Dorostenci finišují sezónu

22.03.2019 15:13

V neděli 17.března zajížděli dorostenci Jazzmanů do nedalekých Strupčic k odehrání předposlední dvojice zápasů své soutěže.

Prvním soupeřem jim byl suverén soutěže, tým z Děčína, který první vzájemný zápas vyhrál s přehledem 11:3 a druhým nepříjemný tým Bivojů z Litvínova, který zelenožlutí dokázali v prvním vzájemném setkání přehrát poměrem 7:5.

Tým Jazzmanů byl téměř kompletní, chyběl Áda, který rehabilituje po operaci s kolenem.

FbC Jazzmani Žatec vs 1.FbC DDM Děčín IV   2:5  (0:2 , 0:3 , 2:0)

Urvat bod s tímto soupeřem by se dalo srovnat se “zázrakem“ a tak cílem bylo odnést si co nejmenší „nálož“.

Od první minuty bylo jasné, kdo bude diktovat hru. Děčínští zamkli Jazzmany na jejich polovině a dobývali jejich branku.

Naši borci však bránili zodpovědně, někdy pomohlo štěstí a i díky dobře chytajícímu Denymu byl ztráta po první části pouze dvoubranková.

Ve stejném duchu, jako první část pokračovala i prostřední třetina, kdy nejhorší pasáž v obraně Jazzmanů byla mezi 4. až 7.minutou, kdy nejlepší střelec soupeře tohoto zápasu Jan Bräuer zaznamenal čistý hattrick – 0:5.

Přesto se v této části začali pomalu dostávat také útočníci Jazzmanů a nějakou prácičku Děčínskému brankáři přichystali.

Do poslední třetiny nastoupili naši borci s tím, že se více osmělíme dopředu, nicméně s myšlenkou na to, že úplně otevřít hru by přineslo nejspíše debakl.

Soupeř s vědomím, že zápas je prakticky rozhodnut již „netlačil tolik na pilu“, i když byl stále nebezpečný a tak se i Jazzmani dostávali ke slovu a jejich úsilí korunoval Viky v 10té minutě, kdy za 9 vteřin dvakrát překonal Děčínského gólmana.

Celkový stav 2:5 byl tedy nakonec z pohledu Jazzmanů přijatelný a víceméně i úspěšný výsledek.

FbC Jazzmani Žatec vs SK Bivoj Litvínov  4:3 (2:1 , 0:1 , 2:1)

Do tohoto zápasu nastupovali Jazzmani s jasným cílem a to byl tříbodový zisk za výhru. Nic jiného jsme ani chtít nemohli a nemůžeme, chceme-li na konci sezóny zůstat v celkovém pořadí na 4.místě.

To, že to nebude jednoduchý úkol však dokázali Bivojové ve svém prvním zápase dne, kdy ještě 6 minut před koncem vedli s druhým nejlepším celkem soutěže Podbořany a nakonec prohráli pouze o branku.

Výše uvedené se začalo projevovat hned od úvodního hvizdu rozhodčích. Litvínovští přitlačili Jazzmany a hráli dobře kombinačně. Ve 3.minutě dostal Sam dvouminutový trest za hru vysokou holí a prakticky za 3 vteřiny Litvínovští přesilovku využili – 1:0. Paradoxně, po obdržené brance se probrali naši boric a začali vytvářet tlak na soupeřovu klec, což přineslo ovoce a to hned dvakrát – nejprve v 6.minutě Mates zavěsil po Vikyho příhře, aby pak Viky sám v 11.minutě zakončoval do prázdné kasy po perfektní přihrávce od bráchy Filipa J

Druhá část hry byla z pohledu Jazzmanů asi nejhorší z celého dne. Litvínovští byli lepším týmem, Jazzmanům se nedařilo prakticky nic. Naštěstí Bivojové ze svého tlaku vytěžili minum a to v podobě vyrovnání v 5.minutě – 2:2.

O přestávce došlo na zvýšení hlasu trenérů, a take k rozhodnutí návratu Kuvajse do hry, který předchozí dvě třetiny do zápasu nenaskočil, jelikož měl za sebou těžkou noční směnu L

Poslední třetina začala, jako ta předchozí, Bivojové byli ještě stale lepším týmem a ve 3.minutě strhli vedení na svou stranu – 3:2.  Neděle však Bivojům nepřála a Jazzmany obdržená branka “nakopla” a byli to oni, kdy zatlačil soupeře do obrany a nakonec “odpočatý” Kuvajs nejprve v 7.minutě po Vápnovo přihrávce vyrovnal, aby pak necelé dvě minuty na to rozhodl zápas pro Jazzmany – 4:3.

Sestava : Denis Ali – Jan Vápeník, Michal Hotěk, Samuel Pšenička, Jakub Řimnáč, Franta Tykal – Ondra Kuvík, Jan Říha, Jan Volráb (1 třetina), Tomáš Kučera, Jirka Hanzlík, Matěj Hrádek, Viktor Milyan a Filip brácha.

Trenér : “Věděli jsme, že uhrát vice jak 3 body by dnes byl skoro zázrak. Nakonec jsme rádi za ty tři body, protože Litvínov byl víc jako vyrovnaný soupeř. Hala tady je fajn, ale povrch není pro florbal nejlepší, balóny hodně skákali a občas to byla místo florbalu spíše holomajzna. Kluci vědí, na čem musíme zamakat a chceme-li uhrát 4.flek, musíme 30.března vyhrát oba zápasy a to nebude nic lehkého, ale věřím, že se to podaří a kluci pro to udělají maximum”.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode