Dorostenci 6, mladší žáci 9 = krása

14.10.2019 22:41

Mladší žáci ovládli turnaj v Rumburku

Neděle, 14 dní před turnajem, kouknu na rozpis a „ty kráso“ jedeme do Rumburku. Jen si v duchu pomyslím, že letos jsme už v Rumburku byly ne? To už je zase soustředění? Nn, byl nám přisouzen koš vítězů, a proto pojedeme na výlet do zmiňovaného libereckého města.

Sobota 12. 10. přesně v 07:00 h. startuje zkušený řidič svůj nerozbitný minibus, který atakuje svůj první milion ujetých kilometrů, a vyrážíme na zážitkovou jízdu.

FbC Jazzmani Žatec 8:7 FBC Šluknovsko Česká Lípa (2:5)

Z busu, kterému nefungovala klimatizace, jsme doslova naskočili do haly, kde pro změnu nejspíš nefungovalo topení, protože 15° pro sledujícího trenéra není moc příjemné a do 21 minut pro hráče také ne, protože hráč se pořádně zahřeje až po zmíněném časovém úseku. Ok, nevadí, 15 minut rozcvičení a jdeme na to, jsme Jazzmani, my si poradíme. Po 5. minutách jsme prohrávali 0:3 a už to vypadalo zle, nicméně Hrnec (Jakub Hrnčiřík) začal žateckou jízdu a do poločasu jsme snížili na rozdíl dvou branek. Druhý poločas už byl v režii kapitána týmu, který střílel branky jako velezkušený odstřelovač své objekty. Áda (Adam Šole) nastřílel v řadě 5 branek a z nechtěného výsledku 2:7 jsme rázem srovnali krok a těšili se z pěkné hry. Obrat dokonal Saša (Alexandr Wágner), který po jednom jeho Sašování z půlky trefil přesně. Jazzmani zaslouženě vyhráli a pod výsledek se mimo jiné podepsala i Štěpá McG (Štěpánka Gregorová), která dvakrát nahrávala Adamovi. Jedno áčko si připsal Vojta (Ondřej Vojtěch), který také vybídl Ádu, ke střele do prázdné branky.

FbC Jazzmani Žatec 8:1 FBC Šluknovsko Česká Lípa (7:0)

Pokud v prvním zápase nebyli zmíněni brankáři, tak ve druhém musí být. Denny (Daniel Cilc) si odchytal první půlku se shutoutem (bez inkasované branky) a potom dostal důvěru strany, aby si zahrál v poli, čímž se straně odvděčil závěrečnou brankou na stav 8:1. Dennymu kryla záda Emča (Emma Vošická), která předváděla výborné zákroky a možná jen díky náhodě jednou kapitulovala, což ji určitě nevzalo úsměv z úst, protože byla prostě výborná. Kapelníkem tohoto zápasu byl tentokrát Kubajs (Jakub Vejvoda), který dřel, makal, běhal, skákal, nahrával a dal gól. V zápase došlo i na jednu akční scénu, za kterou by jistě nebyl smutný ani Conor McGregor, když přišla na řadu strkanice mezi Vojtou a hráčem z České Lípy. Vojta v tu chvíli mohl být nasazen proti Tysonu Fury a jistě by vyhrál. Jazzmani přejeli Šluknovsko a čekalo se na posledního soupeře.

FbC Jazzmani Žatec 4:2 TJ Sokol Koberovy (2:2)

Do závěrečného zápasu jsme šli unaveně, protože 8 hráčů na 3 zápasy je prostě málo a někde to musí být vidět. Přesto jsme se rychle díky Ádovi a Vojtovi ujali vedení 2:0, o které jsme záhy přišli, protože hostující tým si s našimi hráči zahrál na kuželky a bylo srovnáno. Druhý poločas zase patřil nám, když nejdříve Štěpa svou nekompromisní střelou ohrozila branku soupeře, která následovala přesnou přihrávkou promovaného inženýra v podání právě Štěpy na Sašu, a ten věděl, kam děravý nesmysl uklidit. Poslední branka turnaje padla stylem, Kuba nahrál za naší branku Ádovi a šlo se slavit, protože každý tušil, co nastane a také nastalo. Adam završil svůj úspěšný den 9. brankou a šli jsme do šaten slavit Ten Vysoký jalovec.

Sestava: Cilc (1+0), Vošická – Gregorová (0+4), Wágner (3+4), Koubek – Vojtěch (2+2), Šole (9+4), Týř (2+0) – Hrnčiřík (2+2), Vejvoda (1+3)

Trenéři: Votava, Naxera, Wágner

Slovo trenéra: „Byl to neuvěřitelný turnaj, když už pominu, že v hale byla hrozná zima, bylo podivující, že jsme hráli čas 2x10 minut i když v předpise je, že bychom měli hrát o dvě minuty více. To je první zarážející věc, druhá věc je, že jsem si vzpomněl na národní házenou, když jsem viděl pouze jednoho rozhodčího. V pětkovém florbale vždy pískají dva rozhodčí. Při těchto věcech mě napadá jen jedna otázka. Proč platíme ročně unii přes 100.000,-? Pro boha za co? Jasně, neděláme to pro sebe, děláme to pro děti, ale ty děti si právě zaslouží adekvátní servis a ne z prominutím vyhaslého fotbalového rozhodčího a bandu neprofesionálních pořadatelů závislých na fcb. Výlet do Rumburku Jazzmany vyjde na 10tíc, tak bychom mohli dostat skutečný florbal a ne jen ochutnávku.“

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode