Dorostenci smolně prohráli s prvním celkem tabulky

13.12.2015 21:58

V neděli 13. prosince sehráli žatečtí florbalisté netradičně jen jedno mistrovské utkání. Tentokrát byl pořádajícím týmem Most, který připravil hřiště pro zápas mezi Žatcem a Kadaní.

FbC Jazzmani Žatec 4:10 FBC DDM Kati Kadaň (0:5, 3:3, 1:2)

Žatecký tým doplněn staršími žáky hrál další utkání 2. dorostenecké ligy po vcelku netradiční pauze v délce necelého měsíce. Tentokrát na Žatec čekal tým s ambicemi na postup do vyšší soutěže a již od úvodních sekund to bylo na celkové úrovni utkání znát. Hostující tým se ze vší vervou zakousl do domácího celku a již po jedné minutě získal pohodlné vedení 3:0 z jejich pohledu. Tlak hostujícího družstva postupem času upadal a po hrozivém začátku skončila první třetině 0:5 z pohledu žateckých hráčů.

Jazzmani nesložili zbraně a nedali nic soupeři zadarmo. K prvnímu žateckému úspěchu pomohla přesilovka, když po krásné křížné nahrávce Koláře, zavěsil prudkou střelou pod víko Pigl. Soupeř ubral na tempu a byl rovnocenným soupeřem a mnohdy ani to ne. Když si po krásné individuální akci Hanuš pohrál s celou hostující obranou a vstřelil již třetí branku domácího celku ve druhé třetině a tím stanovil skóre druhé třetiny na 3:3.

Smolné utkání bylo z toho pohledu, že hosté hráli jen první třetinu a jen díky zásadním chybám žateckého celku si drželi tak vysoký rozdíl ve skóre. Jazzmani vytvořili 4 hrubé chyby, po kterých byli náležitě odměněni. K tomu také přispěl fakt, že poslední branka utkání byla odpískána v čase 12:01 i když hrací čas je 12 minut a to ještě za přispění rozhodčího, od kterého se balónek odrazil přímo před bránu k nikomu nehlídanému protihráči, v případě zásahu rozhodčího do utkání se musí zastavit okamžitě hra. Rozhodčí v zápase sehráli smutnou roli a pomohli tak favoritovi ke třem bodům. Jazzmani samozřejmě můžou zpytovat svědomí za 4 hrubé chyby a tím i 4 laciné góly.

V zápase se pěkně uvedl David Milyan, pro kterého to byl debut ve vyšší lize. Jazzmany také zdobí fakt, že mají téměř nejmladší tým v lize, který se v silné konkurenci vůbec neztrácí. Další utkání se hraje 16. 1. 2016 v Kadani, kde Jazzmani narazí na silné soupeře z Ústí a Děčína.

Sestava: Sarič 10 – Duda, Naxera, Michal, Kohout – Zelinka 0+1, Hanuš 2+1, Fajt 0+1 – Žiga, Milyan 1+0, Pigl 1+0, Kolář 0+1

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode