Mladí florbalisté Žatce skončili v Podbořanech druzí

17.12.2021 10:19

S vyrovnanou bilancí jedné porážky, jedné výhry a jedné remízy skončil podbořanský turnaj pro florbalové elévy Jazzmanů Žatec. Po třech vítězných turnajích tak Jazzmani skončili v sobotu 11. prosince na druhém místě.

Turnaj elévů v nové podbořanské sportovní hale ovlivnila nepříznivá pandemická situace - Jazzmani postavili jen jeden tým místo obvyklých dvou. Nemoci a karantény pak ovlivnily složení celého turnaje.
Pro mladé žatecké hráče se ale zdálo vynucené stažení do jednoho týmu hlavně v prvním zápase proti Chomutovu nečekaně velkým problémem. Místo obvyklých dvou trojic se na hřišti střídaly tři řady a Žatečtí jako by se kvůli tomu nemohli dostat do tempa. Navíc dělali i nezvyklé množství chyb, zpočátku chybělo i obvyklé nasazení a rychlý start za každým míčkem. Přes všechny problémy ale Jazzmani drželi s favorizovaným a opticky lepším Chomutovem krok a prohráli nejtěsnějším rozdílem 8:9 až v dramatické koncovce: za vyrovnaného stavu mohli Jazzmani vstřelit vítězný gól, ale nepovedlo se a z protiútoku se zopakovalo otřepané klišé nedáš - dostaneš.
Druhý zápas proti Ústí začal ze strany Žatce ještě rozpačitě. Ale neúmyslné poranění a ošetřování brankářky Klárky Wágnerové se stalo symbolem zlomu. Jazzmani od té doby ovládali zápas herně díky svému tradičnímu rychlému pohybu a také střelbě. O výhru 7:3 se postaral jediný ostrostřelec Vojta Škrdle.
I třetí zápas měli Jazzmani dobře rozehraný, jenže bojovný tým DDM Teplice - Krupka zopakoval stejné zmrtvýchvstání jako ve svém prvním zápase a podruhé ze skóre 2:5 vybojoval remízu, proti Žatci to bylo 6:6. Do hlavní střelecké role se tentokrát obsadil Dan Špička, který v prvních dvou zápasech nedal ani gól, ale proti Teplicím se rozdováděl až k hattricku.
Hned první utkání tak rozhodlo o tom, že vítězem turnaje se stal Chomutov před Žatcem. Mladí Jazzmani si přesto odnesli ze zápasu řadu zkušeností: Vyzkoušeli si střídání během nepřerušené hry, přesvědčili se, že zápasy se musí dohrávat až do konce. Hlavně si ale všichni zahráli a nezkazili si podzimní pověst, kterou získali v sérii povedených turnajů.
Teď je před nimi poslední letošní záhada: Co asi tak přinese Ježíšek pod stromeček?
Tomáš Kassal

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode