Jazzíci doma opět ukázali svou sílu

25.03.2016 20:59

Dne 20. 3. sehráli oba týmy žatecké přípravky domácí turnaj na palubovce střední zemědělské školy. Po dlouhé době týmy neměli žádnou marodku ani omluvenky. Mohly se na soupeře vrhnout v plné své síle.

Tým Yellow:

První naše utkání jsme začali proti našim kamarádům z Chomutova, kdy bylo vidět, že jak náš tým tak tým soupeře by raději ještě ležel v posteli. Kluci se však zanedlouho dostali do zápasového tempa a po několika střelách nám konečně jedna spadla za záda chomutovského gólmana, který chytal opravdu výborně a šla na něj jedna střela za druhou. Do přestávky stav 2:1 pro nás. Po pauze jsme opět hodně stříleli a neoblomný gólman soupeře pustil za svá záda jen dvě střely.

FbC Jazzmani Žatec 4 : 2 Florbal Chomutov DDM White

Druhého soupeře jsme ze začátku hrubě podcenily a mysleli si, že tým z Podbořan zmákneme jako vždycky. Jenže proti nám se zjevil, pro nás úplně jiný tým, který byl najednou stejně rychlý a důrazný. V prvním poločase platilo pravidlo, že jeden gól jsme dali a vzápětí gól dostali. Za stavu 3:3 jsme soupeři nic nedarovali a dali ještě dva góly. Do poločasu stav 5:3. Kluci touhou po střelbě se zapomněli vracet dozadu a propadávali, což mělo za následek, že soupeř vyhrál poločas 6:5. To však nestačilo a výhra pro nás.

FbC Jazzmani Žatec 10 : 9 TJ Mocní Tuleni Podbořany Yellow

Po bláznivém předchozím zápase dostali kluci na lavičce radu, aby si lépe přihrávali i přes obránce a zbytečně neztráceli míček. Tuto radu si vzali k srdci a vyrovnaný první poločas s SK Dubí zvládli dobře a šli si odpočinout za stavu 1:1. V druhém poločase již kluci ukázali, že umí kombinovat a dali krásné tři góly, kdy dva z nich byli opravdu jak z učebnice. Obránce rozehrál na útočníka, ten předal druhému útočníkovi a střela. Prostě krásné góly.

FbC Jazzmani Žatec 4 : 2 SK Dubí

Poslední zápas v tomto dlouhém turnajovém dni si kluci dali proti jejich velkému odvěkému rivalovi z Děčína. Soupeř na nás vlétl ve velkém stylu a my museli rychle dotahovat dvoubrankovou ztrátu a do přestávky jsme šli s nelichotivým výsledkem 2:3. Hned po přestávce jsme propadli v obraně a soupeř pohodově vsítil další branku. V tu chvíli najednou prohra o dvě branky. Ješte tři minuty před sirénou trval tento nelichotivý stav. Následně se prosadil obránce Pája Čučvara, kdy dal gól přesně pod víko a tím zavelel k obratu. Ještě jeden gól přidal Štěpán Herold a byla na světě krásná remíza.

FbC Jazzmani Žatec 4 : 4 1. FbC DDM Děčín 4 White

Sestava: Šťastný Š., Hradec P., Herold Š. (8+0), Wágner A. (1+6), Čučvara P. (3+0), Odenthal P. (2+0), Pernet R. (1+0), Vejvoda J. (2+1), Braun D. (3+0), Vojtěch O., Fiedler M. (1+2).

Chtěl bych poděkovat klukům za jejich bojovný výkon, kdy se nesložili v momentech, když prohrávali o dva góly. Trochu ještě zapracujeme na obraně, zlepšíme nahrávky, ať je ten náš florbal hezčí pro oči J Dále velký dík patří rodičům, kteří jasně v hale dávali najevo, že jsme domácí tým a máme perfektní podporu.

Trenér Jan Galló

Tým Green:

Do prvního zápasu nastoupili mladí hráči proti silnému Ústí a hned od začátku bylo jasné, že to nebude jednoduchý zápas.

Po uplynutí 10 sekund jsme už prohrávali 1:0. začátky máme vždy pomalejší, ale během pár minut se kluci vzchopili a první poločas jsme dohráli za stavu 4:3 v náš prospěch. Do druhého poločasu jsme proto nastupovali s větším sebevědomím. Hrálo se ze strany na stranu, síly byly vyrovnané. Ke konci druhého poločasu byla také znát únava, proto také zápas skončil nerozhodně pro obě strany.

FbC Jazzmani Žatec - Florbal Ústí (5:5)

Do druhého zápasu jsme nastupovali s velkým sebevědomím, ostatně jako vždy proti Podbořanům, ale opak byl pravdou. Než jsme se stačili rozkoukat prohrávali jsme 2:0 a to nám vyrazilo dech. Nechápající hráči žatecké přípravky nemohli uvěřit svým očím. Naštěstí jsme se v druhé polovině prvního poločasu vzchopili a dohráli jsme první poločas remízou 6:6. Do druhého poločasu kluci dostali pár rad a snažili se podle toho hrát. Nakonec jsme těžce vybojovali vítězství 10:9.

FbC Jazzmani Žatec - TJ Mocní tuleni Podbořany (10:9)

Třetí a poslední zápas už byl takový oddychový pro hráče. Nastoupili jsme proti týmu z Chomutova a hned od začátku bylo jasné kdo bude řídit hru na hřišti. První poločas pro nás skončil za stavu 4:1. Do druhého poločasu si hráči zlepšili střeli a nahnali si každý nějaké ty body. Po zaznění klaksonu pro nás svítilo příznivé skóre 9:1. Toto byl nejjednodušší zápas z celého dne, kde se hráči ani moc nezapotili...

FbC Jazzmani Žatec - Florbal DDM Chomutov Red (9:1)

Sestava: Daniel Cilc- Nápravník Michal(4+2), Trachta Ondřej(3+1), Motl Josef, Týř Šimon, Šupej Adam, Eliáš Karel(0+1), Hamalová Danča(4+7), Škvaro Toník(8+4), Petr Hotový(5+0)

Na závěr bych chtěl říci, že ač vyhráváme nebo remizujeme, tak to stále není tak jak bych si to představoval! Fyzičku máme na bodu mrazu a to je jeden z nejdůležitějších faktorů.... Dále bych chtěl říci, že jsem s některými hráči naprosto spokojen, ale u některých to říci nemohu tzn. vůbec se nesoustředí na to co mají...... Což je třeba změnit! Věřím, že do budoucna to bude jen a jen lepší....

Trenér Aleš Linka

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode