Dorostenci v Kadani

05.02.2019 19:02

V neděli 27.ledna sehráli další 2 utkání své soutěže dorostenci Jazzmanů v Kadani na „domácí“ palubovce. „Domácí“ proto, že jsme byli zároveň i pořadatelem tohoto turnaje.

V sestavě chyběl Kuvajs, který se zdokonaloval ve svém lyžařském umění a oslabena byla určitě i brankařská jednička Deny AliG, který poslední 3 dny a noci před turnajem trávil většinu času na WC, kde se statečně „pral“ se střevní virózou. Nicméně i přesto jel odhodlán oba zápasy odchytat.

Sestava byla doplněna o brankářskou dvojku Peťu Hrnčiříka a již stabilního člena kádru, staršího žáka Toma Kučeru.

Na zeleno-žluté nečekali lehcí soupeři v podobě druhého týmu soutěže Mocných Tuleňů z Podbořan a Chomutovský B tým, se kterým jsme již jedno dostaveníčko sehráli a se štěstím zvítězili 5:4.

FbC Jazzmani ŽATEC  vs  Tatran Mocní Tuleni PODBOŘANY   3 : 11   ( 1:4 ; 2:3 ; 0:4 )

Na tento zápas byli Jazzmani nažhavení a v očekávání, jestli se jim konečně povede obrat o body soupeře z TOP 3 soutěže.

Bohužel, hned úvod zápasu a prakticky celá 1.třetina ukázala, že v tomto zápase k tomu nejspíš nedojde. Hráč hostí Kotlan během 6 minut prakticky rozhodl o výsledku – 0:3.

Jazzmani propadali v obraně, dělali nevynucené chyby, kazili jednoduché přihrávky, prostě nic dobře.

V 10.minutě již bylo 0:4. Až po této brance se ke slovu dostali také žatečtí a Kápo snížil na 1:4 po Mičovo asistenci, přesně 2 minuty před přestávkou.

V první přestávce ještě trenéři viděli šanci s výsledkem „něco udělat“,přeci jen  florbal má to kouzlo, že tříbrankový rozdíl nemusí ještě ani pár minut před koncem nic znamenat. A tímto se pokusili zeleno-žluté nabudit do další části hry.

Úvod 2.třetiny, přesněji 3.minuta byla z pohledu Jazzmanů jako z pohádky – nejprve opět Kápo přesně zužitkoval přihrávku od Sama a prakticky ihned po vhazování Áda dostal přesný pas od Matese – 3:4 a začalo to vypadat velmi zajímavě. Jenže, Tuleni z Podbořan nejsou na špici tabulky náhodou a začali nekompromisně trestat honbu žateckých za vyrovnáním. Mezi  6.-10.minutou vstřelili 3 branky a bylo rozhodnuto. Hra Jazzmanů se rozklížila, týmovost byla pryč …

Ve 3.třetině si již podbořanští výsledek pohlídali, ba naopak dalšími 4 zásahy upravili na suverénní výhru 3:11.

Hořkost a zklamání trenérů po tomto zápase nebyla ani tak z výsledku, ale z výkonu svých svěřenců, z netýmovosti, když se přestalo dařit, z nechutě udělat něco pro druhého, z poukazování jen na chyby druhých …přesně nedostatky, s kterými tento tým zřejmě nikdy soupeře z „vyšších“ pozic porazit nemůže!

Florbal CHOMUTOV „B“   vs   FbC Jazzmani ŽATEC   3 : 8   ( 1:3 ; 0:2 ; 2:3 )

U „B“ týmů, jakým byl další soupeř zeleno-žlutých, tým Chomutova, vždy hodně záleží na tom, v jaké sestavě nastoupí a jestli bude doplněn o hráče z A týmu, kteří zpravidla hrají vyšší soutěže. V tomto případě se tak u Chomutovských nestalo a tak i po nepovedeném prvním zápase byl před Jazzmany zápas, kde bylo skoro povinností zvítězit a to zejména, pokud jsme chtěli v tabulce zůstat na 4.pozici.

Zápas ale nezačal vůbec dobře a soupeř se prosadil po 47 vteřinách hry – 1:0. Jednalo se spíše o individuální akci chomutovského hráče a jak se později ukázalo, soupeř se takto snažil hrát po celý zápas, což bylo vlastně výhodou pro Jazzmany.

Právě Jazzmani, ačkoliv pro ně zápas nezačal dobře, hráli více týmově, než soupeř a začali se prosazovat – nejprve v 5.min. Sam dostal krásnou přihrávku od Matese – 1:1, za necelé 2 minuty se prosadil Kúča, když trefil přesně po příhře od Vikyho – 2:1 a účet 1.třetiny uzavřeli obránci Vápno s Mičem, kdy druhý jmenovaný zakončil přesně – 1:3 a to při vlastním oslabení.

 

Na začátku 2.třetiny Mates po uplynutí 33 vteřin zvýšil po Vikyho asistenci na 1:4 a začal svou cestu za hattrickem J Za dalších 6 minut mu asistoval Áda – 1:5. Průběh zápasu již byl plně v režii žluto-zelených.

Když se pak hned ve druhé minutě  3.třetiny Jazzmani prosadili ještě 2 x, nejprve Voly po Kápovo příhře a následně Áda po pase od Matese – 1:7, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto.

Ještě chybělo, aby Mates dovršil hattrick a k tomu mu přihrávkou v 9.minutě pomohl Viky – 1:8.

V tuto dobu začali trenéři zvažovat střídání v obraně a v brance, aby si atmosféru soutěžního zápasu také zkusili Peťa Hrnčiřík v brance a Fanda Tykal v obraně.  Soupeř ještě dokázal v 10.minutě snížit na 2:8, ale to nezabránilo tomu, aby ke střídání došlo a tak se Fanda s Peťou dostali na hřiště.

Peťa v brance zasáhl dvakrát úspěšně, avšak jedna taková „zvláštní“ střela se mu 20 vteřin před koncem za záda přeci jen dostala – 3:8, ale to už samozřejmě nemělo na bodový zisk žádný vliv.

Sestava : Denis Ali, Petr Hrnčiřík – Jan Vápeník, Michal Hotěk, Samuel Pšenička, Jakub Řimnáč, Fanda Tykal – Jan Říha, Jan Volráb, Matěj Hrádek, Adam Dvorský, Viktor Milyan, Jirka Hanzlík a Tomáš Kučera.

Trenéři : Jan Vápeník st. a Martin Ligda.

Vyjádření trenéra : „Určitě jsme rádi, že se nám povedlo získat 3 body, bohužel hořkost z prvního zápasu je veliká. Samozřejmě chyba není pouze v hráčích, je to i v tom, že jsem (jsme) jak trenéři mírně polevili v nastavených pravidlech na začátku sezóny. Jestli chceme uspět i proti týmům z vyšších pater, musíme se vrátit na začátek, dbát na to, co jsme si řekli na začátku sezóny a nastavená pravidla jasně dodržovat. Změníme koncepty tréninků, zřejmě to bude kluky i „více“ bolet, ale na druhou stranu nám to ukáže, kdy chce a kdo ne … Nevadí, když kluci prohrají, ale musí být zřetelné, že na hřišti byl tým a každý tam nechal vše pro tým !! …howgh ;-)“

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode