Elévové získali další body

25.01.2016 07:31

Sobotní turnaj (23. 1. 2016) byl poznamenaný hodně omluvenkami. Hodně hráčů, kteří pravidelně jezdí, bylo nemocných.  Nicméně i v těchto „bojových podmínkách“ odehrály oba týmy skvělý turnaj.

Jazzmani Žatec I se ve svém prvním zápase postavili proti silným Podbořanům. Zápas to byl vyrovnaný, soupeř hodně tlačil, ale pozorná obrana s Adamem Bolhou v bráně přiváděla protihráče skoro až k pláči. Nakonec jsme po statečném boji prohráli 1:2, přičemž Zdeněk Hoblík oslavil svůj sváteční den brankou.

V druhém zápase se proti nám postavil opět silný soupeř – Chomutov. I když výsledek vypadá jednoznačně, na hříšti to byl tuhý boj o každý míček a musím své hráče pochválit, jak celý zápas bojovali. Ondřej Trachta tradičně pálil ze všech pozic a 3x se trefil do černého. Podpořit už ho dokázal pouze Vojta Beneš. 4:10

Ve třetím zápase jsme si spravili chuť. Skvěle se představil Alexandr Wagner, pro kterého to byl premiérový turnaj mezi Elévy, a rovnou 2x se prosadil a navrch přidal jednu asistenci. Jeho jmenovec Petr Wagner také vstřelil branku, a když se ještě 2x trefil Ondřej Trachta, tak jsme si mohli konečně zakřičet vítězný pokřik.  Vyhráli jsme zaslouženě 5:2

Poslední zápasy jsou z naší strany tradičně ospalé a ani proti Litvínovu to nebylo jinak. Zaspali jsme začátek a poměrně rychle prohrávali 4:0. Potom se probudil Petr Wagner, nasázel jim 3 góly a už to vypadalo, že se možná schyluje k pořádnému drama. Bohužel nevyšlo to. Litvínov nám po útlumu nasázel 6 gólů a bylo prakticky po zápase. V závěru ještě korigoval skvělou tečí Jáchym Valeš, pro kterého to byl první gól v sezóně. Celkové skóre 6:11

Tým Jazzmanů nastoupil bez svého produktivního hráče Davida Šůse, který byl bohužel marod. Přesto se v prvním zápase zdálo, že se jeho absence nějak neprojevuje na výkonu týmu. Všichni makali na 110% a po vlažnějším úvodu spustili brankostroj (vlastně bodostroj). Hrál se velmi týmový florbal, kdy každý hráč se podílel na celkovém skóre 6:2. Cennou lekci odnesly Podbořany.

V druhém zápase jsme narazili na velmi neoblíbený Litvínov, který se vyznačuje velmi tvrdou, až bezohlednou hrou. Již při rozcvičení docházelo k určitým slovním přestřelkám a bohužel se to projevilo i v zápase. Hned v úvodu jsme vstřelili krásnou branku, ale v zápětí byl ošklivě podražen Tonda Škvaro, což pan rozhodčí přehlédnul a z protiútoku jsme dostali první branku. To bohužel ovlivnilo vývoj zápasu. Přišlo mi, že hráči hlavně řešili rozhodčího a hráče Litvínovu, než aby se soustředili na svůj výkon. Slabší chvilku si vybral jinak skvěle chytající Daniel Wagner, pro kterého to byl první turnaj jako brankář, a zápas se prakticky už jenom dohrával z povinnosti. Prohra 1:13.

Do třetího zápasu jsme nastupovali již uklidnění a soustředili jsme se na sebe a svůj výkon. Čekal nás sice těžký soupeř z Chomutova, ale my jsme se jimi nenechali zastrašit. Hrál se parádní florbal, s mnoha šancemi na obou stranách, brankáři chytali výborně, hráči hráli obětavě a nakonec se po spravedlivé remíze 5:5 odměnili nájezdy. Naši 2 exekutoři (Tonda a Tomáš)proměnili s naprostým klidem, Daniel lapil všechny 3 pokusy protihráčů a my jsme zase opět křičeli na celou halu náš vítězný pokřik.

Poslední zápas byl zároveň i posledním zápasem celého turnaje. Dlouhé přestávky mezi jednotlivými zápasy a únava udělaly své. Hráči by šli nejraději spát, než běhat po hřišti. A tak kvalitní tým jako je Kadaň, toho samozřejmě využil. Hráči byli všude pozdě, míček odskakoval, přihrávky byly příliš dlouhé nebo zase příliš krátké, střely se odrážely od tyček nebo snižovačů, zatímco Kadani tam spadlo snad úplně všechno. Zápas se už dohrával ve velmi vlažném tempu a nakonec jsme byli moc rádi, když rozhodčí zapískal konec. Celkové skóre 2:15

Nejlepší hráči: Ondřej Trachta (7:1), Antonín Škvaro (5:3) a Daniela Hamalová (4:3)

Opět bych chtěl moc poděkovat rodičům, kteří s námi jeli a fandili. Bylo to moc fajn a již za 14 dnů v Dubí a snad už v kompletní sestavě ahoj.

                                                                                                                                             Trenér Ondřej Lovacký

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode