Dorostenci vykročili za svým cílem úspěšně aneb 2 x “Cigi Caga”

30.09.2018 21:08

V neděli 30.9. zajížděl k odehrání prvních dvou kol své soutěže tým dorostenců.

Soupeřem byly týmy FbC Vipers Most a TJ Lokomotiva Louny.

Tým odjíždějící do Kadaně byl složený v podstatě z kategorie starších žáků z loňské sezóny s jedním úplným nováčkem v sestavě, Kubou „Řízkem“ Řimnáčem, který nastoupil k úplně prvnímu svému soutěžnímu zápasu ve florbale a doplněný o zkušeného Sama Pšeničku, který naopak již sbíral v loňské sezóně zkušenosti s týmem juniorů.

To znamenalo, že mimo Sama to měla být prakticky pro všechny ostatní první zkušenost s hřištěm o rozměrech 40 x 20 metrů a hrou na tři třetiny, v čase 3 x 12 minut čisté hry.

FbC Jazzmani ŽATEC vs FbC Vipers MOST 6 : 5 ( 1:4 ; 2:1 ; 3:0 )

Hned v prvních minutách nové soutěže bylo znát, jak moc chybí v našem městě sportovní hala, která by splňovala podmínky florbalového hřiště 40 x 20 metrů.

Ačkoliv kluci na trénincích běhají a makají, orientace na větším prostoru byla jejich největším problémem 1. třetiny zápasu.

Hráči Mostu otevřeli skóre v 6.minutě, na což Jazzmani ještě díky gólu Jirky „Hanze“ Hanzlíka dokázali do minuty odpovědět, který zužitkoval přihrávku od Honzy „Vápno“ Vápeníka.

Nicméně druhá polovina úvodní třetiny byla jasně v režii týmu Vipers a možná i s trochou štěstí nebyla propast ve skóre po této části hry ještě větší v neprospěch Jazzmanů.

Do 2.třetiny udělali trenéři menší korekci v sestavě útoků.  Jazzmani začali tuto třetinu aktivněji, začali se dostávat více do hry a hned ve 3. minutě snížil Ondra „Kuvajs“ Kuvík na rozdíl dvou branek, když mu asistoval dobře hrající Viktor „Viky“ Milyan.  

Bohužel po zbytečné chybě v obranné hře a ne příliš jistému zákroku gólmana se povedlo Mostu v 5.minutě opět odskočit na rozdíl tří branek. Hra se však začala postupně vyrovnávat a Jazzmani začínali pomalu přebírat žezlo tohoto zápasu, což potvrdil gól kapitána týmu, Honzy „Kápo“ Říhy, který po dobré spolupráci se Samem Pšeničkou snížil opět na rozdíl dvou branek, necelé 3 minuty před druhou přestávkou.

Vstup do 3.třetiny vyšel lépe Jazzmanům a již ve 3.minutě opět zafungovala spolupráce Kápa se Samem, který snížil na rozdíl jediného gólu a nastartoval tak cestu k obratu v zápase.

Najednou bylo hřiště plné zeleno-žlutých, kluci začali dohrávat souboje a jak se říká, jezdit „po zadku“.

Už v 5.minutě skvělým důrazem před brankou soupeře dokázal Honza „Voly“ Volráb zužitkovat střelu Michala „Miče“ Hoťka a vyrovnat tak skóre na 5:5. A aby nebylo té pohromy pro Mostecké málo, necelé dvě minuty po vyrovnání se individuálně prosadil po gólech hladový Kuvajs a otočil skóre na konečných 6:5 pro Jazzmany.

Mostečtí se sice pokoušeli o znovu srovnání skóre, ale to již rozchytaný Denis „Deny“ Ali s podporou celého týmu nedovolil a tak mohlo v šatně Jazzmanů, po pozápasovém rozboru, zaznít poprvé vítězné „cigi-caga“.

TJ Lokomotiva LOUNY vs FbC Jazzmani ŽATEC  5 : 7  ( 0:4 ; 4:1 ; 1:2 )

 Ve druhém utkání čekal na Jazzmany tým z Loun, který prohrál svůj první zápas s Podbořany 3:8.

Vstup do utkání, stejně tak jako celá 1.třetina vyšla žluto-zeleným Jazzmanům na jedničku.

Už ve 3.minutě otevřel skóre zápasu povedenou střelou Sam. Jazzmani více méně kontrolovali hru, vycházela jak kombinace, tak i přechod do útoku. V 9.minutě našel Voly nádhernou přihrávkou Kuvajse, pro kterého již nebyl problém zavěsit do poloprázdné brány soupeře.

Když navíc v poslední minutě třetiny nejprve Kuvajs sám a pak ještě Hanz po Samovo asistenci přidali další dva góly, vypadalo to na pohodový zápas. Jenže ….

Před začátkem 2.třetiny oba trenéři apelovali na soustředěný výkon i pro další část utkání a to i připomenutím našeho prvního zápasu, kdy jsme byli v opačné situaci, ale …

Již v první minutě se hráčům Loun laciným gólem podařilo vstřelit jejich první branku v zápase.

Ve 3.minutě se poprvé do statistik českého florbalu zapsal také Jakub „Řízek“ Řimnáč. Bohužel však vyloučením, které ovšem bylo spíše nešťastné, než zbytečné či úmyslné.

Jazzmani přesilovku soupeře přečkali a v 6.minutě po spolupráci dvojice Kuvajs-Voly, druhý jmenovaný navýšil znovu rozdíl ve skóre na 4 branky.

Jenže pak začali problémy. Jazzmani, ukolébáni výsledkem, přestali být soustředění a na hřišti začal úřadovat hráč Loun číslo 14, Jan Polák.  Ten nejprve sám v rozmezí 8-10 minuty vstřelil dvě branky a v poslední minutě přihrál na další gól soupeře a tak náskok Jazzmanů byl po druhé třetině už pouze jednobrankový.

O přestávce došlo k důraznému proslovu trenérů s cílem znovu nabudit celý tým. Jak se ukázalo, povedlo se.

Už ve 2.minutě 3.třetiny našel Viky Kuvajse křižným pasem a ten nezaváhal, 6:4. Žluto-zelení začali opět bojovat a šlapat, ale soupeř, s vidinou možnosti zápas otočit, byl aktivní a Jazzmany tlačil před jejich branku.

Naštěstí se v brance opět našel i Deny, který nejprve zlikvidoval díky dobře postavené brance, trestné střílení, aby pak v 7.minutě perfektním výhozem našel opět Kuvajse, který se nespletl a vedlo se o 3 branky.

Lounští zápas nezabalili a již zmíněný Polák dokázal ještě v 10. minutě, naštěstí už jen upravit skóre, na konečných 7:5 pro Jazzmany.

Ačkoliv trochu s hořkým nádechem, ale zaslouženě zaznělo podruhé vítězné „cigi-caga“.

Sestava : Denis Ali (0+1) – Honza Vápeník (0+1), Michal Hotěk (0+1), Filip Enders, Jakub Řimnáč – Ondřej Kuvík (6+1), Viktor Milyan (0+2), Jirka Hanzlík (2+0), Samuel Pšenička (2+2), Honza Říha (1+1) a Honza Volráb (2+1).

Trenér:  „Kluci si společně s námi trenéry určili cíl pro sezónu a tím je pokusit se umístit do 3.místa.

Začátek byl těžký, kluci se opravdu ve velkém prostoru hledali, nicméně svojí bojovností a tím, že se dokážou podpořit a hecnout, otočili zápas, ve kterém minimálně půlku tahali za kratší provaz.

Druhý mač byl zrcadlem toho prvního, kdy jsme byli my na koni a soupeř málem dokázal otočit. Naštěstí se opět ukázala týmovost a bojovnost a myslím, že zaslouženě bereme z dneška plný počet.

Nechci nikoho vyzdvihovat, ale zmínit určitě musím Kubu Řimnáče, který jel opravdu na první zápas po nějakým 4.tréninku a myslím, že postupem času se dokáže plnohodnotně zařadit mezi obránce.

Určitě dobré zápasy odehrál i Viky, který ač je spíše pravým křídlem, odehrál oba mače na centru a to velmi slušně.

Až na střední část druhého zápasu jsem spokojený s nasazením a bojovností celého týmu.

Už v příštím kole nás čeká ale jeden z favoritů soutěže, Děčín a tam uvidíme, jak jsme na tom.

Máme před sebou hodně práce, ale přístup kluků ke tréninkům se mi líbí a navíc bychom měli být snad již kompletní i s Matějem Hrádkem a navrátilcem Adamem Dvorským.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode