Hodně podceňovaná úloha sportu

12.05.2020 18:43

Zdrojem dnešního článku je dubnové vydání časopisu COACH, který vychází jednou měsíčně pod hlavičkou novin Sport.

Pojďme si trochu připomenout co je shnilého ve státě Dánském. Právě COVID-19 nám může pomoci se zastavit a najít tu správnou cestu. Když se každý zamyslí, tak můžeme konstatovat, že příliš jíme, žijeme nezdravě a málo se hýbáme. S tím samozřejmě souvisí, že v České republice je evidováno přes milion diabetiků a průměrně 80 jich umírá denně.

Ale pojďme k jádru věci. Pravidelný pohyb dokáže zpomalovat stárnutí a dokonce pozitivně ovlivňuje funkčnost organismu. Což není všechno. Sport má vliv na ekonomiku státu (nemyslím předražené fotbalisty), celkové zdraví lidí, dlouhověkost a další a další pozitivní dopady.

V článku je řešena struktura organizace sportu v návaznosti na národní sportovní agenturu. Jak může fungovat samotné MŠMT, když za 14 let existence vyměnila 14 ministrů a poukazuje na Kanadu a Švýcarsko, kde se vydali správným směrem. Údajný správný směr je koncepce dlouhodobého rozvoje sportovce (LTAD) s hmatatelnými výsledky ve formě medailí z vrcholových soutěží.

Za zmínku také stojí francouzská sportovní organizace, která se věnuje výchově talentové mládeže, které poskytuje veškerý technický, technologický a materiální servis.

V článku je tolik zajímavých informací, že stojí za to si ho určitě přečíst. Coach je veřejně dostupný na coachmagazin.cz.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode