Elévové vyrazili na první turnaj

13.10.2015 17:11

V neděli 11. 10. sehráli hráči Elévů svůj první turnaj ve městě Děčín. Hráči byli rozděleni do 2 týmů - FbC Jazzmani Žatec a FbC Jazzmani Žatec I.

Oba týmy sehrály stejný počet utkání, proti stejným soupeřům, aby si to v posledním zápase rozdaly mezi sebou.

Tým FbC Jazzmani Žatec byl postaven převážně ze zkušených borců, které vhodně doplnili 3 nováčci. Také to bylo hned od prvního zápasu znát. Slitování neměli s týmem DDM Teplice, který hráči deklasovali 10:2. Střelec Antonín Škvaro (3+1) ihned ukázal, že i malí lidé dokážou dělat velké věci.

V druhém zápasu přišlo z naší strany k podcenění soupeře, tím byl první domácí tým (White). Hráči měli po prvním zápase pocit, že to tam bude padat samo, a také k tomu tak přistupovali. První půli ještě vyhráli 3:2, kdy se hattrickem prezentoval mladý Ondřej Trachta, který byl zapůjčen týmem z přípravky, ovšem v druhé půli hráči přestali úplně bránit a právem dostali 5 gólů. Připsali jsme si první porážku na turnaji v poměru 3:7, ale dostali velmi cennou lekci.

Ke třetímu zápasu nastoupil opět skvěle sehraný, bránící tým, který podpořil skvělým výkonem brankář Adam Bolha. Ten v první půli nepustil za svá záda ani jeden pokus druhého domácího týmu (Blue) a protože se skvěle prezentovali i nováčci, kdy svůj první soutěžní gól v životě vstřelila Daniela Hamalová, vyhráli jsme 9:2

FbC Jazzmani Žatec I. se skládá převážně z nováčků, kterým pomáhají zkušení borci, jako Petr Kelner, Antonín Kubínek, či Wagner Petr. První zápas byl takový rozkoukávací a je nutné zmínit, že také s velmi těžkým soupeřem. 1. FbC DDM Děčín Blue podal soustředěný výkon, s výbornou obranou a velmi dobrým útokem. Prakticky nás k ničemu nepustil a nasázel nám 13 branek. Celkové skóre vylepšil Petr Wagner čestným zásahem. Konečné skóre 1:13

Druhý zápas s DDM Teplice začal přesně tak, jak první skončil - velmi špatně, prakticky bez obrany. Po první půli, kterou jsme prohráli 0:6, jsem musel hráčům důrazně vysvětlit, že nemůže dát každý gól, že nejdůležitější věcí je, ho nedostat. A najednou hráli přede mnou úplně jiní hráči. Skvělá obrana, kterou podpořili góly Petrové Kelner a Wagner, vedla k tomu, že se tým ohromně zvednul a dokázal druhou půli vyhrát 2:0. Celkové skóre bylo sice negativní 2:6, ale hráči odcházeli do šaten s dobrým pocitem a příslibem do dalšího zápasu.

Ke třetímu zápasu nastupovali hráči s obavou, protože se proti nim postavil domácí tým (White), který porazil náš první tým. Vysvětlil jsem hráčům, že každý zápas začíná 0:0, a pokud budou hrát tak dobře, jako druhou půli předešlého zápasu, tak mohou porazit kohokoliv. A nakonec se tak stalo. Brankář Michal Pintr se začal soustředit na zápas a vytáhnul z rukávu pár výborných zákroků, které korunoval vychytaným nájezdem. Hráči hráli zodpovědně z obrany a začalo se jim dařit i střelecky. Nakonec vybojovali zaslouženou výhru 9:3 a mohli si jít zakřičet vítězný pokřik.

 Poslední utkání se neslo v tréninkovém duchu, kdy šlo hlavně o to, aby se nikdo nezranil. Nakonec z toho byla celkem pěkná exhibice a k vidění bylo 13 gólů. Oficiálně vyhrál tým FbC Jazzmani Žatec 10:3, ale opravdu dnes vyhráli všichni Jazzmani.

Obrovský dík patří také rodičům, že přijeli v tak velkém počtu povzbuzovat a fandit.

Tento turnaj se extrémně povedl těmto hráčům: Ondřej Trachta (8+2), Antonín Škvaro (6+2), Petr Hotový (5+4)

Všichni nováčci se uvedli skvěle a já pevně věřím, že budou jezdit i nadále, bude je to pořád bavit a budou se neustále zlepšovat.

Trenér Ondřej Lovacký

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode