Elévci přivezli 2 výhry

26.03.2018 19:38

Tým našich Eleévů odehrál turnaj v Mostě. Turnaj byl plný paradoxů. Ve dvou prvních zápasech s se kombinačně silným Litvínovem a z trojice soupeřů nejslabším Mostem jsme nepředvedli dobrou hru, ale oba jsme vyhráli. Naopak V poslední utkání bylo jak z naší strany, tak ze strany soupeře Domečku Chomutov asi nejlepší a nejhezčí, které jsme v této sezoně sehráli.

Žatec –  Litvínov 7:6 (3:2)

S kombinačně výborným soupeřem, který následně porazil Most o 10 branek a Chomutov zdolal 9:4 jsme se důsledným vracením do obrany a aktivním napadáním udrželi ve hře. V útoku se prosadil pouze Štěpán, který dal 3 branky. Všem útočníkům dlouho trvala příprava na střelu a soupeř k nim stíhal přistoupit tak jsme se do střel moc nedostávali, přesto se ke Štěpánovi přidal i Šimon který se dokázal jednou střelecky prosadit. Takže utkání jsme nakonec vyhráli hlavně díky 3 Sašovo prudkým střelám z dálky.    

Žatec – Vipers Most  7:4 (5:2)

Tohle kluci podcenili, statický soupeř, nechával polovinu hřiště volnou, moc nenapadal, vůbec nekombinoval, přesto vedl 2:0 protože my jsme hráli florbal „hurá na bránu“ přímo, bez přihrávek a soupeři stačilo, když jsme ho trefili a hned to posílal na naši branku. Výsledek by byl veselejší, ale v jasných šancích jsme se s míčkem zastavili a trefili brankaře.  Vítězství, ale hra bez pohybu byla podprůměrná.

Žatec – Domeček Chomutov 9:11 (2:4)

Ve hře dopředu kluci předvedli to co v nich je, konečně kombinovali a soupeře po většinu utkání přehrávali, jenže jsme vůbec nebyli důrazní před naší brankou a kvalitní hráči soupeře, každou naši nedůslednost v obraně trestali jednoduchými a lacinými brankami po našich individuálních ztrátách a  to ještě jak Dany tak Míša předvedli řadu parádních zákroků. V první půli jsme se až moc tlačili před bránu a soupeř po zisku míčku šel 3x sám na golmana a dal z toho 2 branky. Poločas jsme tak prohráli 2:4.

Po první prohrané půli kluci fakt makali . Hrálo se vlastně bez obran.  Za 5 minut jsme dali 6 branek a dostali 3 v tu chvíli jsme vedli 8:7.  Pak nastal 2 minuty výpadek dostali jsme 4 branky po individuálních chybách a dali jen jednu. V posledních Dvou minutách jsme zamkli soupeře před jeho brankou, ale 2 nastřelené tyčky a min 2x netrefený míč před prázdnou brankou nás připravili o body z tohoto utkání. 

Do útoku poprvé v sezóně i Dany a vůbec nezklamal, měl 3 pěkné střely a z jedné z nich dal svou premiérovou branku. Za útok bych pochválil všechny.  Šimona za bojovnost a pěkné přihrávky. Ondru za dvě branky i nasazení, které měl. Sašu za tvoření hry i 3 brankové příspěvky. Štěpána za nespočet šancí do kterých se v turnaji dostal. A Kubu Vejvodu za nikdy nepolevující zápal a boj skutečně o každý míč.  K obranné části musím říci dvě věci: Pokud útočníci čekají na přihrávku ve stoje a soupeř běhá, tak jako Chomutov nebo na podzim Ústí, tak si vždy koledujeme, že nám soupeř míč pohybem vezme a jde do rychlého přečíslení.  Polovinu branek jsme obdrželi právě kvůli těchto chybách. Druhou polovinu pak z nedůrazu hry jeden na jednoho, kdy se situaci opět snažíme uhrát ve stoje a když soupeř udělá 2-3 kroky, je na takto malém hřišti okamžitě ve střelecké pozici.

O zápalu a snaze našich kluků svědčily emoce v závěru, které se ukázali prakticky u všech a u řady  došlo i na slzy zklamání. Tentokrát nebylo proč. Bylo to moc pěkné utkání. A porážky ke sportu a k životu patří a je dobře, že si je kluci zažili a učí se je přijímat.  

 

Moc děkuji rodičům za podporu hráčů i jejich rady a komentáře. Už s námi jezdí řadu let a často vědí co je třeba zlepšit. Taky bych rád, my se klukama pokusíme to promítnout to na hřiště co nejdřív.  

Dušan Volráb – trenér

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode