Dorostenci dvakrát vítězně

25.03.2017 17:17

V sobotu 25. března zajížděl florbalový tým dorostenců na ex extraligovou palubovku do Litvínova. Tato hala je po rekonstrukci, která stála okolo 20. miliónů korun, s čehož byla dotace ve výši 85 % celkových uznatelných nákladů. Jen za tuto „dotaci“ by nám v Žatci postavili sportovní halu s vyhovujícími parametry snad pro všechny sporty (40 x 20 m).

Tentokrát na žatecké hráče čekali soupeři z dolních pozic tabulky. Papírově lepší Teplice a tým uzavírající tabulku Podbořany.

Florbal Teplice 2:5 FbC Jazzmani Žatec (0:2, 0:2, 2:1)

Jazzmani vstoupili do utkání s klidem a čekali na soupeře, s jakou taktikou se ukáže. Teplice se v úvodu snažili, ale Žatec byl ten tým, který dával góly. Po dvou třetinách Jazzmani vedli již 4:0 a to především díky čtyřem trefám kapitána týmu Matěje Hanuše, kterému třikrát asistoval Jiří Kolář. V poslední třetině se díky chybám žatecké obrany Teplice dostali do hry, ale vše ukončil Mylian, který v závěru zápasu pečetil skóre 5:2 pro Žatec. Jazzmani měli po celou dobu zápasu více ze hry a zaslouženě zvítězili.

FbC Jazzmani Žatec 6:5 TJ Mocní Tuleni Podbořany (1:2, 2:2, 3:1)

Jako na houpačce mohl připadat divákům druhý zápas. Početnější Tuleni po obdržené brance převzali iniciativu a obrátili skóre ve svůj prospěch. Ve druhé třetině začali pro změnu lépe domácí a dvěma brankami se ujali vedení, o které v závěru druhé třetiny opět přišli a opět to byli Tuleni, kteří dali dvě branky, a tím byl stav skóre po dvou třetinách 4:3 pro Podbořany. Pokud chtěli v zápase Jazzmani uspět, museli v poslední třetině změnit taktiku rozehry a zároveň bránění rozehrávky protihráčů. To se jim podařilo a tím eliminovali soupeře a po třech brankách dostali soupeře na lopatky. Tuleni v závěru zkoušeli ještě hru bez brankáře, která jim byla bohužel pro něj, málo platná a tentokrát na body nedosáhli. Jazzmani po dramatickém utkání zvítězili 6:5. Žatecké hráče podržel mladičký brankář Denis Ali, který svými zákroky dokázal, že je již připraven chytat za dorostence.

Sestava: Sarič, Ali – Michal, Naxera, Duda – Fajt 1+1, Hanuš 6+3, Mylian 2+1, Kolář 2+4

Trenér: Ing. Tomáš Votava

„Tento víkend jsme měli soupeře, se kterými jsme museli vyhrát, jinak by musel přijít jiný impulz. Kluci to zvládli a my vezeme plný počet bodů. V prvním zápase jsme byli jasně lepší, ve druhém už to bylo horší. Proti Tuleňům se dostavila únava a zároveň kvalita hry se o dost zhoršila. Začaly se kupit nepříjemné chyby, po kterých soupeř vždy udeřil. Z obou zápasů ale jeden poznatek. Dorostenci mají obrovský problém s rozehrávkou, která ve florbale je klíčová a tím se dostáváme do problémů, takže následující tréninky tomu tak budou přizpůsobeny.“

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode