Dorostenci

12.02.2019 18:24

Dorostenci v Lounech za tři, aneb když se daří lépe proti favoritovi, než proti papírovému outsiderovi.

V neděli 10.2. se odehrál turnaj dorostenecké 2. ligy v Lounech. Na Jazzmany čekali dva nelehcí soupeři a to konkrétně Most, město v poslední době populární především díky komediálnímu seriálu odehrávajícím se právě v jeho prostředí… Ale o tom až za chvíli. Dále na nás čekal celek z Podbořan, o kterých jsme věděli, že budou tvrdým oříškem, to se také nakonec potvrdilo.

FbC Jazzmani ŽATEC vs Tatran Mocní Tuleni PODBOŘANY  2:4 (0:2 ; 0:2 ; 2:0)

Do zápasu jsme vstoupili s taktikou, kterou proslavil především fotbalový trenér José Mourinho ,,zaparkovat autobus”. Udržet se bez obdrženého golu se nám podařilo ale pouze minutu a 56 vteřin.

Následně se nechal Viky vyloučit za poměrně zbytečnou vysokou hůl a jak hovoří statistika, Jazzmani tuto sezonu opravdu neumí bránit oslabení…. 0:2 pro Tuleně. O druhou třetinu jsme neměli štěstí, několik střel doputovalo buď mimo bránu soupeře, anebo pouze do rukavic podbořanské brankářky. Naopak podbořanským se dařilo střelecky pořád… 0:4. Třetí třetinu jsme dokázali přeci jen vstřelit dvě branky, ale dalším šancím jsme se dostali jen horko těžko. Rád bych vyzdvihl výkon našeho gólmana Denyho Ali G., ten dokázal vylapit 31 střel z 35.

 

FbC Jazzmani ŽATEC vs FbC Vipers MOST  8:7 (4:1 ; 2:3 ; 3:2)

Tento zápas se řadí k naším typickým scénářům, kdy bych mohl v podstatě použít pouze tlačítka ctrl+C a ctrl+V. V první třetině jsme Most jednoznačně přehráli a také psychicky rozhodili. Poslední kapka byla pro soupeře to, že jejich brankář musel již po čtvrté vyndávat míček z branky a po čtvrté musel slyšet náš gólový pokřik ,,Dycky Most!“ Nebyli by to ale Jazzmani, kdyby si svůj zápas nedokázali zkomplikovat a to až do poslední minuty. Druhá třetina byla výjimečná a to v tom, že se v podstatě nehrálo 5 na 5. Jedno vyloučení za druhým a následný 10-ti minutový trest pro soupeře ale překvapivě nahrál do karet Mosteckým. Ti nakonec do konce druhé dvanáctiminutovky stihli snížit na 4:6. Začátek a vůbec celou třetí třetinu si Jazzmani za rámeček nedají. Hned v oslabení dokázal Most v 2. minutě snížit na 5:6. Následně Kuvajs dokázal vstřelit velmi důležitou branku na 7:5. Teď už stačilo pouze dobře bránit… A to byl právě ten problém Most dokázal bleskově odpovědět na 6:7 a v předposlední minutě, kdy se právě Kuvajs, exekutor naší 7. branky, nechal vyloučit za blokování hole, jsme po velmi nemilé a nešťastné individuální chybě inkasovali na 7:7.

Florbalový Bůh ale přeci jen stál při nás a jeho prorok Adam se dokázal ocitnout ve správný moment na správném místě a to konkrétně před brankou soupeře a v čase 35:09 vstřelit tentokrát už naštěstí rozhodující branku utkání, 8:7.

Sestava: Denis Ali – Michal Hotěk, Viktor Mylian, Jakub Řimnáč – Jan Říha, Ondřej Kuvík, Jan Volráb, Adam Dvorský, Matěj Hrádek, Samuel Pšenička

Trenéři: Jan Vápeník st. , Martin Ligda

Slova trenéra : „I přesto, že jsme opět nedokázali obrat tým z TOP3, musím uznat, že kluci na hřišti nechali vše, co v sobě mají. Byla bojovnost, nedostatky byly nahrazeny týmovostí. Prostě až na výpadek ve 2.utkání a na individuální chyby z 1.zápasu, plynoucí zejména z přemíry sebemotivace, musím kluky za výkony pochválit. Samozřejmě to nebylo perfektní, ale už tam bylo něco navíc v tom pozitivním slova smyslu !

 

Written by Vápno jr.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode