Elévci 3 výhry / 3 porážky - Turnaj, který mění přístup

18.01.2020 18:49

Naši Elévci odehráli dva odlišné turnaje v jeden den, Tým Green tentokrát přehrál všechny soupeře a po třech výhrách jasně celý turnaj ovládl s celkovým skóre 54:8. Kluci hráli velmi pěkně s minimem chyb. Jen Vilda v prvním utkání chvíli hledal odvahu a sebevědomí, ale pak už s ostatními předváděl co umí.  Byl to koncert. Velké poděkování taky patří Taťkovi našeho brankaře Filipa. Filip měl ráno odjet na školu v přírodě. Velké uznání, za to, že dal přednost týmu a taťka jej na školu v přírodě do Železné Rudy odvezl po turnaji autem. Za mne i za tým velké díky.   

Týmu Yellow naopak výsledkově nevyšlo ani jedno utkání a po těsné porážce s Podbořany skončili ve svém turnaji poslední. Přesto si taky zaslouží pochvalu a to za to že dodržovali pokyny trenéra a výrazně zlepšili se obranu. Uvedu to na počtu branek, které tým Yellow obdržel za letošních 5 Turnajů (33-28-22-25-15). V prakticky stejném složení dostávají polovinu branek, něž dostávali v říjnu! Má to 2 hlavní důvody: jedním je rozhodně pozice brankaře, kde Kuba Meloun předvádí výborné výkony (i když nevíme zda jej u chytání udržíme). Druhou je zlepšené stahování hráčů, do předbrankového prostoru a blokování střel. Tohle je SUPER – a za to všem patří poklona. Bohužel hra dopředu stále vázne a naopak se zhoršuje (za 5 turnajů jsme dali: 13-11-10-13 a dnes jen 5 branek). Soupeři se sice mění a jejich dovednosti rostou také, ale to není hlavní důvod. Bohužel souhlasím s rodiči – tohle je o motivaci a zápalu do hry a atmosféře týmu outsiderů. Po první těsné porážce od Podbořan už jsme ve zbývajících 2 zápasech nezahráli dopředu vůbec nic. A v posledním utkání se srovnatelným soupeřem jsme prakticky nevystřelili na branku. Nechci to ani jednomu hráči otrávit a znechutit. Všichni by měli růst a zlepšovat se v mladších žácích (kde se hraje 5 na 5) budou hrát všichni v jednom týmu a odchod byť jen jednoho hráče by mne strašně mrzel. Takže jak je uvedeno v titulku příští turnaj dochází k promíchání týmů Green a Yellow a to tak, abychom vždy vytvořili silnější dvojici tu doplnili jedním hráčem, který jistotu v zakončení teprve hledá: (pokud všichni budou přítomni, měla by sestava na turnaji 15.2. v Lounech vypadat následovně):

GRREN:  Filip (Brankař)

MATOUŠ (obr)   -  LUKY  –   PÁJA

MARTINA (obr) – ONDRA – KUBA L.

VOJTA (obr)      - KAMIL  - KEVIN

YELLOW: Kuba M. (brankař – pokud se nedomluvíme jinak)

JINDRA (obr)   –   VILDA   - HONZA V.

KRYŠTOF (obr) -   KARY   -  MARTIN

JINDRA (podruhé)   - PEPA - LUKY

Telegraficky Výsledky

GRREN – DOMEČEK CHOMUTOV  12:2

GREEN – KATI KADAŇ   18:4

Kati mají letos přihlášený pouze jeden tým elévků a aby si zahráli všichni, nechal tentokrát trenér celou první lajnu doma. To zásadně ovlivnilo výsledek a předvedenou hru Katů. Ale i bez první lajny nám dokázali vstřelit 4 branky. (jedna po naší ruce padla z trestného střílení)  

GREEN – DÁBLÍCI CHOMUTOV 24:2

Historicky nejvyšší výhra Žatce. V síni slávy klubu je dosavadní maximum 24:3. Jen připomínám že hrajeme zápas  18 minut.

YELLOW – PODBOŘANY  4:5

Nejprve 3 obdržené branky hned v úvodu, pak srovnání na 3:3 opět odskok soupeře na 5:3. V závěr jsme jen snížili na 5:4. Velká škoda – strašně jsem Yellow přál další výhru. Bohužel

YELLOW – JIRKOV  1:6  Před měsícem jsme Jirkovu podlehli 0:8, tak je to zase o kousek lepší a pokud tým Yellow posílíme, určitě si nějaké výhry ve zbylých 3 turnajích užijí. (v utkání došlo k nešťastnému a nevinně vypadajícímu pádu Kamila, který si poranil ruku a taťka jej vezl na chirurgii na RTG , naštěstí po obědě volal, že Kamil je v pořádku a že to nemá zlomené).

YELLOW – ČERTÍCI CHOMUTOV 0:4

Ani posílení o Martinu, která nahradila Kamila tým střelecky neprobudilo. 4 obdržené branky, které padly spíš z dálky jsou OK. Ale přechod dopředu a především střelbu musíme rozhodně zlepšit.

JAN VÁPENÍK, DENIS ALI, DUŠAN VOLRÁB

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode