Mladší žáci dělali své krůčky v Ústí nad Labem

23.10.2016 19:08

Dnes (23. 10. 2016) sehráli mladší žáci svůj první turnaj v letošní sezóně. Jelikož 90% týmu tvoří hráči, kteří ještě vloni hráli za Elévy, tak to byl dneska i první turnaj v životě ve „velkém“ florbale. Už jenom velikost hřiště některým vyrazila dech. V našich skromných podmínkách totiž nelze takto velké hřiště při tréninku postavit.

Nemohl jsem očekávat převratné výsledky, a proto jsem chtěl od svých hráčů především to, aby si to užili a ukázali, co v nich je.

V prvním zápase proti Ústí Red se to ovšem vůbec nepovedlo. Hráči měli přehnaný respekt k soupeři a prakticky se hrálo pouze na jednu bránu – tu naší. Hra byla chaotická a bylo vidět, že tak velké hřiště nám činí velké problémy. Vcelku zasloužená prohra 9:1.

V druhém zápase jsme ten první hodili za hlavu a začali jsme hrát svojí hru. Tentokrát soupeř musel hrát podle našich not, a že to byla hudba vskutku parádní. 7 gólů po první půli čekal asi málo kdo. Naprostá spokojenost s předvedenou hrou a vychytaná nula pro Adama Bolhu už byla jen taková pomyslná třešinka na dortu.

 Jazzmani Žatec – Ústí White 8:0

V posledním zápase na nás čekal hodně těžký soupeř z Děčína. V první půli byla hra hodně vyrovnaná, a i když jsme nebyli tak úderní v útoku, tak v obraně jsme se celkem drželi statečně. Po první půli jsme prohrávali pouze o 2 branky, a když hned na začátku třetí snížil kapitán David Šůs, tak jsem věřil, že zápas ještě otočíme, nebo minimálně zdramatizujeme. To se bohužel nestalo. Začali jsme dělat až příliš mnoho individuálních chyb, které dokázal tak silný soupeř, jakým Děčín bezesporu je, bez problémů využít.  Prohra 1:6

Přestože to vypadá, jako neúspěch, tak já to vidím jako velké vítězství. Tento turnaj nám ukázal, kde nás tlačí bota a na čem musíme zapracovat. Hráči se seznámili s pětkovým florbalem a nemusí se za svůj výkon stydět. Pevně věřím, že v Žatci budeme zase o trochu lepší a s přibývajícími zápasy a zkušenostmi budeme čím dál obávanějšími soupeři. Můžeme porazit kohokoliv a my je porazíme!

Díky všem rodičům, co přijeli podpořit a fandit. Věřím, že v Žatci bude účast mnohonásobně vyšší.

Za trenérský tým: Ondřej Lovacký

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode