Dorostenci Jazzies v Kadani brali „povinných“ šest …

14.10.2019 21:55

V neděli 13.října, vyrazila početná grupa Jazzmanských dorostenců k odehrání 5. a 6. kola své ligy na „domácí“ turnaj do Kadaně.

Sraz byl určen v 7:40, plánovaný odjezd v 7:45, a ani předem domluvená pokuta za pozdní příchod nezabránila, dokonce šestici borců, přijít pozdě - to bude „mejdlo“ na konci sezóny. V 7:55 vyrážíme, soupeři nám budou Lounská Mašinka a již podruhé v sezóně ambiciózní tým z Roudnice n/L, se kterým jsme první dostaveníčko v polovině září zvládli v poměru 10:3.

Příjezd do haly, převlečení, rozběhání, rozcvičení, předzápasová porada v šatně a jdeme na to.

FbC Jazzmani Žatec – TJ Lokomotiva Louny-Mašinka   17 : 3   ( 6:0 ; 7:1 ; 4:2 )

Už výsledek napovídá, že k tomuto zápasu není moc co psát. Již po 15ti vteřinách hry odstartoval kanonádu Kápo a prakticky tím určil směr, jakým se bude zápas ubírat.

Co určitě stojí za zmínku je, že premiéru si mezi tyčemi odbyl náš Hrnec, který odchytal po celý zápas a nevedl si špatně. Měl minimálně 3 jisté zákroky, obdržené branky určitě nešly na jeho vrub.

Další pozitivum bylo určitě to, že se do týmu a zápasového tempa také zapojili další naděje, jmenovitě Jára Dyrynk a Hnízdo a v neposlední řadě, že mohl zasáhnout celý hráčský kádr- samozřejmě mimo Denyho, který se zachoval jako správná gólmanská jednička a podporoval Peťu při jeho premiéře. Nesmíme také zapomenout na „chladnokrevně“ proměněný nájezd našeho nejmladší člena kádru Toncka.

Jinak excelovala zejména trojice Kuvajs -Kápo- Voly (skoro jako Sádio-Bobby-Mo v mém oblíbeném LFC , viď Kápo ), kteří v součtu za tento zápas nasbírali 23 kb, i když na to si nehrajeme 

BK Real Roudnice n/L – FbC Jazzmani Žatec   3 : 6   ( 2:2 ; 1:1 ; 0:3 )

Chceme-li hrát TOP3, nemohl být jiný cíl, než zvítězit i v tomto zápase. A jelikož jsme již Roudnické porazili celkem vysoko v prvním zápase a proti Mašince si borci s chutí zastříleli, nastupovali jsme do tohoto mače sebevědomě, i když jsme věděli, že to bude rozdílné utkání od prvního.

Zápas začal klasickou oťukávačkou, vyrovnaně, vyčkáváním na chybu soupeře. Ta první přišla v 5.minutě, kdy se nechali Roudničtí vyloučit za hákování (jen za 2 minuty ?!! – za tento přestupek musí být dle pravidel 5´vyloučení-no nic, nikdo nejsme bez chyb).

Žluto-zelení borci touto početní výhodou nepohrdli a po ose Kápo-Voly jsme šli do vedení-0:1. Když za necelé dvě minuty opět Voly zpracoval přesně příhru od Toncka, vypadalo to na pohodový zápas- 0:2.

Tento zápas měl však dva zlomové momenty – ten první přišel v neproměněném nájezdu Jazzmanů, protože po následném vhazovaní soupeři vyšla rychlá akce a bylo 1:2.

Roudničtí samozřejmě ožili a na naše borce padla tak trochu deka, čehož soupeř využil v poslední minutě první části a srovnal stav – 2:2.

Přestávka - trenérské nabádání ke zklidnění, lepšímu pohybu a lepší komunikaci na hřišti.

Druhá část začíná mírným tlakem soupeře, kterému samozřejmě narostli křídla a naopak naši borci ještě stále zůstávají pod dekou. Soupeř využívá ve 3.minutě jednu ze svých šancí a prohráváme 3:2. A když za minutu a půl po inkasované brance si jde odsedět svůj první trest Kuvajs, je nám opravdu horko. Naštěstí kluci oslabení uhráli bez úhony i díky dobře chytajícímu Denymu. Za půl minuty po návratu Kuvajse z „vězení“ přichází druhý zlomový moment v zápase. Roudnický trest vyloučení za sekyrku, Kuvajs suprově dává Vápnovi do volného prostoru a světe, div se – Vápno trefil přesně a ještě ke všemu švihem – 3:3. Jsme zpátky !

V další pauze probíhá hlavně nahecování kluků, protože je těžké se dostávat zpátky do zápasu, když je proti vám ambiciózní soupeř, který má možnost překvapit na váš úkor…

Poslední část začíná opatrněji, ale už jsme zase zpátky a pomalu si bereme zpět režii tohoto mače. Ačkoli se soupeř do šancí dostal, Jazzmani „jezdí opět po zádeli“ a brání zodpovědně.

V 5.minutě se ke slovu dostává Hanz a po asistenci od Kuvajse strhává vedení zpět na naší stranu. Když půl minuty po obdržené brance dostává soupeř další trest vyloučení, naši borci se zklidňují, držíme balónek a ačkoli přesilovku nevyužíváme, jsme zase lepším týmem.

Roudničtí se snaží vyvinout tlak, žluto-zelení jim však moc nedovolují. Navíc přesně 100 vteřin před koncem zápasu trestá Voly po Mičově příhře chybu soupeře, který odvolává brankáře, když není na balónku a z poloviny hřiště trefuje přesně 3:5. Aby toho pro soupeře nebylo málo, tak jim Voly zarazil ještě jeden hřebíček, když po pase od Kuvajse blafákem do backhandu rozvlnil síťku pošesté 3:6, do konce posledních 26 vteřin…uff, splněno 

Sestava : Denis „Denny“ Ali; Petr „Hrnec“ Hrnčiřík – Michal „Mič“ Hotěk; Jan „Vápno“ Vápeník; Jakub „Řízek“ Řimnáč; Jan „Mody“ Modróczki; František „Fanda“ Tykal; Václav „Hnízdo“ Hnízdil; Marek „Mára“ Hrabačka – Ondřej „Kuvajs“ Kuvík; Jan „Kápo“ Říha; Jan „Voly“ Volráb; Jaroslav „Jarda“ Dyrynk; Viktor „Viky“ Milyan; Jiří „mravenec Hanz“ Hanzlík; Jan „Béša“ Bešík; Antonín „Toncek“ Škvaro.

Hl.trenér – Jan „Kejmis Ninja“ Vápeník st.; Asistent – Martin „Vopi“ Ligda

Hodnocení hl.trenéra : „ K prvnímu zápasu není moc co říci. Jsme rádi, že jsme ho zvládli s takovým přehledem a také, že si svou premiéru odchytal Peťa, který si svou příležitost rozhodně zasloužil.

Druhý zápas – jsem za něj opravdu rád. Nejen pro to, že jsme jej vyhráli, ale že kluci ukázali svoji morální sílu a dokázali se dostat zpátky do zápasu. Rozhodně to nebyl lehký zápas, soupeř hrál dobře a o to více si cením, že se nám podařilo nepříznivý výsledek otočit v náš prospěch.

Teď máme necelé tři týdny se připravit na další dvojkolo, kde už nás čekají „zápasy pravdy“, souboj se suverénem soutěže Děčínem a dalším silným soupeřem, Lokomotivou Louny (neplést s dnešní Mašinkou).

Samozřejmě děkujeme všem rodičům, kteří nás dnes přijeli podpořit a zafandit, dále bych chtěl opět poděkovat našemu předsedovi společně se Sašou a Šímou, kteří nám pomohli s pořádáním, zdravotní službě mé drahé polovičky a v neposlední řadě DJ Járovi, který celý turnaj doprovázel muzikou a trefnými songy, např. Jede jede mašinka, když soupeř z Loun trefil branku a nebo Polámal se mraveneček, když skóroval náš Hanz . Díky patří také Vopimu“

Další dvojkolo odehrají Jazzies v sobotu 02/11, v MěSH Chomutov, kde jim soupeřem bude první tým průběžného pořadí Děčín a Lokomotiva Louny.

Určitě budeme opět rádi za každou podporu v hledišti, budeme ji rozhodně potřebovat a kluci si to rozhodně zaslouží !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode