Dorostenci Jazzmanů vydřeli „povinnost“ aneb když to „nelepí“ …

13.11.2018 20:27

V sobotu 10.listopadu odjelo družstvo dorostenců v hojném počtu do Ústí nad Labem, aby zde odehráli 7. a 8.kolo své soutěže.

Vůbec poprvé byli na soupisce dva gólmani, kdy jedničce týmu Denymu jel „krýt záda“ Adam Bolha, z kategorie starších žáků, který ukazuje velký potenciál. Jeli dvě kompletní pětky, 3 hráči na střídání a ještě k tomu v roli diváka další z potencionálních hráčů, Fanda Tykal. Prostě naprosto kompletní kádr.

Soupeři byli z opačných pólů tabulky – první domácí Ústí B a poslední, nicméně ne špatně hrající Horníci z Jirkova.

 

FbC Jazzmani ŽATEC vs Florbal ÚSTÍ „B“   1 : 6   ( 1:1; 0:1; 0:4 )

V prvním zápase čekal na zeleno-žluté tým z čela tabulky. 

Úvodní 1.třetina začala opatrněji z obou stran. Jednalo se o taktický boj, kdy přeci jen Ústečtí měli mírnější převahu, ovšem Jazzmani bránili takticky dobře s podporou dobře chytajícího Denyho  a hrozili z rychlých přechodů do útoku, bohužel s neúspěšným zakončením.

První branku nakonec vstřelili Ústečtí v 9.minutě, kdy se Jazzmanům nepovedlo ubránit tlaku a po nešťastné teči Vápna inkasovali – 0:1.

Zeleno-žlutí však pokračovali v dobré týmové hře a vytvářeli si i nadále gólové příležitosti.

I v bráně hostí však chytal brankář velmi slušně, nicméně v poslední minutě úvodní části hry již kapituloval, když Kuvajs dokázal zužitkovat přihravku od Kápa a bylo srovnáno – 1:1.

2.třetina byla obrazem té první. Taktická bitva na obou stranách, nevyužité šance, dobře chytající gólmani, oboustranné nasazení.  Šťastnější byli Ústečtí, kteří v 5.minutě prostřední části jednu ze svých šancí využili a šli do vedení – 1:2.

V posledních 2 minutách této třetiny dostali Jazzmani početní výhodu za špatné střídání hostujícího celku, ovšem bohužel, Jazzmanům to tak říkajíc „nelepilo“.

I úvod 3.třetiny probíhal jako dvě předchozí, ke smůle Jazzmanů to byli Ústečtí, kteří v 5.minutě navýšili své vedení o dvě branky – 1:3. Tato branka, jak se později ukázalo, Jazzmany zlomila. Ti přestali hrát zodpovědně z obrany, otevřeli více hru ve snaze skóre otočit a to byla voda na Ústecký mlýn. Nejprve v 7.minutě další nešťastná teč Vápna znamenala již skóre 1:4, následně se za další dvě minuty nechal vyloučit Sam, a Ústečtí přesilovku v poslední minutě zápasu využili – 1:5.

Aby toho nebylo málo, za dalších 36 vteřin přidali další, už závěrečný hřebík – 1:6.

Výsledek vypadá jako debakl, nicméně, jak to bylo ještě 7 minut před koncem 1:3, mohlo to být i opačně. Bohužel, klukům to tam opravdu nepadalo a Ústečtí odehráli takticky dobře celý zápas.

 

Florbal JIRKOV vs FbC Jazzmani ŽATEC   3 : 5   ( 3:2; 0:0; 0:3 )

Ve druhém zápase čekal Jazzmany do té doby poslední tým, Horníci z Jirkova. Tým, se kterým se již zeleno-žlutí utkali ve vítězném utkání 10:3.

Vstup do 1.třetiny vyšel lépe Horníkům, kteří na Jazzmany vlétli a zatlačili žluto-zelené před vlastní branku. Tam však opět kraloval Deny Ali G. Na hře Jazzmanů bylo znát zklamání z výsledku předchozího zápasu, avšak byli to oni, kdo otevřel skóre zápasu, kdy Áda trefil přesně po Matesově příhře. Jirkovští bohužel odpověděli do dvou minut – 1:1.

Klid do žluto-zelených řad mohl vrátit Sam, který se konečně dočkal, když dobře zaběhl za obranu soupeře a Matesův parádní pas zúročil přesně – 1:2.

Bohužel kluci již nehráli tak zodpovědně, jako převážnou část prvního zápasu, bylo znát, že jim to nelepí a začali hrát se soupeřem nahoru dolu, což otvíralo okna v obraně a Jirkovští toho dokázali využít do konce třetiny hned dvakrát – 3:2.

V přestávce trenéři apelovali na trpělivost, jelikož šance byli a hlavně zodpovědnost při bránění.

2.třetina začala dobýváním Jirkovské pevnosti, Jazzmani zatlačili Horníky před jejich klec, ale stále bez úspěchu ve změně skóre. Nicméně hra již byla v jejich režii, soupeř se již nedostával tak často na dostřel, byl však stále nebezpečný z rychlých protiútoků.  V obou brankách klečeli spolehliví gólmani a tak prostřední část zápasu skončila bez branek.

V přestávce trenéři Jazzmanů věděli, že je potřeba do poslední třetiny něco udělat, jakoukoliv změnu v sestavě, která by měla vést k prolomení střelecké smůly.  Rozhodli se proto do poslední části v Ádovo lajně protáčet na postu pravého křídla dva hráče a do hry se tak dostal i starší žák, Tom Kučera, ačkoliv je spíše levým křídlem. Teprve později se ukázalo, že to vůbec nebyl špatný tah ….

3.třetina bohužel vůbec nezačala pro žluto-zelený ideálně a hned v první minutě se nechal vyloučit, celkem zbytečně, Vápno. Jazzmani však početní výhodu soupeře přestáli bez následků a možná i to byl signál k obratu …

Tlak Jazzmanů začal gradovat a ve 4.minutě se to konečně povedlo. Sam přihrával, Áda se nemýlil – 3:3. Žatečtí nadále pokračovali v útočné hře, občas zapomínali na zadní vrátka, ale naštěstí Deny AliG v brance měl opravdu podařený den.

Horníkům se dařilo odrážet útoky úspěšně až do 10.minuty, kdy se šikovně na svém křídle protáhl Tom a předložil Ádovi přihrávku před prakticky prázdnou klec soupeře – 3:4. A když minutu na to našel Áda Hanze a ten svojí pověstnou „bombou“ uklidil popáté míček do Hornické klece, bylo rozhodnuto –  3:5. Poslední minutu si již Jazzmani pohlídali a tak mohli slavit vydřenou, ale zaslouženou výhru a v šatně tak nakonec mohlo zaznít populární „CIGI-CAGA“.

Sestava : Denis Ali, Adam Bolha – Jan Vápeník, Michal Hotěk, Filip Enders, Samuel Pšenička, Jakub Řimnáč – Ondra Kuvík, Jan Říha, Jan Volráb, Matěj Hrádek, Adam Dvorský, Viktor Milyan, Jirka Hanzlík a Tomáš Kučera.  Jako divák a podpora Fanda Tykal.

Trenéři : Jan Vápeník st. a Martin Ligda.

Vyjádření trenéra : „ Ačkoli výsledky tak nevypadají, kluci neodehráli špatné zápasy. Prvním zápas proti lídrovi soutěže ukázal, že tenhle mančaft svou sílu má. Kluci šlapali, bojovali a nebýt menší taktické vyzrálosti a zejména střelecké smůly, mohl být výsledek pozitivnější.  Soupeř byl technicky vyspělejší, ale zejména své šance proměňoval a takticky dobře odehrál celý čas zápasu.

Na druhém zápase se hodně, zejména v úvodu projevilo zklamání z prvního výsledku a také byla hodně znát tzv. křeč z neproměňovaní šancí.  Naštěstí se střeleckou smůlu povedlo protrhnout v pravý čas a vezeme „povinné“ 3 body. Už v dalším kole nás v Kadani (24/11) čeká odveta proti Ústí a já věřím, že kluci mají na to soupeře o body obrat. Zamakáme více na dodržování taktiky, věřím v protrhnutí střelecké smůly zejména u Kápovo lajny a myslím, že „šestka“ může být J „

Perlička – Matesovo shrnutí druhého zápasu : „Hráli jsem s*a*ku, ale stačilo to :-D

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode