Dorostenci zvítězili nad Mostem a ukázali, že umí hrát pěknou kombinační hru

06.02.2016 12:46

FBC Vipers Most 3:4 FbC Jazzmani Žatec (0:1, 1:3, 2:0)

V sobotu 6. února sehráli Jazzmani 12. zápas sezóny, kde na ně čekal soupeř ze dna tabulky. Což bylo také na úrovni utkání znát. Úvod utkání byl velice nervózní s výskytem mnoha technických chyb. Když nervozita opadla a začali Jazzmani hrát svojí hru, přišel první gól z hokejky Matěje Hrádka. Jazzmani měli sice v první třetině méně ze hry, ale zaslouženě tuto třetinu vyhráli, protože měli přesnější zakončení. Ve druhé třetině se domácímu Vipers podařilo srovnat, ale netrvalo dlouho a Jazzmani opět strhli vedení na svou stranu. Svůj první hattrick v kategorii dorostenců zaznamenal Matěj Hrádek, který byl klíčovým faktorem v úspěchu týmu. V závěrečně třetině se soupeř dostal na rozdíl jedné branky, ale zkušenější Jazzmani si své vítězství pohlídali a tím zcela po právu berou tři body.

Jazzmani předvedli pěknou kombinační hru bez zbytečného vyloučení. Nutno poznamenat, že celá druhá lajna je tvořena z týmu starších žáků, kteří jsou výbornou náhradou za zraněné nebo nemocné hráče. Do konce soutěže zbývá ještě 9 utkání.

Sestava: Žiga – Duda, Milyan, Kohout, Michal – Zelinka (0+2), Hanuš (1+1), Hrádek (3+0), Pigl, Kolář 0+1

Tomáš Votava:

„Do konce sezóny je ještě spousta zápasů a mi máme ještě čas na implementací nových herních systémů. V této fázi je třeba se zaměřit na jednotlivce a poté naformovat týmovou hru. Dnešní výhra byla důležitá na psychiku hráčů a jsem rád, že Matěj Hrádek se skvěle zapojil do hry dorostenců a značným způsobem se zasloužil o vítězství. V budoucnu bude potřeba zapojení se do útočné i ostatních hráčů, kteří v současné době pouze přešlapují na místě. Myslím si, že hráči pomalu zjišťují, o čem kolektivní hra vůbec je. Nikdy nebudou všichni na stejné úrovni, ale jako tým, se dokážou dostat na vysokou úrovni a porážet i lepší týmy.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode