Elévové hráli v Krupce

25.10.2015 22:25

Druhý turnaj Elévů byl jak přes kopírák. Dnes (25. 10.) se hrálo v Krupce. Hráči byli opět rozděleni do 2 týmů - FbC Jazzmani Žatec a FbC Jazzmani Žatec I., ale v trochu pozměněné sestavě. Měli jsme nějaké marody a také jsem chtěl, aby hráli spolu i jiní hráči.

Tentokrát začínali FbC Jazzmani Žatec I. A začali stejně špatně, jako minulý turnaj. Hráči byli rozlítaní, nesoustředění a neukáznění. Nehráli svojí hru a jenom díky vynikajícímu brankáři Danielu Cilcovi, který byl zapůjčen z týmu přípravky, to po první půli bylo jenom 1:2 z pohledu FbC DDM Kadaň Blue. Hráči jakoby nechápali podstatu bránění, obviňovali jeden druhého z chyb a  celkově nálada nebyla dobrá. První zápas jsme totiž prohráli 3:8. Trochu radosti prožíval Filip Kalazi, jehož to byl první turnaj a taky vstřelil svojí první branku.

V druhém zápasu to snad bylo ještě horší. Nastoupili jsme proti favoritovi FbC Teplice, který snad měl všechny hráče o hlavu vyšší, než jsme měli my. Zřejmě zaleknutí se soupeře a opět slabá fyzička zapříčinila, že jsme hráli katastrofálně. Nepomohla ani rychlejší rotace střídání, ani taktické pokyny trenéra. Prostě jsme působili odevzdaně a jediný Antonín Kubínek dokázal vstřelit čestnou branku. Prohra 1:13.

Ovšem ke třetímu zápasu nastoupil úplně jiný tým. Hráčům jsem připomínal minulý turnaj v Děčíně a neustále jim opakoval, že jenom z dobré obrany můžeme uspět. Také jsme konečně prolomili střeleckou smůlu a začalo nám to tam padat. Hráli jsme jako tým a také to bylo vidět na skóre. 6 hráčů se podělilo o góly a z toho hned 4 dali víc jak jednu branku. Mezi nima úplný nováček Lukáš Hrbek, Filip Kalazi, ale také Daniel Wagner, pro kterého to rovněž byly první góly v životě.  Matyáš Dvorský vstřelil dokonce 3 góly. Celkově jich měl již 5. Daniel Cilc vytáhnul skvělé zákroky a konečně jsme si tak mohli zakřičet vítězný pokřik po výhře 11:6 nad FbC DDM Kadaň Red. Vše bylo zapomenuto a už se jen čekalo na „bratrovražedný“ souboj J

FbC Jazzmani Žatec nastoupil v prvním zápase proti FbC DDM Kadaň Red a hráli naprosto výborně. Soustředěný výkon, skvělá obrana, dobrý útok, navrch 9 gólů v soupeřovi síti a téměř čisté konto pro Adama Bolhu – no prostě krása. Výhra 9:1 a šlo se na jedlý papír vedle do bufíku. To byl hit dnešního dne.

Druhý zápas s FbC DDM Kadaň Blue začal výborně a prakticky hned se prosadil mladý přípravkář Ondřej Trachta, který hraje naprosto neskutečně.  Ale paradoxně nám tento rychlý gól asi uškodil. Tým se uspokojil a začal hrát jako někde na vycházce. Hráči z Kadaně rychle srovnali a do konce poločasu odskočili o jednu branku. Kluci ještě v druhé půli srovnali, ale víc už nedokázali. Slabá fyzička a nedisciplinovanost vedla k tomu, že Kadaň zvýšila svůj náskok už na 5:2 a hrála si přesně to, co potřebovala. Kluci byli v křeči. Jediné východisko bylo přeházet lajny, ale to už bylo pozdě. David Šůs už jen korigoval skóre na 3:5.

Ke třetímu zápasu nastupovali hráči s obavou, protože se proti nim postavil favorit z Teplic, který do té doby neprohrál ani jeden zápas. Kluci viděli v zápase s druhým týmem, jak je tým Teplic fyzicky a technicky vybaven. Hráčům jsem však naordinoval defensivní taktiku a jž od začátku jsme hráli v pozměněné sestavě. No a světe div se, ale Teplice nestíhali. Všude byli o krok pozadu. Kluci výborně bránili, chodili do střel a vykrývali střelecké prostory. A když už se jim podařilo vystřelit, tak byl v bráně Adam Bolha. Opět se prosadil Ondřej Trachta Antonín Škvaro (oba 3x), Daniela HamalováDavidem Šůsem vstřelili 2 branky a též Peťa Wagner přispěl k báječné výhře 11:4. Hráči Teplic, a především jejich trenéři, byli naší hrou naprosto zaskočeni a velmi těžce nesli, že si museli připsat první prohru na turnaji. Opět jsme si z plných plic zakřičeli vítězný pokřik.

Poslední utkání se opět neslo v tréninkovém duchu, kdy si hráči mohli vyzkoušet několik herních variant, především kombinaci a vedení míčku. Opět z toho byla pěkná exhibice a opět padlo 13 gólů. Vyhrál tým FbC Jazzmani Žatec 9:4, především zásluhou Petra Hotového, který vstřelil 4 góly a Daniely Hamalové, která mu na 3 z nich nahrála a na vrch přidala i jeden gól. Zdeněk Hoblík si také splnil sen a vstřelil svůj první soutěžní gól. Za druhý tým musím vyzdvihnout spolupráci nově vzniklé lajny Wagner D. – Beneš – Dvorský, která se postarala o všechny 4 branky.

Opět bych chtěl moc poděkovat rodičům, kteří přijeli podpořit náš tým a fandit. Jejich povzbuzování týmu hodně pomáhalo a myslím, že na nás v Krupce jen tak nezapomenou J

Tento turnaj nejvíce zazářili: Ondřej Trachta (9+3), Dvorský Matyáš (8+0), Antonín Škvaro (5+3), David Šůs (4+4), Petr Hotový (6+1) a Daniela Hamalová (3+4)

Řekl bych, že jsme sehráli dobrý turnaj. Prohraná utkání nám odhalily slabiny (především slabá fyzická kondice) a všichni se už teď určitě těšíme na další turnaj, který bude tentokrát doma v Žatci.

Trenér Ondřej Lovacký

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode