Jazzies se v Chomutově vrcholu „jen“ dotknuli – zatím !? …

05.11.2019 22:12

V sobotu 2.listopadu, v den Památky zesnulých, vyrazil 17-ti členný kádr zeleno-žlutých borců do Chomutova, kde je čekalo 7. a 8. kolo jejich ligové soutěže.

První soupeř - suverén posledního i současného ročníku, tým z Děčína, který až do letošních „dušiček“ měl za celou loňskou sezónu a tu právě probíhající na svém kontě jedinou porážku. Soupeř druhý – tým z města Loun, který se pohyboval před sobotou na 5. příčce průběžného pořadí.

FbC Jazzmani Žatec vs 1. FBC DDM Děčín IV   4 : 3   ( 2:2 ; 1:1 ; 1:0 )

Na tento mač byli naši borci nažhaveni minimálně týden předem, vždyť se mělo jednat o souboj dosud neporaženého suveréna s druhým týmem tabulky, našimi Jazzies.

Jenže tým Děčína již své první utkání dne odehrál a k překvapení nás všech v něm podlehl domácímu týmu z Chomutova 4:5. Tato informace naše kluky namotivovala ještě více. Vždyť vítězství by znamenalo posun na čelo tabule.

Do zápasu vstupujeme na dvě lajny s tím, že rezervní třetí je připravena povzbuzovat, hecovat a případně zasáhnout do hry.

Je odehráno 45 vteřin a dostáváme první příležitost ke skórování v podobě trestného střílení.

Bere to na sebe Kuvajs, nájezd provádí zkušeně, bohužel se však konstrukce branky v momentě vystřelení míčku zřejmě lekla a o cenťák se smrskla, takže zvoní pouze tyčka.

Velká šance nalila ještě více optimismu a i přesto, že Děčín držel déle balónek na hokejce, byli to naši borci, kteří minutu po neproměněném nájezdu skórují a byl to právě Kuvajs, který přesně zužitkoval příhru od Kápa – 2.minuta a vedeme 1:0.

Děčínští stupňují svůj tlak na naši branku a jednu z jejich akcí hasí Vápno, bohužel pouze za pomoci faulu s vyloučením. Jazzies brání dobře, bohužel soupeř je velmi kvalitní a tak jde Vápno zpět do hry po 46 vteřinách, jelikož přesilovka je využita – 5.minuta 1:1. Zápas pokračuje ve velkém tempu, šance jsou na obou stranách, ale oba brankáři předvádí skvělou práci. Soupeř je nebezpečný zejména ze středu hřiště, kam chodí přesné pasy ze stran a jedna taková akce jim vychází v 6.minutě – prohráváme 1:2. Naši borci již však vědí, že s Děčínskými můžou hrát minimálně vyrovnanou partii a tak i nadále makají všichni jak do obrany, tak i chytře do útoku. A navíc, když máte v týmu nejproduktivnější dvojici hráčů v lize, góly určitě přijdou – 11.minuta – Kuvajs asist, Voly gól – 2:2.

V přestávce se všichni hecují, všichni vědí, že musí hrát zejména zodpovědně odzadu a týmově.

Druhá třetina začíná opatrněji z obou stran, i soupeř tuší, že to tentokrát nebude mít jednoduché.

Ve 3.minutě se Hanz dostává do šance, bohužel padá a když mu bránící hráč uniká do přečíslení, fauluje a dostáváme další trest vyloučení. Naše čtverce však fungují perfektně, borci hrají zodpovědně a obětavě, zaklekávají do střel a oslabení přečkáváme, Hanz se vrací do hry a za 17 vteřin po Volyho pase koupe Děčínského gólmana hokejovým blafákem a chladnokrevně proměňuje – 17.minuta zápasu, opět vedeme 3:2.

Florbalový mač pokračuje dál, šance jsou na obou stranách, i když Děčín je mírně aktivnější a nakonec si svou aktivitou necelých 5 minut před 2.přestávkou vybojoval vyrovnání – 3:3.

O přestávce trenéři chválí kluky za to, jak bojují, Vopi vysvětluje Vikymu, že je lepší táhnout balónek po mantinelu než do středu hřiště, tomu se to moc nelíbí a jak je jeho zvykem, „protestuje“, ale to ještě netuší … 

… 3.třetina, 2.minuta, Viky protahuje balón po mantinelu za branku soupeře, zvedne hlavu, přihrává volnému Jardovi před kasu a ten se neplete – potřetí v zápase vedeme – 4:3.

Bitva pokračuje, Jazzies jezdí „po zádeli“, hrají týmově, blokují střely Děčínských a když to nejde jinak, posílají se do brejku nahozením vzduchem. 7 minut před koncem dostáváme další trest, Fíla si jde odpykat sekyrku. Horké chvíle před námi, ale borci brání opět skvěle a navíc naši kasu hají výborně chytající Deny a tak se nám podařilo ubránit i toto oslabení.

Tlak Děčínských narůstá, ale Jazzies hrají chytře a jeden z brejků zastavují Děčínští jen za cenu vyloučení. Do konce zápasu chybí 4 a půl minuty a zeleno-žlutí mají první početní výhodu v zápase.

Hrajeme „hlavou“, držíme balónek na soupeřově polovině, dostáváme se do šancí, které však likviduje obrana soupeře, nebo brankář. Přesilovku jsme nevyužili, do konce zápasu chybí 2 minuty a 24 vteřin, Děčín si bere time-out. I my jej využíváme k odpočinku a k hecování.

Byly to asi nejdelší 2 minuty, co jsem ve florbale prožil, tlak hostí byl opravdu velký, střely lítaly na naši kasu, ale Jazzies bránili skvěle a Deny už za sebe do konce žádný balónek nepustil – porážíme Děčín 4:3 !! A co víc, ani takový soupeř nám v této sezóně nedokázal vstřelit více, než 3 branky – ve florbale velmi dobrá vizitka! A jelikož Děčínští prohráli i v prvním zápase, jdeme na vrchol !!

TJ Lokomotiva Louny vs FbC Jazzmani Žatec   6 : 5   ( 0:2 ; 3:2 ; 3:1 )

V druhém zápase na nás čekal houževnatý tým z Loun, který ve svém prvním zápase dne porazil Teplické Dynamo 8:3.

Do zápasu nasazujeme všechny 3 lajny a doufáme, že v průběhu by třeba mohla naskočit do hry i na naše brankářská dvojka, Hrnec.

Zápas začíná z naší strany sebevědomě, jsme déle na balónku a vytváříme si více příležitostí a jako správný kapitán týmu to je právě Kápo, který 2x mění skóre v 1. třetině. Nejprve mu přihrává Voly – 5.minuta, vedeme 0:1 a za další 2 a půl minuty asistuje Kuvajs – 0:2. Tak také končí první třetina.

O přestávce si asi nikdo vůbec nepřipouští, že by zápas mohl skončit jinak, než naším vítězstvím, ale…

2.třetina, 2.minuta, výborně provedená standardní situace soupeře a stav je 1:2.

Ovšem po buly se ukázal opět Hanz a sám si poradil – 14.minuta zápasu, vedeme 1:3.  Lounští se sice snaží více osmělit, nicméně jsou to naši Jazzies, kteří mají stále zápas pod kontrolou a když soupeř nepotrestá vyloučení Vápna, tak je to Voly, kterému namaže přesně Kuvajs – 21.minuta, vedeme 1:4. Vypadá to v pohodě….jenže jako dal Hanz 3.gól 6 vteřin po vhazování na středu hřiště, úplně stejně teď odvětil soupeř, lehce přes střed a je to zas jen o dva góly – 2:4. Jazzmani se bohužel nedokázali ještě pořádně „oklepat“ a za další minutu, inkasují další branku, skoro jako přes kopírák – 3:4. Za další dvě minuty dostáváme výhodu přesilové hry, kterou si však dlouho nezahrajeme, protože Řízek poprvé předvádí, jak je multifunkční sportsman, zahraje volejbalově rukou a putuje také na trestnou.

Přichází přestávka, snaha nahecovat kluky, aby zápas dotáhli úspěšně do konce, nic nevypouštěli, protože soupeř se dostal zpět do hry a je nebezpečný.

Poslední třetina začíná skvěle, Kápo vrátil asistenci Volymu a ve 26.minutě zápasu opět vedeme o dvě – 3:5 a nic nenapovídá tomu, že je před námi nejhorších 156 vteřin dne …Čas 31:03, Lounský útočník nastřeluje z mrtvého úhlu před naši branku, nikde nikdo, kromě našeho multi-sporťáka Řízka. Ten tentokrát v roli fotbalisty a nutno podotknout, že za takovou patičku by se nemusel stydět ani hvězdný Lionel Messi -  bohužel za záda naše Denyho – 4:5.

Lounským narostli křídla, vycítili svoji šanci a za dalších 63 vteřin je srovnáno – 5:5. A aby té pohromy pro naše žluto-zelené nebylo málo, za dalších 93 vteřin, v čase 33:39 unikl jeden ze soupeřových útočníku a backhandovým plácnutím do balónku překonal našeho Denyho po šesté – 6:5. Následuje time-out, do konce chybí 141 vteřin, dost času na vstřelení dvou branek. Zamykáme Lounské před jejich brankou, ale ti brání velmi obětavě a našim se již obranný val překonat nepodařilo. Prohráváme 6:5, poprvé v sezóně dostáváme více jak 3 branky a opouštíme vrchol – prozatím !?

Sestava : Denis Ali, Petr Hrnčiřík – Michal Hotěk, Jan Vápeník, Jakub Řimnáč, Filip Enders, František Tykal, Jan Modróczki – Ondřej Kuvík, Jan Říha, Jan Volráb – Viktor Milyan, Jaroslav Dyrynk, Jiří Hanzlík – Ondřej Halíř, Antonín Škvaro, Jan Bešík.

Trenéři : Jan Vápeník st., Martin Ligda

Hodnocení trenéra „Kejmise“ : „ Co říci ? První zápas, super týmový výkon, motivace v hlavách všech, všichni chtěli a vše proto dělali a přišlo to. Druhý zápas – možná přílišné sebevědomí, pár nešťastných individuálních chyb, již ne všichni vše pro to dělali tak, jako v prvním zápase a prostě Louny chtěli více. Mrzí mne, že se nepodařilo po první výhře zvítězit i ve druhém zápase, ale nemohu říci, že by kluci hráli špatně-naopak. Za mne asi odehráli nejlepší den v této sezóně a ve výsledcích vidím dvě pozitiva – první je to, že si borci dokázali, že jsou schopni porazit v této soutěži každého a to druhé, že vidí, že není možné v této soutěži nic vypustit, jelikož se to může snadno vymstít.

Rád bych opět poděkoval všem rodičům a rodinným příslušníkům, kteří nás přijeli povzbudit, protože byli slyšet a klukům to rozhodně pomohlo – MOC DĚKUJEME !! Zároveň bych chtěl pozvat na další dvojkolo, které sehrajeme v soboru 16.listopadu v nedalekých Lounech a za soupeře nám bude Lounská Mašinka a následně, silné Ústí.

Jo, ještě jedna „pozitivní“ věc na závěr – kdybychom porazili Louny, jsme první se 3 bodovým náskokem, takhle je to více napínavější, protože první tři týmy mají stejný počet bodů“

 

 

   

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si web zdarma!Webnode