Jazzmani vyválčili první bod

11.10.2020 10:46

V magickou sobotu 10. 10. 2020 čekal na muže FbC Jazzmanů Žatec nejspíš dlouho poslední ligový zápas. Tým FBC Slavia Praha pro nás připravil palubovku v moderní tělocvičně Věry Čáslavské v Praze Černošicích-Mokropsy.

FBC Slavia Praha 7:6pp FbC Jazzmani Žatec (2:4, 1:2, 3:0) 1:0p

Jazzmani povzbuzeni touhou získat první body v první třetině diktovali tempo hry a již ve 3. minutě skóroval nejlepší hráč zápasu Ondřej Hanuš. Euforie žateckých neopadla a po dalších dvou minutách tentokrát jiný Ondřej, Ondřej Vít zvyšoval skóre na 2:0. Jazzmani drželi balónek, domácí tým se nemohl dostat do zakončení, což pro Žatec znamenalo vedení 4:2 po první třetině.

Ve druhé třetině Jazzmani zpřesnili rozehrávku a zásluhou Jana Čermáka se dostali do vedení 6:3. V tu chvíli byl na hřišti pouze jeden tým – hostující Jazzmani. Hra se sice přelívala z jedné strany na druhou s parametry Regionu, ale vše pod kontrolou vedoucího týmu.

Třetí část opět zkomplikovala tragická jazzmanská vyloučení. Když Ondřej Hanuš viděl dva zdvižené prsty a druhou ruku ukazující směr trestná lavice, něco se pohlo. Slavia vycítila šanci, že vyloučení je právě ten moment něco udělat se skóre. Bohužel pro Žatec se tak stalo. Slavia náhozem z dálky pod víko snížila v přesilovce na 4:6. K tomu se ta samá situace opakovala o necelé 2 minuty znovu, kdy domácí Vojtěch Šafář střelou z nouze trefil výstavní vingl a stav byl už jen o jednu branku.

Time-out hostujícího týmu klidu nepřinesl a Šafář zase trestal. Stav výsledku 6:6 po třech třetinách nikdo nečekal, zvláště potom, co domácí tým předvedl. Pro Žatec je to velká zkušenost, protože už několikrát se stalo, že co byl faul na začátku zápasu, na konci faul už není, protože se to takzvaně nechává dohrát, aby dobře bolo. Jazzmani lepším týmem, ale berou první bod. Hráči to nemusí brát jako zklamání, protože to byl zatím jejich nejlepší zápas sezóny a pomalu můžeme říct, že ten úplně poslední.

Ano Žatec prohrál, ale se vztyčenou hlavou se slovy „jsme tu“ a zápas od zápasu se zlepšujeme. My patříme do divize, bude to stát ještě hodně sil, ale patříme sem.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode