Elévci Green na turnaji v Chomutově druzí jen o skóre

08.12.2019 16:09

Turnaj v Chomutově jsme odehráli téměř v plné sestavě, chyběl nám jen Kája Havelka, jinak jsme byli kompletní takže jsme v Green týmu měli 3 plné lajny a v týmu Yellow nám do 3 lajn chyběl pouze jeden hráč.  Takže nás jelo 19 ! což je výborné.

Tým green předvedl opravdu pěknou kombinační a rychlou hru, ano občas se někdo zapomene, ale Green hrál na tuto kategorii opravdu pěkný florbal a zejména v utkání s Kadaní předvedl i bojovného ducha s borovskou touhou vítězit . U týmu Yellow stále spíš na turnajích zjišťujeme, kde máme největší slabiny. Jednoznačně je to pohyb, rychlost zpracování, větší přehled o dění na hřišti (většina se dívá do země), dále pokrytí míčku a kontaktní hra (vše hrajeme na dlouhé florbalce) další důvod proč  i přes viditelné nasazení a zápal opět odjíždíme bez bodu je rozdíl týmů na pozici brankaře.

TÝM GREEN:

ŽATEC GREEN – Ďáblíci Chomutov 15:2

 Lajny :  Vilda- Luky- Jindra  / Kary – Ondra – Vojta /  Matouš – Kuba L. – Kevin / v bráně Filip. 

Výsledek mluví za vše, rozdíl kvality našeho výběru a chomutovského týmu byl markantní. A utkání bylo střeleckým koncertem.  

ŽATEC GREEN –  Domeček Chomutov  10:5

První dvě lajny soupeře prakticky do ničeho nepustili. Přestože jsme na střely vedli po prvních střídáních 8:1 skore bylo 1:1 Třetí lajna pak hrála rovnocennou partii a důležité je že poctivě bránila, nedělala chyby a odvedla kus dobré práce. Nebýt minimálně 2-3 velmi laciných branek z nepozornosti, skončilo by utkání ještě výraznějším rozdílem. Ale dobrá, rychlá kombinační hra. Jen nás trochu trápila efektivita střelby.

ŽATEC GREEN –  KADAŇ  8:8

Kluci měli z Kadaně respekt a to se projevilo v opatrné až bojácné hře v prvním poločase. Když se bojíte jít do souboje, sledujete jak Vám soupeř kombinuje a roste před očima. V první půli jsme byli jednoznačně pod velkým tlakem, pak už stačil nedůraz před vlastní brankou a soupeř vedl 4:1. Je neuvěřitelné, jak se naši kluci ve druhé půli zvedli. Bojovali, napadali, stříleli a krásně kombinovali. Náš nejlepší poločas, který jsem kdy odehráli. Vyhráli jsem jej 7:4. A pět vteřin před koncem Vojta pálil ze standardky a k naší smůle trefil brankaře do přilby. Remíza je ale naprosto spravedlivá. Kadaň předvádí hezký florbal stejně jako naši kluci. 

TÝM YELLOW:

Lajny:    Pája – Honza – Martina / Kuba M. –  Kryštof -  Lukáš / Marina – Martin – Kamil  v bráně Kuba V.

YELLOW – Louny RED  6:7

Velmi povedené utkání, dali jsme 6 branek, bohužel jsme dostali o jednu branku víc. Utkání nebylo o kvalitě ale o větší porci štěstí.  Louny většinu utkání vedli a těsné vítězství udrželi až do konce. Škoda. Ale jak jsem psal v Záhlaví, kluci bojovali jako lvi, moc se snažili, ale na výhru si musí ještě počkat a trénovat v tomto utkání by stačila lepší střelba a trochu lepší pohyb.    

YELLOW – JIRKOV  0:8

Tak tady jsme si ani neškrtli. Jirkov byl lepším týmem ve všech ohledech. Po zápase jejich trenér řekl, že to bylo nejlepší utkání, které doposud odehráli a opravdu hráli nad očekávání. Pokrývali si míčky, rychle šli tělem do soubojů, kdežto my jsem se natahovali florbalkama, takže my jsme po jedné přihrávce přišli o míček a na naši bránu šla jedna střela za druhou, kdežto my jsme byli všude druzí a stříleli opravdu jen sporadicky. Zasloužená výhra soupeře -nezbývá než pogratulovat.

YELLOW – Čertíci Chomutov  4 :7

Výsledek naprosto odpovídá předvedené hře. Poznatek z utkání a nejen z tohoto jednoho. Budeme muset výrazně více a lépe trénovat s našimi brankaři (přesuny v bráně, správný postoj, výhozy). A u hráčů opakuji pokrytí míčku, poziční hra tělem a střelba.

Za tým Yellow mě to mrzí, protože alespoň jednu výhru by si za nasazení , bojovnost určitě zasloužili, pozitivem je, že nedostali ani jednou přes 10 branek – to mě opravdu těší. Ale se silnějšími soupeři se nám to klidně ještě může stát.  

Na závěr ještě 2 zprávy na závěr :

Jedna pozitivní: Celý turnaj jsme zakončili společným obědem v KFC, který si všichni zasloužili a užili. Je prima, když tým není jen o sportu, ale i o tom se spoluhráči strávit společný čas i mimo tělocvičnu. 

Dušan Volráb a Jan Vápeník ml. (trenéři)

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode