Florbalové soustředění 2015

13.08.2015 11:50

V sobotu 8. srpna nám skončilo druhé klubové soustředění, které se konalo jako minulý rok ve sportovním areálu v Rumburku. Tentokrát bylo pár příjemných změn, které ovlivnily chod některých kategorií. Příjemná změna byla v rozšíření tréninkových prostor o ještě jednu halu tak, aby mohli kategorie dorostenců, juniorů a chlapů trénovat na větší tréninkové ploše a vcelku samostatně. Tyto družstva získala možnost trénovat na zdejším zimním stadionu.

Na našich 50 a celkově 150 dětí bylo připraveno celkem 18 trenérů a to při rozdělení do 8. skupin mělo za následek minimálně 2 trenéři na skupinu potažmo kategorii. K těmto trenérům možno připočíst ještě skupinu „řízení“ ve které nechyběl zdravotník, fotograf, řidič … Takže vše již od úvodu bylo připraveno k úspěšné realizaci.

Tým přípravek pod vedením Jana Galló a Kateřina Galló měl velice pestrý týden plný her, florbalu, cestování a odměn. Tato skupina patřila mezi nejmenší ze všech, a proto se jí přidělení trenéři mohli věnovat na 100%. Výsledek byl znatelný již od prvních tréninků, protože častokrát odcházely děti s úsměvem od ucha k uchu.

Tým elévů pod vedením Tomáše Votavy byl někdy opravdu hlučný Emotikona smile. Elévci se teprve poznávají a tým elévů už opravdu umí zlobit a zároveň být někdy až neukočírovatelný Emotikona grin. To vše se ale po seznámení dalo dohromady a děti si užily florbalu dosytosti. Tréninky byly vedeny zábavně a hrou, což mělo také za cíl celé soustředění. Tak aby se prohloubil v jednotlivých hráčích zájem o florbal. Všichni trénovali tak jak měli a nemůžu říct, že by někdo svůj trénink flákal. To, že teprve vznikají vazby mezi hráči, je neodmyslitelný fakt, se kterým bude pracovat učitel Ondřej Lovacký během sezóny, tak aby nevznikali mezi hráči neshody.

Tým mladších žáků neměl žateckého trenéra. Bylo to především z důvodu pracovního vytížení originálního trenéra – Martina Ligdy. Na příštím soustředění budeme chtít, aby se tato situace neopakovala, protože máme vůli v tom, aby všechny naše děti měly aspoň částečně kontrolu z řad žateckých trenérů. Pod vedením chomutovských trenérů všechny děti makaly a za zmínku stojí jedno jméno – Jan Vápeník, získal ocenění za nejhodnějšího hráče a hráče s nejlepším přístupem k soustředění. Mladší žáci jsou připraveni na vstup do sezóny.

Starší žáci pod vedením Ivoše Dumišince jeli podle plánu. Na trénincích se již lehce objevoval drill, který je potřeba k úspěchu, ale většina tréninků byla zaměřena na práci s balónkem, střelu a nabírání potřebných zkušeností pro nadcházející sezónu. Starší žáci budou výsledkem koncepční práce trenéra, na které se již pracuje třetím rokem, a v letošní sezóně jistě nebudou hrát dolní housle.

Dorostenci pod vedením chomutovského dua Kubeš-Čermák dostali opravdu to, co potřebovali. Tréninky byly velice výživné a dorostenci opět zjistili, které svaly v těle vůbec mají. Perfektně sehraná dvojka trenérů otevřela žateckým hráčům oči a teď mají na čem stavět. Škoda jen, že dorostenci jeli bez jednoho jen v jedné lajně spolu s brankářem a druhá lajna komplet zůstala doma Emotikona frown.

Celkové hodnocení soustředění je uspokojivé. Máme stále na čem pracovat a stále se zlepšovat. Již teď se připravují změny do dalšího soustředění, protože jsme například pocítili absenci pedagogických pracovníků, kteří by mohli lépe vyplnit volný čas mladších kategorií. Bude se muset navýšit celková cena soustředění minimálně o 200 korun z důvodu změny vstupů. Dále se budeme snažit rozhýbat informace – zveřejňovat videa našich hráčů a další a další změny k lepšímu.

Emo.tikona smile

 Emotikona smile

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode