Jazzmani slaví první vítězství.

30.01.2022 21:39

V sobotu se odehrálo 18. kolo DIVIZE mužů a proti Žatci nastoupil okresní rival, který se na rozdíl od Žatce stále pere o záchranu v soutěži.

FbC Jazzmani Žatec 5:3 TJ Lokomotiva Louny-STARNET

Jazzmanům se v posledních kolech vcelku daří vstupy do utkání, a to se potvrdilo i tento zápas. V první části bezzubí soupeř se nemohl dostat do vyložené šance, a tak přišlo překvapení na druhé straně hřiště. Jan Čermák po kombinaci s Matějem Živčákem utáhl střelu na první tyč a Jazzmani šli zaslouženě do vedení. Po této brance došlo k určitému vystřízlivění, protože i Louny chtěli skórovat, ale domácí brankář Ali byl proti. Hostujícím se podařilo skórovat po chybě domácích až v závěrečné minutě. Remíza netrvala dlouho, protože opět Čermák byl proti a šlo se do šaten za stavu 2:1 pro domácí. Nutno podotknout, že největší slabinou domácích je disciplinovanost v podobě vyloučení. Jazzmani byli v první třetině bez vyloučení.

Ve druhé třetině vše bylo jinak. Nejdříve hostující tým šel do tří, z důvodu vyloučení dvou hráčů nesportovní chování a bránění ve hře. To už hostující trenér nevydržel a začal přesvědčovat rozhodčí o jejich nepravdě. Jazzmani svou šanci nevyužili a po celé dvě minuty si nevytvořili brankovou situaci, ta přišla až při hře 5 na 5 při příchodu obou borců z Loun na hřiště. Jazzmani díky Viktoru Milyanovi vedli o dvě branky. Po nešťastném rozehrání buly Lounský klenot Linka poprvé v zápase udeřil a tím pádem vrátil výsledek na rozdíl jedné branky. Jazzmani ale tentokrát byli silný a opět si vzali dvoubrankový rozdíl. Vzrůstem malý a nikým nehlídaný Ondřej Hanuš utekl lounským obráncům a jistě překonal brankáře. V závěru druhé třetiny dostali Louny také svou šanci v podobě dvojitého vyloučení u domácích za nedovolené vrážení a sekání. Toto vyloučení nebylo do konce druhé třetiny využito, ale stále pokračovalo ve třetí třetině.

Ve třetí třetině začali domácí ve dvojitém oslabení, když hru 5 na 3 přestáli, ale 5 na 4 již Linka využil. Ve druhé minutě závěrečné třetiny vedou domácí 4:3 a začíná část zbytečných vyloučení. Nejdříve Mojžíš po ležícím souboji vyloučen za hrubost. Dále Havlík zapomenutý na hřišti vyloučen za špatné střídání a vše gradovalo v 18. minutě, kdy opět Mojžíš byl nucen se podívat na trestnou lavici za svou hrubost. Ale jak bylo zmíněno výše, bezzubé Louny, a i díky Linkovi, který měl minimálně 5 gólovek si vylámali zuby na Alim, který si svou svatyni skvěle připravil. Konečná úleva přišla sekundu před koncem, kdy opět malý štírek střílel, tentokrát do prázdné klece a Jazzmani zvítězili 5:3.

Vyhecované utkání, plné ostrých střetů. Hrálo se nahoru dolu a oba celky chtěli vyhrát. Emoce, který do zápasu patří byly na místě. Dokonce i jeden z diváků za ně musel být vykázán z hlediště. Tohle vše ukazuje parametry DERBY. Louny jsou sice v tabulce výše, ale tentokrát na Žatec neměli nárok. Velká zkušená i pro samotné hráče, protože celý zápas nedal nikdo nikomu nic zadarmo a jistě při jízdě v kamionu nebo v autobuse si budou hráči utkání přemítat, jak co mohli udělat jinak.

Sestava: Ali – Živčák, Milyan D., Čermák, Mojžíš, Kopecký – Brunclík, Milyan V., Burda, Hanuš, Havlík

Z důvodu zdravotních komplikací chyběli oba brankáři Áčka – Švátora, Sarič. Dále bratři Kučerovi, Kuvík, Muselík, Salvetr, Kolář a neplně očkovaný Hrádek. Dlouhodobě je i ze zdravotních důvodů mimo obránce Filip Naxera. Hrajeme s tím, co máme a nestěžujeme si. Klub se musí umět postavit každé výzvě a nejen té, která se mu líbí a je dobře prezentovatelná.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode