a proto Žatec měl chuť něco vracet. Začátek zápasu byl ale doslova katastrofální. Domácí celek po dvou střelách prohrával 2:0 a to ještě ani neskončila druhá minuta zápasu. Po krátké poradě se šlo opět do zápasu. Skóre se díky Ondřeji Trachtovi a Adamu Šolemu ještě do konce prvního poločasu srovnalo, aby zmíněné duo mělo hlavní podíl na tom, že Jazzmani otočili skóre ve svůj prospěch. Hezké, dramatické a napínavé utkán vyhráli Jazzmani. V koncovce byli rozhodně důraznější a měly mnohem více příležitostí ke skórování a i proto Žatec bere tři body.

FbC Jazzmani Žatec 8:7 FBC DDM Kati Kadaň

V posledním utkání Žatec nastoupil na soupeře v plné parádě. Trio Trachta, Šole, Škvaro vytvořili pohodlný náskok a opět mohla naskakovat třetí lajna Týř, Vojtěch a úplný nováček Kutnohorský. Kvalitní zápas s brankovým přispěním odehrála i druhá útočná lajna Herold, Vejvoda, Milyan. I když to výsledkově nevypadá, na závěr Žatec odehrál nejjednodušší utkání a po třech vítězstvích, vyhrál i celý turnaj.

Sestava: Cilc, Fiedler – Dvorský, Wágner, Janoušek, Jelínek, Kočina – Trachta, Šole, Škvaro – Herold, Vejvoda, Milyan – Vojtěch, Týř, Kutnohorský

Trenér: Tomáš Votava

Asistent: Filip Naxera

Slovo trenéra: „Dnešní turnaj se nám povedl. Když se ohlídnu do minulosti a na stav v září, tak můžu s klidem říct, že jsme mnohem lepší a stále máme vysoký potenciál. Družstvo jsme doplnili o dva obránce a trio hráčů z týmu elévů. Tuto lajnu ještě doplňují tři hráči z náboru. Na začátku sezóny nás bylo 7, nyní mám k dispozici celkem 19 hráčů. Hráči chtějí trénovat a mají chuť se zlepšovat. Ideální kombinace k tomu, aby takových turnajů bylo více. Pomyslnou třešničkou na dortu může být účast týmu mladších žáků na největším mládežnickém turnaji v Praze – Prague Games 2019. Nutno podotknout, stále jsme na začátku a bude to chtít ještě moře hodin tréninku.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode