Elévci sbírali zkušenosti v Lovosicích

09.11.2019 19:25

Jako jediné žatecké družstvo má tým elévků 2 týmy. Do Lovosic odjelo 16 hráčů – bohužel však pouze jeden brankař. Po minulém turnaji, ve kterém tým Green naprosto dominoval a tým Yelow utrpěl 3 porážky rozložit síly a přesunout 2 lajny mezi týmy aby se síly trochu srovnaly.  Upřímně mi tato změna přišla spíš k horšímu. Oslabili jsme Green a Yelow pomoc druhé lajny příliš nepomohla.  Mluvil jsem o turnaj s trenéry ostatních týmů se kterými jsme hráli a v ostatních týmech se to takto nedělá a mají jasné „Ačko“ a „nováčky.  V Lovosicích se hráli 2 turnaje najednou. Náš tým Green dostal do skupiny Silnější týmy Lovosic a Ústí a k nim slabší z týmů Teplic.  Naopak Yellow Dostali slabší týmy Ústí a Lovosic a silnější Teplice. A přesně podle tohoto rozložení utkání dopadla a vypadala.  Jako trenérovi by se mi líbilo, kdyby hrála Áčka spolu a nováčci měli svůj turnaj a srovnávali síly s vyrovnanými soupeři.

GREEN – Teplice MODRÁ 13:2

 V prvním zápase měli naši kluci v sestavě JINDRA-LUKY-KARY / KÁJA-VÁPNO-PÁJA + brankař FILIP slabší Teplice, které jednoznačně přehráli 13:2. Kluci měli prostor a čas a tak hráli pěkný florbal. 

 

GREEN – LOVOSICE White 6:10

Kluci měli nalosované 2 zápasy po sobě. Lovosice hráli dobře a především druhá lajna nestíhala tempu a kombinacím soupeře. První lajna naopak hrála s Lovosicemi narostou rovinu a to i když nebyl Vilda, kterého skvěle zastoupil Kary. Výsledek o 4 branky, tak rozhodně není žádnou ostudou a odpovídá předvedené hře obou týmů. 

 

GREEN – ÚSTÍ RED  3:9

Velmi rychlý a technicky výborně hrající soupeř. Kluci dostali instrukce poctivě bránit a vyrovnat síly alespoň nasazením. Bohužel utkání bylo poznamenáno zraněním LUKYHO, který si po přepadnutí přes brankaře ošklivě pohmožidil koleno a nemohl dohrát. Pak už jsme se soupeřem ztratili krok a Ústí zaslouženě vyhrálo 9:3.

Bohužel jsem tentokrát koučoval tým žlutých, tak se ke hře Green tentokrát nemohu rozepsat detailněji. 

YELOW – TEPLICE ŽLUTÁ 2:17

 Na sousedním hřišti to naopak lepší tým Teplic natřel našim klukům z Yelow 17:2.  Kluci hráli v sestavě  ONDRA-KEVIN-VOJTA / MARTINA-KUBA-LUKÁŠ / MARTIN – KAMIL – (VOJTA)  do brány se poprvé v životě  „posadil“ Kuba L.   V prvním poločase jsme se prakticky nedostali k míčku a nevystřelili na branku.  A dostávali jednu branku za druhou. Kubovi jsme byli vděční, že roli brankaře vzal, ale v proti silnému soupeři to bylo velké trápení. Naštěstí jsme v druhé půli dali alespoň 2 branky, tak jsme neodešli s nulou.

 

YELOW – LOVOSICE Black 2:4

Občas máte smolný zápas, kdy se to nepotká. Soupeř v tomto případě nebyl herně lepší. Bylo vidět, že spoustu hráčů na obou stranách se florbalem teprve seznamuje. O to víc mě mrzelo, že kluci, kteří hrají 3 roky se přizpůsobili hurá hře s nahazováním míčků a nepředvedli nic z toho co umí. Hráli jsme staticky sólově.  Zápasu by z tohoto důvodu slušela remíza, ve prospěch soupeře tak rozhodla pouze absence našeho brankaře. 

 

YELOW – ÚSTÍ WHITE 7:7

Zklamání !  Poločasy jako den a noc. První poločas jsme vyhráli o  6:2 a v utkání jsme jasně dominovali. Do branky nastoupil Lukáš a dařilo se mu na co sáhl. Stejně bych vyzdvihl Kubu Velana, který zahrál nejlepší poločas v životě a dal hatrick.  Nahrávali jsme si. Soupeř hrál naivně kde je míček tam jsou všichni.  Vše vypadalo perfektně.  Za stavu 7:2. Jsme obdrželi  branku z dálky.  5 minut do konce utkání . vedeme stále o 4 branky. Nic se neděje.  A pak přišel zlom, který není často k vidění. Opět branka z poloviny, hřiště, rozehrávka prohraná bule, okamžitá střela branka, bule a jak přes kopírák prohraná bule, střela hned z půlky a další branka.  3 branky za 5 vteřin hry.  Ústí během jednoho střídání prohrávalo jen o jednu branku a ožilo. Napadali ve 3 lidech, takže celé hřiště bylo úplně prázdné stačilo si jednou nahrát. Bohužel to se nestalo, všichni naši hráči buď jen odpalovali míčky dopředu nebo sólovali přes přesilu. Takže už jsme kloudně nevystřelili a soupeř srovnal. Vím, že to bylo přemotivovaností a snahou, ale poučení z tohoto zápasu je jasné. Bez přihrávek a kolektivní hry neporazíme nikoho. Bez soustředění v každém okamžiku zápasu taky ne.

Závěrem:

Děkuji všem za nasazení a nadšení ze hry.  Příště hrajeme 7.12. v Chomutově. A já věřím, že to bude zase o něco lepší – Dnes jsme vyhráli jen jednou, ale kluci se očividně zlepšují.  (vrátí se Vilda, snad bude zdravý Matouš a všichni kluci co přišly letos budou mít za sebou o měsíc víc tréninků).  Nejde o výsledek, ale o to abychom se zlepšovali a aby všichni občas zažili vítězství. Věřím, že jdeme správným směrem.   Posílám pozdrav Lukymu a upřímně mu přeji brzké uzdravení.   

Dušan Volráb trenér

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode