Mladší žáci předvedli, že netrénují zbytečně.

29.01.2022 21:35

Žatec – Podbořany 10:2 (6:0)

Žatec – Podbořany 12:4 (9:1)

Turnaj mladších žáků byl zásadně ovlivněn karanténami ve školách. Na turnaj nepřijely týmy České Lípy a Mostu. Ani my jsme ještě ráno u autobusu neměli jistotu, že z 22 hráčů přijde alespoň 6 abychom mohli odehrát více méně tréninkový zápas s Podbořany. Nakonec se nás sešlo 10 a tak se vyjelo. Po vstřícné dohodě s Podbořanským týmem jsme odehráli 2 plnohodnotná utkání s tím, že první z nich se odehraje oficiálně a druhé bude přátelák, aby kluci hráli co nejvíce.

V obou utkáních jsme hráli lépe, než soupeř. Konečně jsme si především v útoku dávali včasné a dlouhé přihrávky, což vedlo k tomu, že jsme se často dostávali do střeleckých příležitostí. Hra vpředu měla dobré parametry. Kluci někdy překombinovávali, ale stačilo jim říct a tlačili se do střelby vždy když to jen šlo. Díky přihrávkám jsme méně ztráceli míčky. Kluci se svou hrou očividně bavili a najednou to mělo lehkost a ztratila se obava a křeč, kterou jsme trpěli v minulých turnajích.  V obraně jsme, ale byli stále nejistí. Opatrné přihrávky na krátko a bránění mantinelu florbalkou a následně zády k útočícímu hráči vyústilo ve 2 obdržené branky.  Výsledek 10:2 klukům poskytl chybějící sebevědomí.  

Do druhého utkání jsme vlétli neuvěřitelně a za první 12. minutový poločas jsme dali 9 branek. Pak už klukům došlo ztratili na rychlosti a přesnosti a v druhé půli jsme přidali „pouze“ 3 branky. Výsledek 12:4 ve druhém utkání byl, ale také skvělý.

Vyzdvihnout je potřeba skvělého Kryštofa, kterého bylo všude plno, vyhrával souboje, tlačil se před branku, změnil postavení uprostřed hřiště více ke kraji a najednou měl prostor na své rychlé kličky a nastřílel 30% našich branek. Pozadu, ale nezůstávali ani ostatní útočníci, kteří zejména sami sobě, dokázali, že umí hrát, přemýšlet, rychle reagovat i střílet branky. Co potřebujeme do příštích zápasů, je zpracování míčků a jejich okamžité pokrytí tělem a zapojit naše nesmělé obránce více do útočné hry.

Skvělá utkání. Uvidíme na příštím turnaji doma, kde bychom měli hostit 3 koš, zda dokážeme podobný styl hry předvést i pod časovým tlakem, kdy nám rychlejšími soupeři nedají čas ani na zpracování ani na střelu. Věřím, že kluci jsou nabuzení a zjistili, že to co jim na trénincích říkáme, může fungovat.

 

Dušan Volráb

Trenér           

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode