dorostenci vstoupili do sezóny vítězstvím

24.09.2016 21:43

V sobotu 24. září, vcelku netradičně brzo, zahájila svá mistrovská utkání 2. liga dorostenců i s účastí žateckého týmu FbC Jazzmani. V prvním kole čekal na Žatec Ústí a Litvínov. Již podle papírových předpokladů dva absolutně rozdílní soupeři. Ústecký tým tvořený z úplných nováčků a tým z Litvínova, který stejnou kostru týmu drží již sedm let.

FbC Jazzmani Žatec 9:1 Florbal Ústí C (4:0, 2:0, 3:1)

Jazzmani se nemohli přát na úvod lepšího soupeře. Ústečtí hráči, byli ideálním partnerem na úvodní mač sezóny a již od úvodního hvizdu šli Jazzmani po třech bodech. Po prvotních oťukáváních poprvé napřáhl ze střední vzdálenosti David Milyan a Žatec vedl. První branku v kariéře v kategorii dorostenců vstřelil také jeho bratr Viktor, který si našel cestu k odraženému balónku a již navyšoval skóre na 5:0. Dalším střelcem v pořadí, byl jeho spoluhráč ze starších žáků Jan Volráb a tím potvrdil jeho vysoký potenciál. Jazzmani v úvodu sezóny zaslouženě vyhráli 9:1.

SK Bivoj Litvínov Yellow 13:4 FbC Jazzmani Žatec (7:1, 2:2, 4:1)

Ve druhém zápase dne, na Žatec nastoupil úplně odlišný soupeř oproti prvnímu zápasu. Litvínov s nabitou sestavu a vele zkušenými hráči ukazoval Žatci, jak může být florbal krutý. Litvínov se neustále tlačil před branku a využíval nedůslednosti žateckých obránců a postupně navyšoval skóre. Zajímavostí je, že pouze jedna branka padla z přímé střely. Všechny ostatní góly byly z dorážek, tečí, blokování a sklepnutí. Litvínov má na těchto činnostech postavený herní systém, který jim samozřejmě přináší ovoce, protože loňskou sezónu skončili na druhém místě. Litvínov, Žatec, přesvědčivě, 13:4. Ze žateckých hráčů se blýskl Tomáš Zelinka, který stále starší žák, vstřelil hattrick.

Sestava: Žiga 5, Sarič 9 – Duda 1+0, Milyan D. 1+2, Naxera 1+1 – Hrádek 1+1, Hanuš 1+0, Zelinka 4+2 – Volráb 1+1, Kolář 2+1, Milyan V. 1+0, Vápeník, Pšenička 0+1

trenér: Tomáš Votava

„Dnešní zápasy dopadly dle mých představ. Nováčka jsme jasně přejeli a s „mistrem“ jsme neměli šanci. Když dojde na měření sil s lepšími soupeři, tak je znát nevyhranost některých hráčů, nutno podotknout, že padesát procent týmu tvoří starší žáci, kteří mají minimální zkušenosti s vyššími ročníky a tím pádem prozatím nemůžeme konkurovat těmto celkům. Máme tři body a mnoho poznatků o tom, na co se na příští zápasy zaměřit. Pěkné zápasy odehráli David Milyan, Tomáš Zelinka a Jirka Kolář.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode